FRF a ratat un fotbalist român antrenat de Patrick Kluivert: „M-am simțit luat la mișto” + Dinamo, visul cel mare eșuat după ce a renunțat prematur la fotbal | VIDEO EXCLUSIV

  • Publicat:

Mălin Iordache (26 de ani) a jucat pentru juniorii lui Twente și pentru echipa secundă a olandezilor din anul 2011 până în 2014. Apoi, o accidentare i-a pus capăt carierei care abia începuse.

Totuși, în doar câțiva ani, cel care era comparat la vremea respectivă cu Cosmin Contra – ambii au jucat pe postul de fundaș dreapta – a reușit să se facă rapid consacrat printre olandezi. De la juniorii lui Twente a fost luat la ochi de legendarul Patrick Kluivert, care l-a dus la echipa secundă a olandezilor. Fostul mare atacant al Barcelonei l-a apreciat pe român, în timp ce Federația Română de Fotbal s-a limitat doar la o simplă convocare verbală a jucătorului printre „tricolori”. Mai mult, conform lui Mălin Iordache, FRF l-a pus să-și plătească biletele de avion dacă dorea să ajungă la Mogoșoaia.

FRF l-a pus pe Mălin Iordache să-și plătească biletele de avion: „M-am simțit luat la mișto”

Mălin Iordache susține că FRF i-a sugerat să-și plătească singur biletele de avion pentru a venit din Olanda în România la una dintre acțiunile echipelor naționale de tineret. De altfel, dacă accepta, fostul jucător de fotbal trebuia tot din banii lui să plătească biletul pentru a se întoarce în Olanda. Totuși, olandezii au știut să profite de situație și l-au chemat pe Mălin Iordache la câteva acțiuni al echipelor lor naționale de tineret, unde a reușit să se și impună. De menționat că în perioada respectivă președintele FRF era Mircea Sandu.

„Există un om care lucrează pentru FRF care m-a propus acolo. Nu vreau să dau nume, dar și-a făcut treaba, a vrut să mă ajute. A făcut tot posibilul ca FRF să mă vadă. Doar că răspunsul Federației a fost unul ciudat. FRF mi-a transmis că mă cheamă, dar să-mi plătesc eu biletele de avion pentru a ajunge la Mogoșoaia. Nu aveam cum să fac chestia asta, nu că nu-mi permiteam, dar părinții mei și impresarul mi-au spus din start să nu accept. Ulterior, a sunat cineva din cadrul Federației la Twente, iar răspunsul celor de acolo, știind ce s-a întâmplat, a fost că «nu există niciun Mălin Iordache care să activeze la noi».

Am avut câteva acțiuni la reprezentativele Olandei înainte să fiu chemat de FRF. Apoi am fost chemat și la alte acțiuni. Șase sau opt acțiuni au fost în total. A fost și un turneu între districtele din Olanda, sunt foarte mândru că am participat la aceste acțiuni, că nu e chiar atât de simplu să ajungi acolo. Eram foarte mândru de mine că doar prin muncă am ajuns acolo, n-am depins de nimeni. M-am simțit luat la mișto de FRF când mi s-a spus să-mi plătesc biletele de avion. Nici nu știu cine era șef la Federație atunci, era în 2012-2013. Nu prea urmăream fotbalul din România. Erau doar două echipe pe care le urmăream: Dinamo, că sunt fan înfocat al clubului, și Petrolul pentru că fanii lor erau împrieteniți cu cei de la Vitese”, a declarat Mălin Iordache pentru ProSport.

Mălin Iordache în tricoul lui FC Twente

Cum a intrat Mălin Iordache în grațiile lui Patrick Kluivert

După o perioadă petrecută la Twente, Mălin Iordache a ajuns la echipa secundă a clubului, unde antrenor era legendarul Patrick Kluivert, fostul mare atacant al Barcelonei și al naționalei olandeze. Cei doi s-au înțeles foarte bine, iar antrenorul chiar l-a apreciat pe român.

