Adrian Porumboiu, acuzat din nou de tentativă de blat. Un fost colaborator al acestuia dezvăluie: „S-au scos 500.000 € și am fost trimis cu ei”. Porumboiu: „Să spună cum a scos banii și cine l-a trimis”

  • Publicat:
  • Actualizat:
Adrian Porumboiu, acuzat din nou de tentativă de blat. Un fost colaborator al acestuia dezvăluie:

Un fost președinte de club din Liga I face primul autodenunț despre o tentativă de blat în Liga 1. Ciprian Damian, acționar majoritar la aproape desființata FC Vaslui, susține pentru cancan.ro că Adrian Porumboiu a încercat să cumpere o victorie într-un meci cu Astra. Prețul? 600.000 de euro, însă blatul nu s-a mai realizat.


UPDATE 21:02 ProSport i-a adresat câteva întrebări lui Adrian Porumboiu legate de tehnica de interceptare și implicarea autorităților în acest caz:

Dacă 3 persoane vor declara în fața autorităților că dumneavoastră ați oferit bani pentru acel meci, veți considera cazul serios?
Poate să spună cineva orice, se întâlnesc acum 3 inși și îmi spun despre dumneavoastră că trebuie să-mi dați 500.000 de euro. Aduc 3 martori mincinoși și spun ce vreau eu. Individul ăsta n-a spus în viața lui două adevăruri.

Finanțatorii din Liga 1 se mai protejează folosind tehnică de interceptare…
Da, așa e. Sigur…

Este posibil să apară o o înregistrare cu dumneavoastră surprins că promiteți bani pentru blaturi?
Da, fabricată poate să apară o astfel de discuție, dar în realitate nu este adevărată


UPDATE 20:40 Ulterior, Ciprian Damian a intervenit la DigiSport și a declarat că jucătorii în cauza nu erau Seto și Fatai, așa cum Adrian Porumboiu a declarat. În plus, Damian spune că firmele lui Adrian Porumboiu care produceau bio-diesel erau închise, astfel că întâlnirea cu Ioan Niculae nu a fost pe această temă, cum s-a mai apărat fostul arbitru:

„Nu se referă la Seto și Fatai, ci la doi jucători care atunci nu împliniseră 19 ani. Erau carne de tun, ca să acopere această înțelegere. La un moment dat, s-au scos 500.000 de euro cash și m-au trimis acolo cu ei…Eu eram acționar majoritar la acea vreme și am întrebat ce e cu jucătorii ăștia, că nu fac 600.000. La acea oră, firmele bio-diesel ale interlecutorului (n.r. Porumboiu) erau închise. Dacă voi fi întrebat de organele care se ocupă de aceste lucruri, o să răspund dacă au mai fost sau nu astfel de meciuri…”, a declarat Ciprian Damian la DigiSport.

Reacția lui Porumboiu pentru ProSport a venit imediat. Porumboiu a început prin a admite că firma era închisă: „Da, era închisă, pentru că erau probleme cu Codul Fiscal, dar omul e bolnav. Ce zice, că s-a dus cu banii? Cu 500.000 de euro? Păi de unde a avut el banii ăia? Doamne, Dumnezeule, eu nu l-am trimis. Dacă a fost el cu banii, să răspundă…”

De partea lui Adrian Porumboiu a intrat acum Ioan Niculae, cel care în 2013 îl acuza pe Adrian Porumboiu că i-a oferit 600.000 de euro în schimbul unei victorii. Acum, patronul Astrei spune că atunci a făcut o glumă:

„Eu cred că acel om pe care eu nu l-am văzut în viața mea (n.r. Ciprian Damian) nu a fost la mine în birou, se folosește de acea glumă a mea… Nu are nicio treabă cu realitatea, dovadă este și scorul. Meciul s-a terminat egal și Vasluiul a pierdut multe șanse de a mai fi campioană. Nu mi-a spus niciodată Porumboiu de treaba asta, am avut multe relații comerciale. Ce am declarat eu a fost o glumă. Întrebarea cea mai logică este de ce nu s-a făcut”, a declarat Ioan Niculae la DigiSport

MAI JOS AVEȚI TOATE DETALIILE!


Meciul în cauză s-a jucat cu două etape înainte de finalul sezonului 2010-2011 și a născut ulterior multe discuții despre o partidă ce ar fi trebuit aranjată. Acum, Ciprian Damian vine cu o confirmare a acelor suspiciuni. Astra și FC Vaslui se aflau față în față, cu două runde înainte de finalul campionatului. În cursa pentru titlu se aflau Oțelul Galați, Poli Timișoara și FC Vaslui. Gruparea patronată atunci de Adrian Porumboiu avea nevoie de un succes pentru a rămâne în cursă. Pentru cele 3 puncte, fostul mare arbitru ar fi urmat să plătească 600.000 de euro, spune Damian.

Meciul s-a încheiat însă la egalitate, scor 1-1, după ce FC Vaslui condusese cu 1-0. Fatai a fost cel care a marcat golul egalizator în minutul 90+3. Adrian Porumboiu a acuzat atunci arbitrajul. Până la startul meciului, cancan.ro susține însă că au fost discuții lungi despre acea partidă. Sursa citată susține că Adrian Porumboiu și Ioan Nicuae s-au întâlnit înainte de meci, pentru a pune la punct detalii despre partida ce avea să se joace:

Porumboiu a venit la mine înainte de meciul Astra – Vaslui cu aproape o săptămână și ceva. A venit și cu o suma, de 600.000 de euro. Eu, personal, am fost la Interagro de două ori înaintea acelui joc. Nu am știut nimic! Domnul Porumboiu mi-a spus că mergem pentru transferuri, iar la prima întalnire, dânsul și cu domnul Niculae au discutat singuri. Eu și domnul Buduru (n.r. mâna dreaptă a lui Niculae, președintele executiv al Astrei la acea vreme și omul care i-a botezat miliardarului unul dintre copii) am rămas afară. S-a discutat, iar apoi am revenit la Interagro. De data asta, eu și domnul Octavian Apetrei (n.r. director executiv SC Vaslui). Trebuia să facem actul pentru cele doua transferuri. Ne-am pus la masă cu domnul Buduru pentru a parafa actele de transfer, iar la sfârșit mi-a spus ceva ce mi-a atras atenția. Și mie, și domnului Apetrei. Ne-a transmis că toate actele rămân la ei. M-am împotrivit și am plecat de la negocieri. Repet, atunci nu știam nimic, însă după aceasta a doua întâlnire am început să banuiesc . Am aflat mai târziu care este adevărul, iar înțelegerea era mai complicată. Astfel, pe lângă transferurile celor doi fotbaliști de la Astra, în schimbul a 600.000 de euro, am aflat că Niculae și Porumboiu au convenit că sezonul următor, Astra să câștige 6 puncte din 6 in meciurile directe cu Vaslui”, a dezvăluit Ciprian Damian pentru Cancan.ro.

Adrian Porumboiu: „Damian are o hârtie cu doi jucători care-mi plăceau și se leagă de asta”

Fostul patron al lui FC Vaslui își susține în continuare nevinovăția. Porumboiu recunoaște că a fost interesat de cei doi jucători, dar doar pentru întărirea echipei. Fostul arbitru anticipează că dovada pe care Damian o va folosi pentru a-și sprijini aceste declarații este o hârtie pe care Adrian Porumboiu a scris numele celor doi jucători.

„Uitați-vă pe interviu să vedeți ce spune escrocul ăla. Zice la început că a fost acolo și că știe el că Astra a cerut 600.000 de euro, iar la final spune că a auzit. Vorbim despre un om dement, care n-are logică, el într-adevăr are o hârtie pe care am scris eu de mână două nume de jucători de la Astra, dar să vă povestesc eu despre acea hârtie. La un moment dat, ne-am pus noi la discuție, cei din club, de la Vaslui, și ne-am gândit ce jucători să mai cumpărăm, dacă luăm campionatul. Mie îmi plăceau foarte tare doi jucători de la Astra, Takayuki și Fatai. Costau amândoi două milioane de euro. Eu, cu Niculae, nu m-am întâlnit înainte de acel meci, nu știu de ce a declarat și el asta, dar are camere de filmat la sediul firmei.

