Fotbal = suporteri! ASU Poli Timişoara s-a retras de pe teren din derby-ul cu UTA pentru a fi alături de fani. Ziua în care rivalii au făcut pace

24 apr 2018 12690 afişări Fotbal Intern
Fotbal = suporteri! ASU Poli Timişoara s-a retras de pe teren din derby-ul cu UTA pentru a fi alături de fani. Ziua în care rivalii au făcut pace Foto: Emanuel Ilieşi / Mediafax Foto

Derby-ul Vestului dintre UTA Arad şi ASU Poli Timişoara s-a încheiat în minutul 62, când oaspeţii au decis să părăsească terenul. Totul face parte dintr-un protest echipei suporterilor, în urma deciziei organizatorilor de a aloca numai 71 de bilete pentru galeria acestora. Timişorenii au făcut rost de peste 300 de tichete, dar forţele de ordine le-au interzis accesul pe stadionul din Şiria.

După ce au întârziat startul meciului cu zece minute, oaspeţii de la ASU Poli au abandonat partidal în minutul 62. Antrenorul echipei, Antonio Foale, a strigat adunarea, după ce managerul general Marius Cociu a fost trimis în tribună. Totul a început în minutul 60, când jocul a fost întrerupt, iar arbitrul Florin Mazilu le-a acordat trei minute oaspeţilor pentru a reveni în joc. În scurt timp, ASU Poli Timişoara s-a retras la vestiare, iar centalul a fluierat finalul jocului.

Momentul în care jucătorii lui Poli pleacă spre vestiare.

Conform protocolului, la derby-ul Vestului ar fi trebuit să participe doar 71 de spectatori ai celor de la ASU Poli Timişoara, dar suporterii au făcut un efort şi au cumpărat, din Arad, aproximativ 350 de bilete în toate zonele stadionului. Pentru că s-au temut de încleştări între rivalii timişoreni şi arădeni, forţele de ordine au rămas ferme pe poziţie când a venit vorba de numărul de fani violeţi pe care-i pot primi pe stadion, au transmis că doar 70 dintre ei pot intra, iar detaliul a atras furia ultraşilor şi, în acelaşi timp, o formă de protest din partea jucătorilor, dar şi a rivalilor de la UTA.

Solidaritate în Banat. Ultraşii celor de la UTA au refuzat să ia parte la un derby fără rivali.

Galeria arădeană a preferat să rămână în afara stadionului, încurajându-şi echipa de la porţile de acces.

Ziua în care rivalii au făcut pace

Cele două galerii s-au unit şi au anunţat că vor sta în afara stadionului, pe toată durata partidei, dacă suporterii Timişoarei nu vor fi lăsaţi să intre pe arena din Şiria: ”Suporter Club UTA şi membrii peluzei nu sunt de-acord cu permiterea accesului în stadion a doar 70 de suporteri timişoreni, dacă numărul celor care deţin bilete valabile este mai mare. Atragem atenţia că din punct de vedere legal nu se poate opri accesul în stadion al suporterilor neinterzişi prin lege, care au bilet sau abonament valabile, dacă nu domiciliază pe raza judeţului unde se joacă meciul. Astfel de abuzuri s-au mai întâmplat şi în alte stadioane din ţară, oprindu-se inclusiv accesul suporterilor UTA-ei la unele meciuri. Există şi suporteri utişti cu buletin de Timiş şi e absurd ca şi aceştia să rămână pe dinafara stadionului.

Fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic, vedem asta de fiecare dată când se joacă meciuri în Liga I sau Liga a II a. De aceea, indiferent de istoria mai veche sau mai recentă a rivalităţii cu suporterii timişoreni, considerăm normală prezenţa acestora pe stadion şi ne-o dorim, astfel încât să avem un meci care să se apropie măcar din acest aspect de marile meciuri UTA - Poli din trecut. Dacă nu vor intra în stadion toţi suporterii echipei Poli Timişoara care deţin bilet valabil pentru meciul UTA - Poli, peluza arădeană va ieşi la rândul ei din stadion. Un meci UTA - Poli trebuie să rămână un derby al suporterilor, fie în stadion (chiar dacă la Şiria, dar de acest aspect ne vom mai ocupa cu alte ocazii), fie lângă stadion - dacă va fi cazul”, anunţa Suporter Club UTA, înaintea jocului.

Cel mai probabil, Comisia de Disciplină o va desemna pe UTA Arad drept învingătoarea partidei, la masa verde.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.