Haosul făcut la Steaua de comandantul Mocanu, descris de Talpan: abuzuri, bani publici risipiţi, interese obscure. Şeful de la atletism - trimis la ciclism, cel de la handbal - pus la călărie. Dat afară ilegal, un jucător cere 630.000 de lei daune. Mocanu ar urmări desfiinţarea echipei de fotbal

18 iul 2019 8997 afişări Fotbal Intern
Haosul făcut la Steaua de comandantul Mocanu, descris de Talpan: abuzuri, bani publici risipiţi, interese obscure. Şeful de la atletism - trimis la ciclism, cel de la handbal - pus la călărie. Dat afară ilegal, un jucător cere 630.000 de lei daune. Mocanu ar urmări desfiinţarea echipei de fotbal Colonelul Bixi Mocanu la prezentarea noilor antrenori de la echipa Steaua. Multiple surse din interiorul clubului au luat legătura cu jurnaliştii ProSport, în ultimele luni, ca să reclame stilul de lucru şi rezultatele comandantului. FOTO: www.csasteaua.ro

Juristul Florin Talpan, cel care a câştigat pentru Steaua şi Armată toate procesele cu Gigi Becali, a trimis presei o scrisoare deschisă prin care dezvăluie, cu date, nume şi fapte, stilul de lucru al actualului commandant, colonelul Bixi Mocanu.

Numit la conducerea clubului la influenţa generalului Cătălin Zisu – aşa cum ProSport a dezvăluit încă de astă-toamnă, când a fost anunţat în funcţie –, Mocanu s-a făcut remarcat printr-o serie de decizii controversate încă de la bun început. Colonelul Vasile Tânjală, fost şef de serviciu la Steaua, a acordat pentru ProSport, astă-iarnă, un interviu în care spunea direct că Mocanu are misiunea să saboteze munca lui Talpan şi să facă în aşa fel încât echipa de fotbal să nu promoveze în Liga 3.

Vorbele lui Tânjală s-au confirmat 6 luni mai târziu, când Steaua, în mod absolut incredibil, a ratat promovarea. Mocanu a rămas în funcţie, deşi clubul înregistrase unul din cei mai proşti ani din istorie la toate disciplinele, şi a afirmat că a discutat cu Piţurcă, dar antrenorul are diverse condiţii. În realitate, Piţurcă NU a avut niciodată nicio discuţie şi comandantul clubului, nici direct, nici indirect – după cum a declarat chiar fostul selecţioner al naţionalei pentru ProSport.

Talpan afirmă că a decis să dea publicităţii scrisoarea după ce a fost jignit în repetate rânduri de colonelul Bixi Mocanu, care pune în pericol şi rezultatele muncii sale în tribunale prin refuzul de a face competitivă secţia de fotbal.


Citiţi mai jos dezvăluiri incredibile făcute de Talpan despre haosul care s-a instalat la Steaua după venirea lui Bixi Mocanu la comandă:

- schema de personal a fost supraîncărcată cu tot felul de oameni detaşaţi de la cabinetul generalului Zisu,

- încălcarea drepturilor angajaţilor şi a legilor a dus la revolta celor din club, cărora li se cere abuziv să îşi lase telefoanele la intrarea în birouri,

- sunt angajaţi sportivi care sunt apoi concediaţi după o lună-două, ceea ce duce la procese pierdute de Steaua şi despăgubiri de sute de mii de lei,

- la secţia de handbal au fost în sezonul trecut 6 (şase) antrenori plătiţi cu sute de mii de lei, deşi unii dintre ei nici nu se prezentau la lucru,

- un club privat de tenis a primit spre administrarea mai multe terenuri în incinta bazei sportive Steaua, apoi a subînchiriat terenul unui club de fotbal rival cu “roş-albaştrii”, dar comandantul Mocanu a refuzat să rezilieze contractul pentru că ar supăra “pe cineva de la minister”,

- Mocanu ar urmări, prin toate deciziile pe care le ia, să demonstreze că secţia de fotbal nu este performantă şi trebuie închisă, astfel încât să-l favorizeze pe Gigi Becali,

- în interiorul clubului se aplică o “rotaţie a cadrelor” nebunească, Mocanu mutându-l pe managerul specializat la atletism să se ocupe de secţia de ciclism, pe cel de la handbal l-a mutat la călărie şi motociclism, în timp ce la handbal a fost adus un canotor, iar la volei a fost instalat un poloist!

