FCSB – U Craiova 3-2. Show pe Arena Națională! Cinci goluri, răsturnări de scor și trei eliminări. Cireașa de pe tort: penalty-ul transformat de Pigliacelli. Cum arată clasamentul

FCSB - U Craiova 3-2. Show pe Arena Națională! Cinci goluri, răsturnări de scor și trei eliminări. Cireașa de pe tort: penalty-ul transformat de Pigliacelli. Cum arată clasamentul
  • Publicat:
  • Actualizat:

FCSB – U Craiova 3-2 (Hora 27, 83-pen., Filip 49 / Pigliacelli 38-pen., Bărbuț 46)
Stadion: Arena Națională (București)
Arbitru: Marius Avram (București). Asistenți: Mircea Orbuleț (București) și Sebastian Gheorghe (Suceava)

â–ºFCSB: Bălgrădean – Benzar, Bălașas, Planic (Nedelcu 65), Jr. Moraiss – Pintilii (cpt.) (Teixeira 79), Filip – Man, F. Tanase, F. Coman (F. Matei 46) – Hora
Rezerve: A. Vlad – Gnohere, Rusescu, M. Roman
Antrenor: Mihai Teja

â–ºCraiova: Pigliacelli – Martic, T. Ferreira, Kelics, Briceags – Fedeles (Bic 77), Cicâldău – Bărbuț (Fortes 89), N. Rocha, N. Bancu (cpt.)s – Koljics
Rezerve: L. Popescu – Donkor, Dimitrov, Mihăilă, A. Cristea
Antrenor: Devis Mangia

Minutul 90+5: Final. Meci de cinci stele pe Arena Națională. FCSB s-a impus cu 3-2, după ce a revenit de la 2-1, grație unui penalty obținut de Florin Tănase. Decarul gazdelor a amplificat o împingere ușoară a lui Kelic, iar Marius Avram a indicat punctul cu var. Hora a reușit o dublă, iar Gnohere pare tot mai departe de primul 11. Clasamentul cu o etapă înainte de finalul sezonului regular:

1. CFR Cluj 51p.

2. FCSB 48p.

3. Craiova 45p.


Minutul 90: S-au arătat cinci minute suplimentare de la margine.


Minutul 86: Două eliminări! Marius Avram i-a eliminat pe Dennis Man și Marius Briceag, după ce a izbucnit un conflict la marginea terenului. Briceag l-a împins pe Man, iar de acolo totul a degenerat. Devis Mangia i-a cerut socoteală lui Man, după ce mijlocașul FCSB-ului s-a răstit la fundașul său. Craiova termină meciul în nouă oameni.

Briceag a vrut să arunce de la margine, Man l-a oprit, după care Briceag l-a împins pe Man. Jucătorul gazdelor nu s-a lăsat și s-a dus după Briceag și s-a apropiat de fața sa. Fundașul oltenilor a căzut mai apoi, dar deja lucrurile degeneraseră.

VIDEO CU MOMENTUL


Minutul 83: GOOOL FCSB! Ioan Hora transformă de la 11 metri și duce scorul la 3-2. FCSB e la doar câteva minute de un succes uriaș.


Minutul 81: Penalty! Florin Tănase a căzut în careul advers și a obținut lovitura de pedeapsă. Kelic a pus mâna pe Tănase, care a căzut lat la pământ. Marius Avram n-a avut de ales. Renato Kelic e eliminat! Craiova termină în zece oameni.


Minutul 79: Ultima schimbare la FCSB. Intră Teixeira, iese Pintilii. Gnohere, Mihai Roman și Rusescu rămân pe bancă. Mihai Roman nu a evoluat niciun minut în acest an.


Minutul 77: Prima mutare a lui Mangia. Intră Ovidiu Bic, iese Matteo Fedele. Gnohere s-a întors pe bancă, dar se pare că nu va mai fi introdus în această seară.


Minutul 75: Bizonul și Predator, privesc de pe margine. Teja și Mangia i-au trimis la încălzire pe Gnohere și Fortes, dar timpul se scurge și cei doi încă n-au fost chemați pentru a primi indicații tehnice. Între timp, s-ar părea că Ovidiu Bic va intra la oaspeți.


Minutul 74: Respinge Bălașa. Koljic a scăpat în flancul drept, a centrat în șase metri, dar Bălașa i-a suflat mingea lui Bancu. Koljic i-a reproșat lui Bancu faptul că nu a atacat balonul.


Minutul 65: A intrat Nedelcu, a ieșit Planic. Mijlocașul defensiv trebuie să fie atent, deoarece afară e foarte frig, iar el se află pe bancă înainte de a intra pe teren. Nu a apucat să se încălzească pe cât ar trebui.


Minutul 64: S-a rupt Planic. Fundașul central a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar după câteva secunde a făcut semn că nu mai poate continua. Mihai Teja nu are vreun fundaș de meserie pe bancă, astfel că trebuie să gândească rapid o mutare. Cel mai probabil îl vom vedea trimis în teren pe Draogș Nedelcu. Planic a părăsit gazonul, FCSB joacă în inferioritate, pentru moment.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Minutul 58: Bizonul se pregătește. Gnohere a sporit mișcările de încălzire, iar Teja pare pregătit să-l arunce în luptă în orice moment. Ioan Hora a dispărut din joc, dar nici Dennis Man sau Florentin Matei nu au arătat mai bine. Al doilea a fost introdus la pauză, însă până acum s-a remarcat doar cu o pasă trimisă în afara terenului.


Minutul 49: GOOOL FCSB! Lucian Filip egalează rapid, din pasa lui Pintilii. Al doilea a săltat mingea peste apărarea adversă, iar Filip a plonjat și a împins mingea în plasă, pentru 2-2. Start nebun de repriză secundă.


