Jurnalul de refacere al lui Dan Roman, ziua 64: "E dificil să treci peste o eroare mare. Şi mie mi s-a întâmplat şi m-a urmărit mult timp"

23 feb 2014 3417 afişări Fotbal Intern
Jurnalul de refacere al lui Dan Roman, ziua 64: "E dificil să treci peste o eroare mare. Şi mie mi s-a întâmplat şi m-a urmărit mult timp"

"Jurnal de refacere” este un demers unic în presa sportivă din România. ProSport îşi propune să urmărească viaţa unui fotbalist care în lunile următoare se va lupta să revină pe teren. Început duminică, 22 decembrie, de ziua lui Dan Roman, jurnalul va dura până în momentul în care atacantul lui Gaz Metan, accidentat grav joi, 19 decembrie, la Botoşani,  va lovi din nou mingea într-un meci de fotbal. 

ZIUA 64 - DESPRE GREŞELI

Mai am puţin şi ajung în Bucureşti... pe drumul de întoarcere de la Braşov am văzut o grămadă de maşini cu steaguri ale Petrolului, mergeau la meci. A creat destul de mult entuziasm venirea lui Mutu şi o să mă uit şi eu la meci să văd cum joacă. M-am uitat astăzi şi la Dinamo - Viitorul. De fapt, la repriza a doua. Păcat de băiatul acela, Cioinac... e destul de dificil să treci peste un astfel de moment, să ştii că ai făcut două greşeli care au întors rezultatul meciului. Bine, la autogol nu a fost vina lui neapărat, pentru că l-a lovit mingea. Dar, repet, e greu. Ştiu din proprie experienţă, pentru că, atunci când eram la Bistriţa, mi s-a întâmplat şi mie să greşesc grav şi m-a urmărit destul de mult chestia asta. Important în astfel de momente e să ţi se dea încredere, să joci imediat, ca să poţi să treci mai repede peste. Doar aşa poţi să depăşeşti momentul.

ZIUA 63 - RETURUL LA TV

De puţin timp am intrat în casă şi m-am pus să mă uit la meci, la Oţelul - Pandurii. Vreau să-l văd pe Bud, fostul meu coleg de la Mediaş. Iar mâine sunt curios să văd cum o să joace Petrolul, acum că a venit şi Mutu. Noi avem abia luni, cu Poli, şi, sincer, cred că o să câştigăm. Am vorbit cu băieţii, toată lumea e bine la echipă...
Eu o să vin duminică în Bucureşti, că am plecat într-o scurtă vizită la Braşov. Mă simt bine, chiar dacă am febră peste tot... la mâini, la spate (râde). 

(despre jocurile mai slabe pe care le fac anumite echipe după ce revin din cantonamente) Pentru asta n-am găsit niciodată o explicaţie, dar să ştii că jocul începe să se lege cu adevărat abia după două-trei etape. Nu înţeleg de ce...


ZIUA 62 - ÎNCĂRCAT PENTRU WEEKEND

(fericit) Am zis ieri că a fost greu, dar azi a fost şi mai şi.... Ne-a încărcat bine de tot, aşa, ca pentru weekend. Dar mă simt foarte bine, pentru că simt şi văd că progresez. Şi piciorul mi-e ceva mai bine acum, s-a mai dezumflat şi mă încap, în sfrâşit, tenişii. Trag tare la antrenamente pentru că sunt conştient că o să fiu, din punct de vedere fizic, aşa cum n-am fost niciodată. Şi asta îmi dă o stare de bine. Iar timpul trece destul de repede, săptămâna asta nici n-am simţit-o. Ah, apropo, mâine se fac două luni de când m-am operat (râde).
Luni avem şi meci, cu Timişoara, trebuie să încep să dau telefoanele de încurajare (râde)