- Mocanu şi noul manager ar fi cerut retrogradarea echipei de volei în Liga 2, lucru nemaiîntâlnit în istoria clubului Steaua.

ProSport a scris astă-primăvară, într-o analiză a cluburilor departamentale, că Steaua a cheltuit în 2018 aproximativ 20 de milioane de euro - cel mai mare buget al unui club din România - ca să câştige o jumătate de medalie de aur la Mondiale în probă olimpică (a avut o sportivă în barca de canotaj 2 care a câştigat titlul mondial).

Iată scrisoarea deschisă trimisă către presă de colonelul Florin Talpan, juristul clubului Steaua. ProSport o publică în forma trimisă de Talpan la redacţie:

Ca urmare a declaraţiilor defăimătoare făcute în presă de către col. Mocanu, în mod repetat, ostentativ, discreditant, îmi pot permite să îl contrazic. Sunt câteva aspecte care necesită lămuriri. Pe lângă supărătorul “dânsul” repetat de col. Mocanu până la epuizare, nu văd argumente în atacul declaraţiilor, ci doar o frică de nu îşi pierde scaunul lipit, frica ce a ajuns la cote maxime…

          1. Faptul că nu aş putea să iau locul actualului comandant, indiferent de mult mi-aş dori.

          Nu înţeleg în baza căror criterii a stabilit stimatul domn, că nu pot să ocup această funcţie. În baza căror criterii de performanţă? Stabilite de cine? Cu cine? În baza căror studii? Cărui grad?

          La studii, îl depăşesc detaşat fără nici o problemă, la cursuri cu atât mai mult, iar la grade suntem pe poziţii egale, de colonei. La relaţii şi pile într-adevăr «eu stau cam prost», căci toata cariera mea este bazată pe multă muncă şi sacrificii nu ca a lui. Col. Mocanu “a aterizat comandant“ la Steaua, după cum însuşi recunoştea, într-un moment de reală destăinuire, pe bază de criterii politice, graţie unei persoane “sus puse” şi nu pe bază de criterii de performanţă. Ce studii aveţi col. Mocanu care vă îndreptăţesc să fiţi comandant şi pe mine, nu?

          Citez: “Dânsul, (iar dansul…) trecând peste faptul că nu are pregătirea necesară, nu îşi dă seama ce înseamnă să conduci un club ca Steaua din punct de vedere administrativ“

          Văd că, comandantului împuternicit, i s-a lipit scaunul de fund, ceea ce nu mi se pare normal în condiţiile prezentate mai sus. Că sunt şi consilier juridic? Acest lucru este un impediment? Nu prea cred. Am terminat studiile mai multor facultăţi şi îmi permit să fiu şi consilier juridic, nu numai ofiţer ca comandantul. Faptul că sunt consilier juridic şi încă unul bun l-am demonstrat in instanta  împotriva FCSB si nu numai, prin care am câştigat numele, marca şi istoria Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. Am câştigat prin munca mea, prin nopţile mele nedormite, prin studiul meu de ani de zile şi prin pregătirea mea de care col. Mocanu nu este mulţumit.

          2. Despre "Depăşirea condiţiei". De unde această dorinţă a de a-şi depăşi condiţia "spune" col Mocanu.

          În mod normal, totul se întâmplă mecanic, conform legii naturii. Oamenii care visează la o viaţă mai bună şi nu întreprind nimic, cei care doar aşteaptă ca pilele să îi pună în funcţii, care doar stau dar fac angajări de personal la Clubul Sportiv al Armatei Steaua doar pentru a avea cât mai mulţi angajaţi în subordine şi doar pentru a putea avansa în grad (se vizeaza gradul de general), care cred în horoscopul zilnic şi în “stele”, dar nu muncesc pentru a-şi schimba viaţa, se supun entropiei.