După ce am avut un an foarte bun la U17, a urmat să joc la sub 19 ani. A fost un an greu, dar m-a ajutat foarte mult. Dacă prindeam lotul la sub 19, mă antrenam cu echipa a doua. Eu am avut o perioadă când am luat cartonaș roșu și am fost suspendat 3 etape, iar alte 3 etape am fost suspendat de club ca o mică pedeapsă. Așa am ajuns să mă antrenez cu Patrick Kluivert, care era antrenor la echipa a doua. Mi-a spus că mă vrea la echipa secundă, deși atunci am prins o perioadă mai proastă. Datorită antrenamentelor bune de la echipa a doua m-a apreciat. Îi plăcea de mine că aveam o mentalitate sănătoasă. Am ajuns în Olanda datorită ambiției, determinării și calităților fizice: viteză, viteză de reacție, detentă.

El e un tip de antrenor care se bazează foarte mult pe unitatea echipei. El spunea așa: calitatea unui jucător e la modul cum își pune colegul în avantaj față de adversar. El la asta se uita foarte mult. Spunea că dacă tu gândești 25% și pentru colegul de lângă tine, adică să-i dai o pasă pe piciorul corect, să nu pasezi la cel mai apropiat om, să sari peste el, apoi celălalt să dubleze cu cel peste care ai sărit, pentru el ești un jucător de calitate. Dacă ai 4-5 jucători de-ăștia în echipă deja îți cresc șansele față de adversar. Eu când am intrat la posesie cu jucătorii din Olanda, pentru mine era dificil să fac și preluare.

Dacă pasezi cu viteza corectă ai 2-3 secunde față de adversar. Era foarte greu să dai pasele jos și tare venind de la juniorii din România, deși am avut antrenori foarte buni în România, dar nu erau condițiile și terenurile necesare în țară. Dar am scos-o la capăt. Cu Patrick Kluivert rămâneam după antrenamente, are o lovitură de cap foarte bună. Rămâneam să-i centrez și eram uimit când vedeam cum lovește cu capul. La echipa a doua deja ajunsesem la 18 pase decisive pe sezon. El dădea cu capul efectiv cum trăgeam eu la poartă. E o abilitate pe care n-am văzut-o la niciunul dintre colegii mei”, a dăugat Mălin Iordache.

Carieră încheiată brusc din cauza unei accidentări!

Mălin Iordache n-a reușit să convingă în totalitate pentru că imediat cum și-a făcut majoratul o accidentare dură i-a pus capăt carieri: „La 18 ani am avut ruptură de ligament încrucișat. Operația a fost foarte bună doar că am avut ghinionul ca în genunchi să mai rămână niște particule de calciu. După ce m-am recuperat și am jucat pe terenurile din România mi-a fost lezat cartilajul. Atunci nu exista posibilitatea să faci operație la cartilaj. Varianta era să-mi decupeze toată burta, să-mi ia celule stem din jurul buricului și să mi le injecteze în genunchi, apoi să stau 6 luni la pat. Am întrebat care sunt șansele să fie totul ok. Mi s-a spus că sunt șanse de 50-50. Nivelul meu de joc scăzuse foarte mult, eram la pământ și din punct de vedere psihic. Acum pot să mai joc fotbal doar cu prietenii o dată pe săptămână.

După ce m-am accidentat am vrut să fiu operat în România la doctorul Pompiliu Popescu. Mi s-a transmis că mă sfătuiește să mă operez în Olanda pentru că el îmi taie tot genunchiul. În Olanda eram operat printr-o metodă nouă”.

În 2010, Mălin Iordache debuta pentru Juventus București la doar 15 ani în Liga a 3-a și promova în al doilea eșalon cu formația din Colentina, care între timp și-a schimbat numele în Daco-Getica.

 

Alin Grigore / Autor
Joacă fotbal de la vârsta de 7 ani și știe cam toate secretele acestui sport, mai ales când vine vorba despre defensiva unei echipe. Datorită iubirii față de „sportul rege” a decis să se dedice în totalitate acestuia și a luat drumul jurnalismului sportiv. În urma studiilor superioare ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen