Adrian Mititelu a publicat o convorbire telefonică pe care a avut-o cu Gigi Becali: "Cuvântul lui e zero!" De ce se simte trădat

26 iul 2016 24198 afişări Liga 1
Adrian Mititelu a publicat o convorbire telefonică pe care a avut-o cu Gigi Becali: "Cuvântul lui e zero!" De ce se simte trădat

Adrian Mititelu susţine că se simte trădat de Gigi Becali, care i-a promis că nu se va consitui parte civilă în procesul pe care DNA i l-a deschis pentru evaziune fiscală şi înşelăciune. Cazul are legătură cu transferul lui Mihai Costea la Steaua.

Mititelu a fost trimis ieri în judecată, după ce a fost acuzat de evaziune fiscală şi înşelăciune. Este vorba despre transferul lui Mihai Costea la Steaua, jucător ce se afla atunci sub sechestru ANAF. Procurorii susţin că Mititelu a încasat într-un cont nou banii pe Mihai Costea, deşi aceştia ar fi trebuit să meargă în contul datoriilor către ANAF. Ulterior, Costea a fost declarat liber de contract, după ce Universitatea Craiova a fost dezafiliată. Din această postură l-a legitimat Steaua, deşi plătise şi o parte din suma de transfer.

Acum, procurorii DNA susţin că Mititelu s-a sustras sechestrului impus de ANAF şi a încasat ilegal banii pe transferul lui Mihai Costea. Steaua s-a constituit parte civilă în acest dosar, un lucru despre care Mititelu spune că i-a îngreunat situaţia. Omul de afaceri susţine că primise promisiunea de la Gigi Becali că nu se va implica în acest caz, însă patronul Stelei nu s-a ţinut de cuvânt.

"Cuvântul lui Becali, spre ZERO! Într-o seară, târziu, în jurul datei de 1 martie 2016 am fost apelat insistent de George Becali. Fără să mai stea pe gânduri, Becali a intrat direct în subiect, citez: "băi Adriane, tată...mă ce dosar ai tu la DNA Craiova, că mi-a zis Argăseală că nu ştiu ce, că nu ştiu cum? Sechestru, Costea, nu ştiu ce infracţiune...!" Eu, oarecum nedumerit, i-am răspuns că ştiu de existenţa unui dosar din 2011, dar cred că s-a închis şi că nu reprezintă nicio problemă... Apoi, Becali îmi spune: "stai aşa să-l sun pe Argăseală să-mi zică mai bine!" Îi spun OK... După cca. 15-20 minute revine Becali. "Băi, Adriane ...vezi că ăia la Craiova vor să-ţi facă dosar pentru evaziune şi înşelăciune şi vor ca eu, Steaua, să mă constitui parte civilă. Auzi, că vezi Doamne, tu mai înşelat! DAR STAI LINIŞTIT, CĂ NU FAC EU TREABA ASTA! EU SUNT GIGI BECALI ŞI NU BAG PE NIMENI LA PUŞCĂRIE, mai ales că eu am luat jucătorul liber de contract şi, pe deasupra, m-am înscris şi la masa credală şi îmi i-au banii înapoi atunci când o să-i ai... Aşa că stai linistit că nu fac eu aşa ceva. Chiar acum îl sun pe Argăseală şi îi spun s-o termine cu chestia asta, că nu băgăm noi lumea la puşcărie!" Discuţia cu Becali s-a încheiat cu afirmaţia acestuia că nu se va constitui parte civilă. Dupa cca. 30 zile de la această discuţie, FC STEAUA s-a constituit parte civilă în dosarul în cauză şi, prin urmare, s-au creat premisele unui dosar penal în toată regula", a dezvăluit Mititelul, într-o postare pe contul său de Facebook.

Ulterior, Mititelu a mai îndulcit tonul, după ce Gigi Becali a declarat că a fost obligat să constituie parte civilă în acest proces. În caz contrar, ar fi fost acuzat de complicitate, un lucru care i-ar fi îngreunat situaţia, deoarece este eliberat condiţionat: "Într-o intervenţie la România TV, George Becali a declarat că, cu ocazia unei audieri la DNA CRAIOVA, procurorul FOTA BĂRBULESCU i-a dat de înţeles că poate fi acuzat de complicitate şi ca i-a arătat acestuia declaraţia mea! Pe acest fond să se constituie parte civilă... Tind să-l cred pe Becali cu privire la aceste aspecte... Acest lucru confirmă bănuiala subsemnatului cu privire la atitudinea neechidistantă şi părtinitoare a procurorului Cristina Fota Bărbulescu", a mai afirmat Mititelu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.