          Doar când iei atitudine asupra vieţii tale, când îţi asumi faptele şi acţiunile înseamnă de fapt că îţi depăşeşti condiţia umană. Atunci când faci şi îţi doreşti schimbări radicale şi faci totul pentru schimbare, înseamnă că îţi depăşeşti condiţia umană.

          Condiţia umană este una mizerabilă doar atunci când stai şi aştepţi, “mură în gură“ de la pile şi relaţii să avansezi. A-ţi depăşi condiţia umană înseamnă să deschizi ochii şi mintea, să înveţi permanent şi să câştigi totul, să te debarasezi de toate viciile care te tin captiv.

          Col. Mocanu mă jigneste cu fraze şi cuvinte pe care nici nu le înţelege. Daa… în neputinţa  şi în ura pe care o are pentru mine căci, cu toate că mi-a deturnat activitatea la birou cu tot felul de rapoarte mizere, tot am reuşit să mă pregătesc pentru dosarele grele, noaptea, sâmbetele, duminicile şi degeaba tot “efortul” acestuia, căci tot am câştigat (asta apropo de cultura pe care spuneţi că nu o am… indiferent de care, militară sau nu…). Fiecare om de calitate încearcă în fiecare zi să îşi depăşească condiţia şi limita. Doar dvs aşteptaţi să fiţi avansat general si aduceti comisii de control aproape in fiecare zi si nu aveţi nici un rezultat. Ce rezultat aveţi de când sunteţi în funcţie? Ce abilităţi de manager aveţi? Cu ce rezultate remercabile vă puteţi lauda?  Asteptăm…. Daca acestea sunt o rusine, atunci ….

          Despre depăşirea atribuţiilor.

          Despre ce atribuţii vorbim aici? Mi-am îndeplinit cu succes toate atribuţiile nu numai cele din instanţă care pentru istoria Clubului Sportiv al Armatei Steaua  Bucureşti sunt decisive… Nu numai că am recâştigat numele, marca, palmaresul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti ci şi istoria acestuia, toate pierdute din cauza unor “personaje” care ar trebui să răspundă penal pentru faptele lor. Toţi ar trebui să plătească pentru acele fapte. Toate dosarele câştigate sunt munca mea, doar munca mea, muncă pe care o blamaţi. Cum îşi permite col. Mocanu să numească o comisie de control cu două ore înainte de a ajunge la instanţă să reprezint Clubul Sportiv al Armatei STEAUA Bucureşti în dosarul pe care l-am câştigat şi care are ca obiect acţiune în constatare-palmares? Pentru ce? Pentru a mă intimida să nu câştig dosarul? Iar acum după ce l-am câştigat în loc să mă felicite şi să fie bucuros pentru că am câştigat palmaresul (istoria) a numit o altă comisie pentru a mă şicana să nu ajung la FRF să fac demersurile necesare pentru a înscrie echipa în liga a 3-a      

          Faptul că am cerut demisia celor incompetenţi, care prin acţiunile lor nu au reuşit să promoveze echipa de fotbal în liga a 3-a, în condiţiile în care s-au investit atât de mulţi bani la această secţie de fotbal, este dreptul meu. Al nostru. Al cetăţenilor. Trăim într-o ţară liberă în care libera exprimare corectă şi justă, este un drept constituţional. Dar col. Mocanu nu are rezultate la sectia de fotbal dar nici la celelalte secţii ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care erau recunoscute pe plan naţional şi internaţional, deoarece acesta, şi-a permis de la sine putere, să schimbe instructorii care erau specializaţi pe anumite secţii în alte secţii. Am ajuns de "râsul lumii" la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

