A pus gaj Rapidul?

3 mar 2008 7 afişări Liga 1
A pus gaj  Rapidul? George Copos pare să nu fi renunțat la ideea de a părăsi Rapidul
Realitatea TV şi Sport.ro au aruncat informaţia pe piaţă. Pe scurt, dintr-o relatare a lui Gigi Becali s-a putut desprinde ideea că George Copos ar fi apelat la un împrumut în valoare de 30 de milioane de euro de la cunoscutul afacerist Fathi Taher. Garanţia pe care patronul de la Rapid a pus-o a fost  80% din clubul giuleştean. Termenul împrumutului: 6 luni, cu obligaţia lui Copos de a plăti în cinci luni. Conform surselor Realitatea, a fost semnat şi un aşa-numit „memorandum“ în prezenţa avocaţilor şi a unui martor. Scopul acestui împrumut ar fi construirea unui „zgârie-nori“ pentru birouri: „Am într-adevăr un proiect îndrăzneţ. Până în 2010 vreau să ridic Ana Tower şi am discutat deja cu mai multe bănci pentru împrumuturi. Societatea pe care o conduc nu împrumută oricum“, a declarat Copos.

Drept de preempţiune în loc de dobândă

Avantajul împrumutului pe care Taher l-ar fi acordat fără niciun fel de dobândă şi datorită căruia, în cazul neachitării la timp, iordanianul ar putea prelua clubul ar fi reprezentat de un eventual drept de preempţiune în cazul în care  Copos se va hotărî vreodată să vândă.

„Un club ca Rapid nu se poate vinde peste noapte. Sunt dezamăgit de joc, dar nu voi vinde imediat“, a spus Copos, adăugând că nu ar putea pune gaj „marea pasiune“. Majoritatea celor care îl cunosc au garantat că până la urmă patronul bucureştenilor nu va vinde, Adrian Porumboiu fiind cel mai vehement: „I-am făcut eu o ofertă concretă şi serioasă, dar nu vrea să lase Rapidul. Sunt

sigur!“.

Sunt 99% sigur că George Copos a luat nişte bani împrumut de la Griro şi a semnat un memorandum prin care a pus gaj acţiunile clubului.

Gigi Becali finanțator Steaua

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.