ZIUA 61 - ACUM ÎNCEPE CU ADEVĂRAT

Crede-mă că îmi tremurau şi mâinile din cauza oboselii. Am stat în jur de patru ore la antrenament şi pot să spun că am început programul spartan. Am început să încarc cu adevărat acum, primele două zile fiind, mai degrabă, de acomodare. Dar mă simt foarte bine, în ciuda stării de oboseală pe care am avut-o după ce am terminat antrenamentul. Am mers acasă, am dormit de prânz şi acum, pe seară, am ieşit să mănânc ceva. Din câte am înţeles, peste două săptămâni o să încep să fac de câte două ori pe zi. Două antrenamente a câte trei ore. Nu-i nicio problemă, o să trag tare să revin. Iar Ovidiu, pfffaaai, e un super profesionist. Chiar mă bucur că m-am lăsat pe mâna lui şi că s-a oferit să mă ajute! 
În timpul antrenamentelor, apropo, nu există pauze. Dacă durează trei orei, atunci acela este şi timpul efectiv de lucru. Nu ai, să zicem, 10 minute în care să te opreşti. Singura pauză, dacă i se poate spune aşa, este atunci când treci de la un exerciţiu la altul. Când voi termina recuperarea voi fi apt să intru la antrenamente...


ZIUA 60 - SENTIMENTUL PLĂCUT AL OBOSELII

Azi am lucrat ceva mai tare, am început să încarc... Antrenamentul a durat 3 ore şi jumătate şi am început să lucrez şi pentru musculatură: flotări, abdomene... Flotările le fac cu stângul pe pământ, iar tibia piciorul drept o pun pe un burete... încă nu pot pune dreptul pe sol. A fost destul de greu, dar mă simt atât de bine! E oboseala aia specifică efortului intens şi îmi lipsea sentimentul acesta, sincer să fiu. Iar mâine va fi mai greu, aşa mi-a spus Ovidiu. M-a pus în gardă, să ştiu la ce să mă aştept. Acum, pe seară, am ieşit să mă întâlnesc la un suc cu Dragoş Balauru, suntem prieteni buni de când juca la U Cluj şi am profitat de ocazie să ne vedem.
Ah, o chestie tare azi: era să rămână Andreea fără permis (râde). Sincer, nu a fost vina ei, dar, oricum, am nimerit şi un poliţist de treabă. I-am explicat că sunt accidentat şi că nu pot să conduc. M-a întrebat unde joc, i-am spus şi apoi cred că a verificat pe internet (râde). A fost foarte de treabă. 


ZIUA 60 - MERSUL FĂRĂ CÂRJE

Antrenamentele merg bine, azi am făcut două ore şi jumătate, iar acum, pe seară, o să mai lucrez un pic în plus... N-o să mai merg să văd Steaua - U Cluj, o să văd meciul acasă. Am încercat să merg puţin şi fără cârje, dar mi-e destul de greu în momentul de faţă. Ştii cum sunt? Pot să fac doar paşi mici, ca un batrânel... Dar o să fie bine până la urmă. În timpul antrenamentelor nu pun piciorul în pământ. Dar fac tot felul de exerciţii pentru a recăpăta mobilitatea gleznei...


ZIUA 58 - PRIMA ZI DE RECUPERARE: 3 ORE ŞI JUMĂTATE

Am început pe la 13:00 antrenamentul şi am terminat pe la 16:30. Acum, în perioada asta, nu pot să încarc prea mult glezna şi lucrez pentru mobilitate. De fapt, acum lucrez la psihic pentru că intervine rutina... o să fac aceleaşi exerciţii de fiecare dată, cu destul de multe repetări. Fac acelaşi exerciţiu de câte 200 de ori... Asta mi-a spus şi Ovidiu Kurti, că trebuie să am răbdare cu mine pentru că va dura ceva. Accidentarea mea, spune el, e de opt luni şi recuperarea n-o să ţină doar două-trei luni, cum credeam eu. Dar prima zi a fost ok, mai ales că nu sunt singur acolo.... mai vin şi Cojocnean, Predescu, Matulevicius, chiar şi Filip. Mai faci o glumă, mai vorbeşti şi trece timpul ceva mai repede...
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.