          Instructorul de la secţia atletism cu vechime de 30 de ani, specializat la secţia de atlestim care a adus trofee clubului la aceasta secţie, a fost obligat de către col. Mocanu, să se ocupe de ciclism, karate şi triatlon, (daaaaa…auziţi bine….), instructorul de la secţia de handbal (handbalist care a făcut performanţă la Clubul Sportiv al Armatei Steaua) a fost obligat să se ocupe de secţia de motociclism şi călărie iar de secţia de handbal se ocupă un canotor, instructorul de la secţia de volei a fost înlocuit cu un fost polo-ist fără experienţă şi ulterior cu altă persoană, fără experienţă şi aceasta, echipa de volei pierzand locul în liga 1, aceştia împreună cu col. Mocanu solicitând retrogradarea echipei de volei în liga a 2-a, fapt inadmisibil. Nici un comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti nu a făcut aşa ceva, atât de mult rău Clubului, pentru a scapa el de responsabilitate. Exemplele pot continua la majoritatea secţiilor sportive, pentru că împuternicitul a considerat că prea multă “experienţă“ strică şi prea multă bătaie de cap este “dureroasă”. Vă precizez că şi “ lenea doare” şi doare tare, stimate domn!

          Din păcate, tocmai experienţa aducea trofee şi victorii Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti. De aceea, acum când văd numirea ca antrenor al echipei de fotbal al unei persoane care nu are nici o experienţă ca antrenor, mă apucă groaza. Oamenii câştigă trofee şi dosare, tocmai datorită muncii şi experienţei acumulate de-a lungul timpului. Nu schimbăm oamenii pe motive politice sau cum avem chef, ci îi menţinem sau nu pe bază de performanţă.

          Victor Piţurcă, din punctul meu de vedere şi nu numai, este singurul antrenor capabil să garanteze poziţia echipei de fotbal în liga 1 fiind dispus să vină la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti care putea veni şi în calitate de coordonator al secţiei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, experienţa şi profesionalismul său fiind imperios necesar. Nu cred că domnul Piţurcă a discutat cu col. Mocanu. Nu cred că este adevărat.Chiar ii rog pe jurnalisti sa verifice acest lucru.

          Nu credeam  că  îşi va face o ambiţie de refuz din propunerea mea col. Mocanu doar pentru faptul că eu am venit cu ideea. Primează interesul Clubului Sportiv al Armatei "Steaua" nu interesul personal. În condiţiile în care de doi ani stai în liga a IV-a şi refuzi să iei măsuri drastice, pentru reuşită, să îi aduci pe cei mai buni în echipă, înseamnă că de fapt îţi doreşti ca această echipă „să dispară”. Prin angajarea unui  antrenor fara mare experienţă la secţia de fotbal se urmăreşte în mod clar rămânerea în liga a IV-a, în condiţiile în care comandantul avea obligaţia legală să întreprindă toate demersurile pentru ca echipa de fotbal să evolueze în liga a III-a - Liga elitelor. De ce nu a întreprins demersuri în acest sens? Pentru ca apoi echipa de fotbal să fie desfiinţată pentru lipsă de randament şi performanţă. Iar rezultatul final, fiind să câştige FCSB respectiv George Becali. De-a lungul timpului, acesta a avut mai mulţi adepţi, acoliţi. Ce nu au putut să facă în instanţă şi anume să mă învingă, încearcă acum să o facă pe ocolite, încet dar sigur.

          În legatură cu neîndeplinirea atribuţiilor. Reiterez şi parafrazez afirmaţiile col. Mocanu:

          “Să-mi fie iertată îndrăzneala nu cred că toţi care s-ar propune ar putea să şi îndeplinească condiţiile. Avem în momentul de faţă aproape 2200 de oameni de care trebuie să avem grijă între care 1700 de sportivi, avem un buget care impune cheltuirea lui cu grijă, mare parte e buget public. Sunt convins că o funcţie de preşedinte, de comandant, necesită nu numai abilităţi din punct de vedere managerial ci si din punct de vedere militar, ceea ce dânsul nu le are nici pe unele nici pe altele“ Păi şi acum să analizăm .

