Adrian Porumboiu, acuzat din nou de tentativă de blat. Un fost colaborator al acestuia dezvăluie: „S-au scos 500.000 € și am fost trimis cu ei”. Porumboiu: „Să spună cum a scos banii și cine l-a trimis”

Autor: Valentin Vrabie Publicat: 10 Sep. 2014, 21:04 Actualizat: 11 Sep. 2014, 12:46 Liga 1
Adrian Porumboiu, acuzat din nou de tentativă de blat. Un fost colaborator al acestuia dezvăluie: „S-au scos 500.000 € și am fost trimis cu ei”. Porumboiu: „Să spună cum a scos banii și cine l-a trimis”

Un fost președinte de club din Liga I face primul autodenunț despre o tentativă de blat în Liga 1. Ciprian Damian, acționar majoritar la aproape desființata FC Vaslui, susține pentru cancan.ro că Adrian Porumboiu a încercat să cumpere o victorie într-un meci cu Astra. Prețul? 600.000 de euro, însă blatul nu s-a mai realizat.


UPDATE 21:02 ProSport i-a adresat câteva întrebări lui Adrian Porumboiu legate de tehnica de interceptare și implicarea autorităților în acest caz:

Dacă 3 persoane vor declara în fața autorităților că dumneavoastră ați oferit bani pentru acel meci, veți considera cazul serios?
Poate să spună cineva orice, se întâlnesc acum 3 inși și îmi spun despre dumneavoastră că trebuie să-mi dați 500.000 de euro. Aduc 3 martori mincinoși și spun ce vreau eu. Individul ăsta n-a spus în viața lui două adevăruri.

Finanțatorii din Liga 1 se mai protejează folosind tehnică de interceptare…
Da, așa e. Sigur…

Este posibil să apară o o înregistrare cu dumneavoastră surprins că promiteți bani pentru blaturi?
Da, fabricată poate să apară o astfel de discuție, dar în realitate nu este adevărată


UPDATE 20:40 Ulterior, Ciprian Damian a intervenit la DigiSport și a declarat că jucătorii în cauza nu erau Seto și Fatai, așa cum Adrian Porumboiu a declarat. În plus, Damian spune că firmele lui Adrian Porumboiu care produceau bio-diesel erau închise, astfel că întâlnirea cu Ioan Niculae nu a fost pe această temă, cum s-a mai apărat fostul arbitru:

„Nu se referă la Seto și Fatai, ci la doi jucători care atunci nu împliniseră 19 ani. Erau carne de tun, ca să acopere această înțelegere. La un moment dat, s-au scos 500.000 de euro cash și m-au trimis acolo cu ei…Eu eram acționar majoritar la acea vreme și am întrebat ce e cu jucătorii ăștia, că nu fac 600.000. La acea oră, firmele bio-diesel ale interlecutorului (n.r. Porumboiu) erau închise. Dacă voi fi întrebat de organele care se ocupă de aceste lucruri, o să răspund dacă au mai fost sau nu astfel de meciuri…”, a declarat Ciprian Damian la DigiSport.

Reacția lui Porumboiu pentru ProSport a venit imediat. Porumboiu a început prin a admite că firma era închisă: „Da, era închisă, pentru că erau probleme cu Codul Fiscal, dar omul e bolnav. Ce zice, că s-a dus cu banii? Cu 500.000 de euro? Păi de unde a avut el banii ăia? Doamne, Dumnezeule, eu nu l-am trimis. Dacă a fost el cu banii, să răspundă…”

De partea lui Adrian Porumboiu a intrat acum Ioan Niculae, cel care în 2013 îl acuza pe Adrian Porumboiu că i-a oferit 600.000 de euro în schimbul unei victorii. Acum, patronul Astrei spune că atunci a făcut o glumă:

„Eu cred că acel om pe care eu nu l-am văzut în viața mea (n.r. Ciprian Damian) nu a fost la mine în birou, se folosește de acea glumă a mea… Nu are nicio treabă cu realitatea, dovadă este și scorul. Meciul s-a terminat egal și Vasluiul a pierdut multe șanse de a mai fi campioană. Nu mi-a spus niciodată Porumboiu de treaba asta, am avut multe relații comerciale. Ce am declarat eu a fost o glumă. Întrebarea cea mai logică este de ce nu s-a făcut”, a declarat Ioan Niculae la DigiSport

MAI JOS AVEȚI TOATE DETALIILE!


