FRF a anunţat sancţiunile pentru evenimentele de la derby-ul Vestului! Ce păţeşte ASU Poli după ce s-a retras de pe teren

10 mai 2018 3146 afişări Fotbal Intern
FRF a anunţat sancţiunile pentru evenimentele de la derby-ul Vestului! Ce păţeşte ASU Poli după ce s-a retras de pe teren Foto: Emanuel Ilieşi / Mediafax Foto

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a decis miercuri ca ASU Poli Timişoara să piardă la masa verde meciul cu UTA Arad. Derby-ul de la Şiria a fost întrerupt în minutul 62, la scorul de 0-0, când jucătorii Timişoarei au părăsit terenul, în semn de solidaritate faţă de suporterii care n-au fost lăsaţi să intre pe stadion.  De asemenea, clubul va fi depunctat cu trei puncte şi penalizat cu 79.500 de lei.

"În baza art. 79/6 din RD, clubul ACS ASU Politehnica Timişoara se sancţionează conform art. 34 din RD cu Forfait (3-0 în favoarea echipei AFC UTA Arad), scăderea a 3 (trei) puncte din clasament şi i se aplică o penalitate sportivă de 79.500 lei", se arată în comunicatul FRF.

Derby-ul Vestului dintre UTA Arad şi ASU Poli Timişoara s-a încheiat în minutul 62, când oaspeţii au decis să părăsească terenul. Totul a făcutparte dintr-un protest echipei suporterilor, în urma deciziei organizatorilor de a aloca numai 71 de bilete pentru galeria acestora. Timişorenii au făcut rost de peste 300 de tichete, dar forţele de ordine le-au interzis accesul pe stadionul din Şiria.

După ce au întârziat startul meciului cu zece minute, oaspeţii de la ASU Poli au abandonat partidal în minutul 62. Antrenorul echipei, Antonio Foale, a strigat adunarea, după ce managerul general Marius Cociu a fost trimis în tribună. Totul a început în minutul 60, când jocul a fost întrerupt, iar arbitrul Florin Mazilu le-a acordat trei minute oaspeţilor pentru a reveni în joc. În scurt timp, ASU Poli Timişoara s-a retras la vestiare, iar centalul a fluierat finalul jocului.

Conform protocolului, la derby-ul Vestului ar fi trebuit să participe doar 71 de spectatori ai celor de la ASU Poli Timişoara, dar suporterii au făcut un efort şi au cumpărat, din Arad, aproximativ 350 de bilete în toate zonele stadionului. Pentru că s-au temut de încleştări între rivalii timişoreni şi arădeni, forţele de ordine au rămas ferme pe poziţie când a venit vorba de numărul de fani violeţi pe care-i pot primi pe stadion, au transmis că doar 70 dintre ei pot intra, iar detaliul a atras furia ultraşilor şi, în acelaşi timp, o formă de protest din partea jucătorilor, dar şi a rivalilor de la UTA.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.