          Se încheie contracte de activitate sportivă cu sportivi care după două trei luni sunt daţi afară pur şi simplu. Aceştia dau în judecată Clubul Sportiv al Armatei şi cer despagubiri enorme pentru nerespectarea contractului. Cazul jucătorului Kedzo Nicola de la handbal care solicită suma de 629.031 lei cu titlu de despăgugiri reprezentând valoarea totală a drepturilor financiare cuvenite până la finalizarea contractului, cazul jucătorului Ialisson Cesar de Amorim căruia i s-a reziliat contractul iar jucătorul solicită daune morale foarte mari. Cei care au adus la echipă jucători şi apoi i-au dat afară dupa doar câteva luni, sunt responsabili şi trebuie să răspundă. Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti era recunoscut prin valorile lui morale, prin sportivii de exceptie şi prin respectarea contractelor dar mai ales a oamenilor. Acum începem să avem o imagine deplorabilă, de incorecţi, de ilegali. Nu este deloc plăcut să lucrezi pentru un club de 18 ani şi să vezi cum imaginea lui se degradeaza din cauza unor oameni răi intenţionaţi.

În primul rând să analizăm “aterizarea” col. Mocanu la Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti. Păi, aşa cum bine povestea el, într-un moment de sinceritate,că “abilităţile sale“ manageriale şi militare (şi alte abilităţi de care nu ştim sau nu am fost anunţaţi), au fost remarcate într-un mod decisiv pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti  de către o persoana cu mare influenţă şi care într-un moment de mare  înduioşare raportat la atâtea calităţi pe care le deţine col. Mocanu, l-a adus  la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti (voi spune numele persoanei la o dată ulterioară).

Păi col. Mocanu, susţine că deţine multe calităţi. Eu nu îl contrazic.

Dar nu pune o rezoluţie. Sau nu a învăţat să pună o rezoluţie. Rezoluţia este importantă la un comandant şi ar trebui să fie pusă doar de către acesta.Şi pentru că nu  pune rezoluţii, a luat măsuri, ca un bun manager ce este şi a înfiinţat  "secţia secretariat" detaşând de la Comandamentul Logistic Întrunit (de la gl. ZISU) un locotenent-colonel (şef secţie ca să fie bine remunerat, daaa, sef secţie…. El este seful el este subalternul şi încă o secretară) care să nu facă altceva decât să pună rezoluţii pe documente. În momentele lungi de pauză, mai este plătit şi să urmărească activitatea personalului clubului. De ce nu pune singur rezoluţii col Mocanu? 

De ce din octombrie 2018, s-a  mărit în mod artificial numărul angajaţilor la Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti? De când este comandat împuternicit, acesta a angajat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua mai multe persoane, în condiţiile în care angajarea de personal la instituţiile publice este pentru moment blocată, a modificat ştatul şi organigrama după bunul plac, a făcut detaşări de la gl. Zisu la Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, (asta însemnând în fapt că în armată este surplus de personal).

Mai nou, doreşte să avanseze (pentru că aşa vrea el şi că spune că poate), la gradul de ofiţer, ”sărmane“ secretare de care trebuie să se ocupe cineva, (păi nu??) şi alte persoane  (aproximativ 6) pe care le trimite la cursuri pe bani publici. Că tot ne ţinea dumnealui teoria banilor publici cheltuiţi cu grijă….

Vreţi să ştiţi pe ce se mai duc banii publici la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti? Pe casete de mobilier în care toţi angajaţii să îşi pună telefonul mobil la intrarea în incintă ca nu cumva să îl înregistreze pe domnul împuternicit când face abuzuri.

          Pe ce se mai duc banii publici? Pe cumpararea şi instalarea de sisteme de înregistrare video, ca tot personalul să fie monitorizat de sistemul “comunist” al împutenicitului col. Mocanu.

Nu există o prevedere legală care să reglementeze în mod expres posibilitatea angajatorului de a restrictiona angajatilor  dreptul de a folosi telefonul personal în timpul programului de lucru.

Angajatorul poate interzice utilizarea telefonului personal în timpul orelor de program, cu condiţia ca această interdicţie să fie prevăzută în regulamentul intern, iar regulamentul să fi fost adus la cunoştinţa angajatilor. Dar acest regulament trebuie implementat în tot sistemul public pentru a putea fi aplicat, nu numai la Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti. Chiar şi aşa, această interdicţie de a folosi telefonul personal este considerată excesivă în cazul în care nu există o justificare reală vis-a vis de specificul muncii, fiind vorba de o atingere a dreptului la viaţă privată.