M-am întâlnit, într-adevăr cu el cu 5-6 etape înainte de acel meci, am trecut o dată prin București. Aveam o afacere comună, eu produceam combustibil bio-diesel din uleiuri vegetale, el din porumb. La ieșirea de la discuție, am discutat la mișto despre meci. Chiar am făcut o discuție în glumă „ce crezi, mă, că mă bați tu pe mine?Lasă că vedem”. Escrocul ăla de Damian a auzit discuția asta, era acolo, în calitate de șofer al meu. El acum leagă toate astea, știe că îmi plac cei doi jucători, are acea hârtie și pune discuția în acest context”, a declarat Adrian Porumboiu pentru ProSport.


Contactat de ProSport, ofițerul de integritate a FRF, Costin Negraru, a spus: „Deocamdată, nu comentez…”


Petre Buduru: „Dacă e nevoie, s-ar putea să începă să-mi amintesc ceva…”

Fostul președinte al Astrei, cel despre care Damian susține că a luat parte la acea întâlnire, a oferit pentru ProSport o declarație misterios. Buduru a lăsat de înțeles că ar putea vorbi despre acest caz dacă va fi solicitat de autorități:

„Nu pot comenta, cum să nu-l știu pe domnul Damian? Ne-am întâlnit de mai multe ori. Am avut o relație bazată pe respect. Nu pot comenta. Dar în cazul în care va fi nevoie, s-ar putea să spun ceva. Deocamdată, nu-mi amintesc nimic, dar dacă o să fie nevoie, o să încep să-mi aduc aminte”, a declarat Buduru pentru ProSport


Imediat după acea partidă, adică pe 9 mai 2011, Adrian Porumboiu arunca vina pe arbitraj și pe jocurile de culise, pentru egalul cu Astra. 

„Sunt trist și, de fapt eram ferm convins că aici ne pun bomboana pe colivă, știam că se va întâmpla treaba asta, l-am anunțat și pe Mircea Sandu, și pe Avram, deci nu pot să fiu luat de prost, știam la ce să mă aștept. Își bat joc de fotbal, de investițiile pe care le-am făcut, e problema lor și le doresc să fie sănătoși. Nu poți, la un asemenea meci, să nu vezi că Goian face un fault de al doilea galben, care însemna roșu, s-a întors meciul până i-a dat roșu lui Temwanjera.

Să fie sănătoși, să își facă Revelionul cu punctul pe care l-au luat. Au făcut tot ce le-a stat în putință să ne scoată din competiție, nu suntem pe partea lor. Anul ăsta au stabilit că trebuie să fie altcineva campioană. Se poate întoarce lumea asta cu fundul în sus că tot cine vor ei va ieși campioană. Ne-au tăiat aripile la fiecare încercare de a scoate nasul la suprafață.

Arbitrii ăștia execută comenzile, sunt făcuți la apelul de seară de Prunea, de Lupescu, sunt făcuti arbitri și ei execută comenzile. Ce atitudine să iau, e jocul lor, totul e monopol. Nu sunt tâmpit să fiu batjocura nenociților ăstora. Mă doare de investițiile de la Vaslui, de efortul jucătorilor etc, nu mă doare de ce vor să facă Iancu și Marius Stan. Noi investim, băgăm atâția bani și suntem torturați. Am zis că facem o treabă serioasă la Vaslui, dar nu o să luăm niciodată campionatul la Vaslui. Să le fie de bine și să le dea Dumnezeu la toți după sufletul lor și așa va fi. Nici nu cred că mai are sens să ne prezentăm, să își facă ei mendrele, să vină șmecherul ăsta de Deaconu..”, a declarat Adrian Porumboiu pe 9 mai 2011, imediat dupa Astra – Vaslui 1-1

VIDEO JOS:

Pe aceeași temă
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Momente (ne)potrivite cu sportivi petrecute în direct. Ce-au putut să vadă toţi VIDEO
Momente (ne)potrivite cu sportivi petrecute în direct. Ce-au putut să vadă toţi VIDEO
Oficial israelian: Atacul asupra petrolierului, în care a murit un marinar român, a fost comis de Iran
Oficial israelian: Atacul asupra petrolierului, în care a murit un marinar român, a fost comis de Iran
Se naște o nouă forță în fotbalul românesc? Un club din România a atras investitori arabi
Se naște o nouă forță în fotbalul românesc? Un club din România a atras investitori arabi
Cât costă în România o Dacia Duster adusă din Germania? E full-option!
Cât costă în România o Dacia Duster adusă din Germania? E full-option!
Monica Tatoiu: ‹‹Tata castiga 85.000 de lei pe luna cand o Dacie era 50.000 de lei››
Monica Tatoiu: ‹‹Tata castiga 85.000 de lei pe luna cand o Dacie era 50.000 de lei››
Anamaria Prodan, divorţ iminent de Laurenţiu Reghecampf, acuzaţii grave: Alcool! Escorte!
Anamaria Prodan, divorţ iminent de Laurenţiu Reghecampf, acuzaţii grave: Alcool! Escorte!
Horoscopul lunii august 2021. Creşteri financiare, bucurii în dragoste
Horoscopul lunii august 2021. Creşteri financiare, bucurii în dragoste
'A omorât-o pe mămicuţa mea!' - Strigătul de durere al tinerei care și-a găsit mama zăcând pe asfalt
'A omorât-o pe mămicuţa mea!' - Strigătul de durere al tinerei care și-a găsit mama zăcând pe asfalt
Tatăl ei este preot, dar asta nu a împiedicat-o să devină actriță în filme pentru adulți pe OnlyFans
Tatăl ei este preot, dar asta nu a împiedicat-o să devină actriță în filme pentru adulți pe OnlyFans
A simțit că maseurul folosea doar o mână. Când a văzut ce făcea cu cealaltă, femeia a încremenit!
A simțit că maseurul folosea doar o mână. Când a văzut ce făcea cu cealaltă, femeia a încremenit!
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi. Turiştii au rămas muţi
Şi-a dat jos sutienul fără pic de ruşine! E o artistă mega-celebră de la noi. Turiştii au rămas muţi
Fotbalistul căruia Gina Pistol i-a RUINAT CARIERA! Bărbatul regretă acum pasul făcut
Fotbalistul căruia Gina Pistol i-a RUINAT CARIERA! Bărbatul regretă acum pasul făcut
Oana Sîrbu aruncă bomba despre COVID-19. Toată România trebuie să știe
Oana Sîrbu aruncă bomba despre COVID-19. Toată România trebuie să știe
Cine deţine pământurile României. Pe primul loc sunt arabii de la Al Dahra
Cine deţine pământurile României. Pe primul loc sunt arabii de la Al Dahra
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Corina Bud, cu un costum de baie minuscul. Cum arată vedetele din România, la plajă
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care puţini s-ar aştepta
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care puţini s-ar aştepta
Lidl va aduce un aparat care este „la modă” în această perioadă
Lidl va aduce un aparat care este „la modă” în această perioadă
Mişcare importantă pe piaţa criptomonedelor. Anunţul făcut de Germania
Mişcare importantă pe piaţa criptomonedelor. Anunţul făcut de Germania
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
BANCUL ZILEI – Traian Băsescu livrează 1 milion de prezervative românești americanilor
Cum a devenit canotajul un „aspirator de medalii“ pentru România: Explicaţiile unor rezultate fabuloase
Cum a devenit canotajul un „aspirator de medalii“ pentru România: Explicaţiile unor rezultate fabuloase
Două adolescente au găsit un tânăr de 25 de ani mort. Ce a urmat e șocant
Două adolescente au găsit un tânăr de 25 de ani mort. Ce a urmat e șocant
Andreea Bălan și Tiberiu Argint au plecat într-o nouă vacanță. Ce destinație au ales de această dată
Andreea Bălan și Tiberiu Argint au plecat într-o nouă vacanță. Ce destinație au ales de această dată
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱
Nu cumpăra aceste mașini! Au fost făcute zob în Europa. Modele foarte populare în România sunt pe listă.
Nu cumpăra aceste mașini! Au fost făcute zob în Europa. Modele foarte populare în România sunt pe listă.
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum arată Eva la 19 ani
FOTO. Fiica Andreei Berecleanu a încins internetul cu cel mai decoltat costum de baie. Cum arată Eva la 19 ani
FOTO. Anna Lesko, goală pușcă, i-a provocat pe fani cu o ipostază incendiară!
FOTO. Anna Lesko, goală pușcă, i-a provocat pe fani cu o ipostază incendiară!