A murit ultimul mohican! Fostul mare jucător al Stelei Carol Creiniceanu a încetat din viaţă la 73 de ani

15 ian 2012 2491 afişări Comentează şi tu Liga 1
A murit ultimul mohican! Fostul mare jucător al Stelei Carol Creiniceanu a încetat din viaţă la 73 de ani A murit ultimul mohican! Fostul mare jucător al Stelei Carol Creiniceanu a încetat din viaţă la 73 de ani

Fostul mare jucător al Stelei, fostă CCA, şi al Naţionalei, născut şi crescut la Minerul Lupeni, Carol Creiniceanu zis "Piu" a încetat din viaţă sâmbătă noaptea după o grea suferinţă. Acesta a suferit mai multe intervenţii chirurgicale la colon. "A suferit foarte mult în ultima vreme. A avut mari probleme de sănătate. Este o mare pierdere pentru noi", a declarat Mihai Basarab, fostul preşedinte al Minerului Lupeni.

Carol Creiniceanu s-a născut la data de 1 februarie 1939, la Lupeni. A iubit două echipe cărora le-a şi rămas fidel: Minerul Lupeni şi Steaua Bucureşti.
A jucat la Lupeni între anii 1955-1961alături de Szoke, Groza, I. Pall, Plev, Mihaly, Onea sau Paraschiva, antrenor fiindu-i Ştefan Lazăr, la acea ediţie de neuitat, 1958-1959 (Creiniceanu avea 20 de ani) când Minerul a promovat în "A", unde va rămâne patru ani. Timp de doi ani, până în 1961, Creiniceanu rămâne la Minerul Lupeni (cu care va debuta pe prima scenă la 16 august 1959, într-un 1-0 cu Steagul Roşu Braşov).

Extremă stângă de meserie Creiniceanu este transferat la Steaua în 1961, antrenorul bucureştenilor Ştefan Onisie (şi el din Valea Jiului) dorindu-l foarte mult în echipă. La Steaua joacă alături de nume mari precum: Zavoda II, Jenei, Tr. Ivănescu, Pavlovici, S. Avram, Constantin, Voinea sau Mateianu. Rămâne până la finalul sezonului 1970-1971, adunând în total 207 partide, cu 65 goluri marcate, în cele două echipe, Minerul Lupeni şi Steaua Bucureşti.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.