Stimate col. Mocanu, cu abilitatile dumneavostra de bun manager si militar, riscaţi pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti o amendă usturatoare din partea Autoritatii Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal prin încălcarea prevederilor aplicabile în materia protecţiei datelor cu caracter personal ale angajaţilor. Astfel, orice supraveghere cu mijloace tehnice sau monitorizare a activităţii pe internet a salariaţilor poate fi efectuată numai dacă este legitimă, proporţională cu scopul urmărit şi dacă este adusă la cunoştinţa angajaţilor, care îşi dau consimţământul la prelucrarea datelor”. Or deja, vă informez că colegii mei doresc să facă o plângere comună împotriva abuzurilor dvs de acest gen.

Articolul 5 din legea 190/2018 (“Prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul relaţiilor de muncă”) menţionează că atunci când sunt utilizate sisteme de monitorizare prin mijloace de comunicaţii electronice şi/sau prin mijloace de supraveghere video la locul de muncă, prelucrarea datelor cu caracter personal ale angajaţilor, pentru a realiza interesele legitime urmărite de angajator, este posibilă numai dacă interesele legitime urmărite de angajator sunt temeinic justificate şi prevalează asupra intereselor sau drepturilor şi libertăţilor persoanelor vizate, ceea ce nu este cazul în speţa de faţă.

          Sancţiunile pentru nerespectarea acestor norme sunt de 4% din cifra de afaceri, sancţiuni drastice. De asemenea, angajatorul trebuie să demonstreze că alte metode mai puţin intruzive prin care şi-ar fi putut atinge scopul au eşuat şi că singurul demers rămas este supravegherea video.

Deci, despre ce interese legitime discutam domnule col. Mocanu?

Ale statului? Ale cui? Angajaţi mai mulţi, detaşări necorespunzătoare, avansări în grad ale secretarelor doar că vă permiteţi, (asta înseamnă bani mai mulţi la salariu). În condiţiile în care la parchete, la instanţă, la instituţii publice este permis accesul cu telefonul mobil şi nu suntem monitorizaţi, ce interese ascunse aveţi să cheltuiţi banii publici? Şi exemplele pot continua….

          În urma încălcării grave a contractului încheiat între Clubul Sportiv al Armatei STEAUA Bucureşti şi Fundaţia Steaua Tenis XXI, am formulat raport către col. Mocanu ataşând notificarea de reziliere contractuală, în baza nerespectării grave a clauzelor, de către Fundaţia Steaua Tenis XXI. Această fundaţie şi-a permis să amplaseze panouri publicitare, să subânchirieze terenurile către ACS Iniţial, (clauze interzise prin contract)  care este o echipă de fotbal concurentă echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei  "Steaua" Bucureşti. În urma rezilierii contractuale, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti încasa garanţia de bună execuţie, bani frumuşei (8250 Euro), dar col. Mocanu a refuzat categoric să respecte prevederile contractuale, să respecte  legea, refuzand luarea măsurilor care se impuneau respectiv rezilierea contractului, pe motiv că este vorba de o persoană cu relaţii în minister. Căci altfel, Eu voi fi chemat la minister ......

          Ce interese ascunse există pentru col. Mocanu păstrarea contractului cu Fundaţia Steaua Tenis XXI, în condiţiile în care clauzele contractuale au fost încalcate grav, iar Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti îşi încasa garanţia de bună execuţie in valoare de 8200 de euro ?

          Mai vreţi exemple de cheltuială a banilor publici de către un „bun manager”?            În sezonul competiţional 2018-2019 la secţia de handbal au fost plătiţi 6 antrenori cu sume foarte mari (sute de miliane de lei), în condiţiile în care 2 antrenori erau suficienţi. Unul dintre ei, luni de zile nu s-a prezentat la club deşi era plătit, iar col Mocanu cu toate că era informat de lipsa antrenorului la serviciu, nu a luat nicio măsură împotriva acestuia, din contră l-a mentinut şi în aceast sezon competiţional 2019-2020.  