Meciul în cauză s-a jucat cu două etape înainte de finalul sezonului 2010-2011 și a născut ulterior multe discuții despre o partidă ce ar fi trebuit aranjată. Acum, Ciprian Damian vine cu o confirmare a acelor suspiciuni. Astra și FC Vaslui se aflau față în față, cu două runde înainte de finalul campionatului. În cursa pentru titlu se aflau Oțelul Galați, Poli Timișoara și FC Vaslui. Gruparea patronată atunci de Adrian Porumboiu avea nevoie de un succes pentru a rămâne în cursă. Pentru cele 3 puncte, fostul mare arbitru ar fi urmat să plătească 600.000 de euro, spune Damian.

Meciul s-a încheiat însă la egalitate, scor 1-1, după ce FC Vaslui condusese cu 1-0. Fatai a fost cel care a marcat golul egalizator în minutul 90+3. Adrian Porumboiu a acuzat atunci arbitrajul. Până la startul meciului, cancan.ro susține însă că au fost discuții lungi despre acea partidă. Sursa citată susține că Adrian Porumboiu și Ioan Nicuae s-au întâlnit înainte de meci, pentru a pune la punct detalii despre partida ce avea să se joace:

Porumboiu a venit la mine înainte de meciul Astra – Vaslui cu aproape o săptămână și ceva. A venit și cu o suma, de 600.000 de euro. Eu, personal, am fost la Interagro de două ori înaintea acelui joc. Nu am știut nimic! Domnul Porumboiu mi-a spus că mergem pentru transferuri, iar la prima întalnire, dânsul și cu domnul Niculae au discutat singuri. Eu și domnul Buduru (n.r. mâna dreaptă a lui Niculae, președintele executiv al Astrei la acea vreme și omul care i-a botezat miliardarului unul dintre copii) am rămas afară. S-a discutat, iar apoi am revenit la Interagro. De data asta, eu și domnul Octavian Apetrei (n.r. director executiv SC Vaslui). Trebuia să facem actul pentru cele doua transferuri. Ne-am pus la masă cu domnul Buduru pentru a parafa actele de transfer, iar la sfârșit mi-a spus ceva ce mi-a atras atenția. Și mie, și domnului Apetrei. Ne-a transmis că toate actele rămân la ei. M-am împotrivit și am plecat de la negocieri. Repet, atunci nu știam nimic, însă după aceasta a doua întâlnire am început să banuiesc . Am aflat mai târziu care este adevărul, iar înțelegerea era mai complicată. Astfel, pe lângă transferurile celor doi fotbaliști de la Astra, în schimbul a 600.000 de euro, am aflat că Niculae și Porumboiu au convenit că sezonul următor, Astra să câștige 6 puncte din 6 in meciurile directe cu Vaslui”, a dezvăluit Ciprian Damian pentru Cancan.ro.

Adrian Porumboiu: „Damian are o hârtie cu doi jucători care-mi plăceau și se leagă de asta”

Fostul patron al lui FC Vaslui își susține în continuare nevinovăția. Porumboiu recunoaște că a fost interesat de cei doi jucători, dar doar pentru întărirea echipei. Fostul arbitru anticipează că dovada pe care Damian o va folosi pentru a-și sprijini aceste declarații este o hârtie pe care Adrian Porumboiu a scris numele celor doi jucători.

„Uitați-vă pe interviu să vedeți ce spune escrocul ăla. Zice la început că a fost acolo și că știe el că Astra a cerut 600.000 de euro, iar la final spune că a auzit. Vorbim despre un om dement, care n-are logică, el într-adevăr are o hârtie pe care am scris eu de mână două nume de jucători de la Astra, dar să vă povestesc eu despre acea hârtie. La un moment dat, ne-am pus noi la discuție, cei din club, de la Vaslui, și ne-am gândit ce jucători să mai cumpărăm, dacă luăm campionatul. Mie îmi plăceau foarte tare doi jucători de la Astra, Takayuki și Fatai. Costau amândoi două milioane de euro. Eu, cu Niculae, nu m-am întâlnit înainte de acel meci, nu știu de ce a declarat și el asta, dar are camere de filmat la sediul firmei.