          Dacă vreţi să continuăm discuţia neregulilor, o putem face. Nu o faceam public dar am fost nevoit, prin insultele aduse de către col Mocanu în mod repetat în presă. Am fost incitat. Am fost obligat să spun adevarul. Este doar o mică parte.  Dacă aceste fapte înseamnă cheltuirea cu grijă a bugetului, dacă înseamnă o bună manager-iere vă las pe voi să stabiliţi. Eu nu consider acest lucru.

          Toţi cei care nu îşi fac treaba în Club ar trebui să plece! Şi eu mi-aş fi dat  demisia dacă aş fi pierdut dosarele în instanţă, pentru că aş fi fost un incapabil. Nu ar fi trebuit să mi se ceara acest lucru. Cu ce mi-am depăşit atribuţiile? Că am spus că unele contracte nu au clauze de performanţă? Pentru că am spus că sunt cheltuiţi bani publici fără a se întreprinde eforturi minime de cei care tocmai pentru asta sunt plătiţi? Sunt multe exemple dar de cate ori am facut sesizări pentru nereguli, acestea au fost muşamalizate şi am fost tot eu controlat. Eu am făcut istorie la Clubul Steaua. Că mă blamaţi sau nu acesta este adevărul. Prin munca mea, prin nopţile mele nedormite prin anii de studii,    mi-am câştigat locul în istoria Clubului STEAUA BUCUREŞTI.

          Am fost acuzat de interese meschine pentru că am spus că îmi doresc să fiu comandantul Clubului. O spun din nou. Este visul meu. De mic am visat la Steaua, de mic mi-am dorit sa lucrez pentru Steaua. Am reuşit acest lucru. Am reuşit să o apar, să o recâştig. Nu este o infracţiune să îşi doreşti să devii comandant la un club din a cărei istorie faci parte. Este un interes îndreptăţit. Îmi doresc tot binele din lume pentru Clubul Steaua pe care îl iubesc atât de mult şi pentru care am făcut atâtea sacrificii. Prietenii mei ştiu că am pierdut pentru dosarul cu palmaresul şi pentru altele, vacanţe deja plătite deoarece termenele coincideau cu zilele de vacanta, si nu am putut sa risc si nici sa solicit amanarea dosarelor. Nu mi-am permis ani de zile să plec să mă relaxez, să mă odihnesc, să visez, să am grijă de familia mea pentru Steaua. Nu voi obosi niciodată pentru ea, căci face parte din mine, din inima mea şi fără mine, fără lipsă de modestie, o parte din multe lucruri posibile astăzi, ar fi fost doar istorie.

          Faptele mele nu înseamnă depăşirea atribuţiilor, pentru că prin acest fel de acţiuni eu nu aduc prejudicii. Eu doar câştig. Şi îmi fac treaba cu conştinciozitate. Poate cineva să mai spună contrariul? Îl aştept.

          Le multumesc tuturor acelora care m-au felicitat pentru câştigarea ultimului dosar privind palmaresul. Le mulţumesc că au fost alături de mine şi au ştiut cât efort şi muncă a reprezentat acest dosar. Le mulţumesc şi celor care nu mi-au adresat nici un cuvânt căci acum ştiu că sunt împotriva mea. Mici şi neînsemnaţi. Plini de invidie şi ură. Doar neînsemnaţi.

          La câte realizări am avut eu şi am pentru Statul Român nu merit să fiu jignit în acest mod de col. Mocanu şi de nimeni. Este adevărat şi reiterez solicitarea privind demisia acestuia deoarece spre deosebire de mine, acesta nu a reuşit să îşi îndeplinească obligaţiile, nu a obţinut performanţe, printre care şi faptul că nu a promovat echipa în liga a III- a. Eu nu pot "să joc" şi să câştig şi în instanţă şi pe teren. Fiecare trebuie să îşi facă treaba la locul lui. 

 

CONSILIER JURIDIC ŞEF AL CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI

"STEAUA" BUCUREŞTI

Colonel de justiţie   

                      Florin - Costel TALPAN                        

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.