M-am întâlnit, într-adevăr cu el cu 5-6 etape înainte de acel meci, am trecut o dată prin București. Aveam o afacere comună, eu produceam combustibil bio-diesel din uleiuri vegetale, el din porumb. La ieșirea de la discuție, am discutat la mișto despre meci. Chiar am făcut o discuție în glumă „ce crezi, mă, că mă bați tu pe mine?Lasă că vedem”. Escrocul ăla de Damian a auzit discuția asta, era acolo, în calitate de șofer al meu. El acum leagă toate astea, știe că îmi plac cei doi jucători, are acea hârtie și pune discuția în acest context”, a declarat Adrian Porumboiu pentru ProSport.


Contactat de ProSport, ofițerul de integritate a FRF, Costin Negraru, a spus: „Deocamdată, nu comentez…”


Petre Buduru: „Dacă e nevoie, s-ar putea să începă să-mi amintesc ceva…”

Fostul președinte al Astrei, cel despre care Damian susține că a luat parte la acea întâlnire, a oferit pentru ProSport o declarație misterios. Buduru a lăsat de înțeles că ar putea vorbi despre acest caz dacă va fi solicitat de autorități:

„Nu pot comenta, cum să nu-l știu pe domnul Damian? Ne-am întâlnit de mai multe ori. Am avut o relație bazată pe respect. Nu pot comenta. Dar în cazul în care va fi nevoie, s-ar putea să spun ceva. Deocamdată, nu-mi amintesc nimic, dar dacă o să fie nevoie, o să încep să-mi aduc aminte”, a declarat Buduru pentru ProSport


Imediat după acea partidă, adică pe 9 mai 2011, Adrian Porumboiu arunca vina pe arbitraj și pe jocurile de culise, pentru egalul cu Astra. 

„Sunt trist și, de fapt eram ferm convins că aici ne pun bomboana pe colivă, știam că se va întâmpla treaba asta, l-am anunțat și pe Mircea Sandu, și pe Avram, deci nu pot să fiu luat de prost, știam la ce să mă aștept. Își bat joc de fotbal, de investițiile pe care le-am făcut, e problema lor și le doresc să fie sănătoși. Nu poți, la un asemenea meci, să nu vezi că Goian face un fault de al doilea galben, care însemna roșu, s-a întors meciul până i-a dat roșu lui Temwanjera.

Să fie sănătoși, să își facă Revelionul cu punctul pe care l-au luat. Au făcut tot ce le-a stat în putință să ne scoată din competiție, nu suntem pe partea lor. Anul ăsta au stabilit că trebuie să fie altcineva campioană. Se poate întoarce lumea asta cu fundul în sus că tot cine vor ei va ieși campioană. Ne-au tăiat aripile la fiecare încercare de a scoate nasul la suprafață.

Arbitrii ăștia execută comenzile, sunt făcuți la apelul de seară de Prunea, de Lupescu, sunt făcuti arbitri și ei execută comenzile. Ce atitudine să iau, e jocul lor, totul e monopol. Nu sunt tâmpit să fiu batjocura nenociților ăstora. Mă doare de investițiile de la Vaslui, de efortul jucătorilor etc, nu mă doare de ce vor să facă Iancu și Marius Stan. Noi investim, băgăm atâția bani și suntem torturați. Am zis că facem o treabă serioasă la Vaslui, dar nu o să luăm niciodată campionatul la Vaslui. Să le fie de bine și să le dea Dumnezeu la toți după sufletul lor și așa va fi. Nici nu cred că mai are sens să ne prezentăm, să își facă ei mendrele, să vină șmecherul ăsta de Deaconu..”, a declarat Adrian Porumboiu pe 9 mai 2011, imediat dupa Astra – Vaslui 1-1

VIDEO JOS:

Autor: Valentin Vrabie Publicat: 10 Sep. 2014, 21:04 Actualizat: 11 Sep. 2014, 12:46 Liga 1
Pe aceeași temă
Nelson Mondialu și-a pus dinți! Cum arată acum întrece orice imaginație Zici că NU e el
Nelson Mondialu și-a pus dinți! Cum arată acum întrece orice imaginație Zici că NU e el
Pacienţi oripilaţi de ţinuta unei doctoriţe la Urgenţe: „Are hainele murdare, rupte şi miroase a urină. Copilului meu i s-a făcut rău şi a vomat“
Pacienţi oripilaţi de ţinuta unei doctoriţe la Urgenţe: „Are hainele murdare, rupte şi miroase a urină. Copilului ...
LOVITURA DURA pentru Adi Minune! Ce s-a intamplat cu fiica sa. Din pacate, vestile sunt triste...
LOVITURA DURA pentru Adi Minune! Ce s-a intamplat cu fiica sa. Din pacate, vestile sunt triste...
Un actor legendar, iubit de români şi nominalizat la Oscar, a murit
Un actor legendar, iubit de români şi nominalizat la Oscar, a murit
Ar fi surpriza anului in Liga 1! OFERTA NEASTEPTATA pentru Nistor dupa ce a anuntat ca pleaca de la Dinamo: merge sa se lupte la titlu
Ar fi surpriza anului in Liga 1! OFERTA NEASTEPTATA pentru Nistor dupa ce a anuntat ca pleaca de la Dinamo: merge sa se lupte ...
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Firea, lovită de tramvaiele turceşti. Licitaţia Primăriei Capitalei, anulată după contestaţia Astra Vagoane Călători
Firea, lovită de tramvaiele turceşti. Licitaţia Primăriei Capitalei, anulată după contestaţia Astra Vagoane Călători
Este OFICIAL! Noii milionari din România!! Afacerea cu care au făcut milioane ”peste noapte”
Este OFICIAL! Noii milionari din România!! Afacerea cu care au făcut milioane ”peste noapte”
ALERTĂ mondială din CAUZA sexului. ''Nu o mai faceţi, este foarte periculos!''. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci când faci SEX
ALERTĂ mondială din CAUZA sexului. ''Nu o mai faceţi, este foarte periculos!''. Ce nu trebuie să faci niciodată atunci ...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
ŞOC în Liga I. Dan Petrescu lasă Europa League şi pleacă de la CFR Cluj. S-a înţeles deja cu noua sa echipă
ŞOC în Liga I. Dan Petrescu lasă Europa League şi pleacă de la CFR Cluj. S-a înţeles deja cu noua sa echipă
S-a anunțat prăpădul pentru aproape 500.000 de români! „Guvernul să se pregătească!”
S-a anunțat prăpădul pentru aproape 500.000 de români! „Guvernul să se pregătească!”
Gestul lui Adi Minune pentru fiica lui, Adriana. Cum a vrut să o ajute să câștige Vocea României
Gestul lui Adi Minune pentru fiica lui, Adriana. Cum a vrut să o ajute să câștige Vocea României
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
SOC in PSD! Lovitura CRUNTA in partid inainte de CRACIUN! Poate fi SFARSITUL pentru ei
SOC in PSD! Lovitura CRUNTA in partid inainte de CRACIUN! Poate fi SFARSITUL pentru ei
Scandal între Marian Godină și Christian Sabbagh. Mesajul publicat de celebrul polițist despre vedeta Kanal D
Scandal între Marian Godină și Christian Sabbagh. Mesajul publicat de celebrul polițist despre vedeta Kanal D
Site-ul PornHub a dezvăluit care sunt cele mai cautate clipuri din ROMÂNIA
Site-ul PornHub a dezvăluit care sunt cele mai cautate clipuri din ROMÂNIA
Fenomen neobişnuit în California. Mii de „organe” au ajuns pe o plajă
Fenomen neobişnuit în California. Mii de „organe” au ajuns pe o plajă
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul care a făcut-o! Ce i-a spus bărbatul din prim-plan
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul ...
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Oana Roman, detalii socante despre divortul de Marius Elisei! Mesajul cutremurator al vedetei a bulversat pe toata lumea. A rupt tacerea. Ce s-a intamplat intre ei
Oana Roman, detalii socante despre divortul de Marius Elisei! Mesajul cutremurator al vedetei a bulversat pe toata lumea. ...
Anunțul momentului: s-a aflat! Se retrage sau nu Lidia Buble din muzică. Totul despre planurile artistei
Anunțul momentului: s-a aflat! Se retrage sau nu Lidia Buble din muzică. Totul despre planurile artistei
TIPA a alimentat şi s-a dus să plătească. La casa de marcat i-a lăsat MASCĂ pe toţi - VIDEO
TIPA a alimentat şi s-a dus să plătească. La casa de marcat i-a lăsat MASCĂ pe toţi - VIDEO
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop Zodia Pești 15 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 15 Decembrie 2019
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate
Sezonul răcelilor: obiecte ce trebuie dezinfectate