Minutul 46: GOOOL Craiova! Bărbuț înscrie după doar 52 de secunde, spre uluirea lui Teja. Bancu a șutat din centrul careului, Bălgrădean a respins în lateral, dar Bărbuț a urmărit și a împins mingea în poarta goală, pentru 2-1. Început perfect de repriză pentru olteni, care la acest scor se desprind la trei puncte de FCSB.


Minutul 46: S-a reluat partida. Mihai Teja a schimbat: a intrat Matei, a ieșit Coman. Matei va juca în centru, iar Tănase va evolua în stânga.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Minutul 45+1: Pauză!  FCSB a condus cu 1-0, după reușita lui Ioan Hora, dar Mirko Pigliacelli a egalat de la 11 metri. Portarul a executat impecabil, înr-un moment în care adversarii nu înțelegeau ce se întâmplă. Acest scor o ajută enorm pe CFR Cluj, care ar rămâne la cinci puncte peste Craiova și FCSB.


Minutul 38: GOOOL Craiova! Mirko Pigliacelli înscrie de la 11 metri! Portarul Craiovei a arestat de la bun început balonul, l-a așezat meticulos, iar după ce Marius Avram a fluierat, italianul a marcat cu sânge rece. Pigliacelli a șutat în dreapta, Bălgrădean a sărit în partea opusă, iar Craiova revine rapid pe tabelă.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Minutul 37: Penalty! Nuno Rocha a fost faultat de Pintilii în careu, iar Marius Avram a indicat punctul cu var, fără să ezite vreo secundă. Primul a căzut Koljic, Rocha a venit din spate, iar Pintilii nu l-a văzut și l-a împiedicat. Mirko Pigliacelii va executa!


Minutul 27: GOOOL FCSB! Romario Benzar a centrat în centrul careului, iar Ioan Hora a deviat în plasă pentru 1-0. Benzar a centrat din lovitura liberă acordată după faultul comis de Fedele. Hora a trimis cu pământul, la colțul lung, iar Pigliacelli n-a mai putut respinge. La acest scor, FCSB revine pe locul secund și se desprinde la trei puncte de Craiova.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Minutul 26: Galben și pentru olteni. Fedele l-a călcat pe Mihai Pintilii, iar mijlocașul gazdelor a rămas întins pe gazon. Marius Avram nu l-a iertat pe elvețian, astfel că se restabilește egalitatea și la cartonașe.


Minutul 24: Primul cartonaș galben al partidei.  Junior Morais a fost avertizat de Marius Avram, pentru un fault comis în apropierea careului advers. Morais va fi suspendat pentru jocul cu FC Voluntari, din ultima etapă a sezonului regular.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Minutul 20: Jocul s-a calmat. După un început promițător, cele două echipe s-au așezat. Probabil vom mai aștepta câteva minute până să vedem o echipă care riscă.


Minutul 11: Replica oltenilor. În urma unui carambol creat la margine careului FCSB-ist, Cicâldău a șutat pe jos, dar mingea milimetric pe lângă bara din dreapta lui Bălgrădrean.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


Minutul 10: Reține Pigliacelli. Dennis Man i-a scos lui Florinel Coman, la 14 metri, dar șeptarul gazdelor n-a reușit să cadreze balonul. Șutul lui Coman s-a dus pe centru, iar portarul oltenilor a reținut.


Minutul 5: Se joacă pe contre. Cele două echipe sunt rupte la mijlocul terenului, cel puțin în acest debut de partidă. Bărbuț și Tănase au avut cele mai multe incursiuni, dar până în acest moment n-am notat vreo ocazie importantă. Chiar și așa, meciul a început promițător.


Minutul 1: Start pe Arena Națională. După ce Miodrag Belodedici a dat lovitura de începere, Marius Avram a fluierat startul jocului.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


19:50 Circa 18.000 de oameni asistă la meciul din această seară.


Galeria oltenilor. Circa 4000 de oameni.


PRA


19:41 Control anti-doping. La finalul jocului, câte doi jucători din fiecare tabără vor merge să efectueze teste anti-doping. Noul președinte al  Agenției Naționale Anti-Doping, Cristi Balaj, e cel care a venit cu această propunere. Ultimul control de acest tip care a avut loc în Liga 1 Betano datează din aprilie 2018.


19:18 Belodedici va da lovitura de începere. Prezent la meci, Helmuth Duckadam a anunțat că Miodrag Belodedici va fi în centrul unui moment simbolic, la 32 de ani de la câștigarea Supercupei Europei. Din informațiile ProSport, Tudorel Stoica l-a sunat în cursul zilei pe Belo, căruia i-a cerut să nu se prezinte la meci, tocmai pentru că aflase de momentul pregătit de FCSB. În replică, Belodedici i-ar fi transmis că el vrea doar să onoreze 32 de ani de la performanța respectivă, nu să facă parte din vreo tabără stelistă.


19:08 Avem și echipa Craiovei. Mangia îi lasă pe bancă pe Mihăilă și Andrei Cristea, care au avut evoluții bune în ultima vreme. Mangia mizează pe un 4-2-3-1 în această seară, dar rămâne de văzut cum va evolua jocul și implicit sistemul oltenilor.


18:40 Craiova joacă în alb. Dacă oapseții vor evolua în alb complet, FCSB va juca în echipamentul tradițional.


18:26 Avem echipa de start a FCSB. Vicecampioana a postat pe rețelele de socializare primul 11 ales de Mihai Teja. Este formula pe care a oferit-o și Sport.ro în dimineața zilei de duminică. Surprinzător sau nu, Teja i-a lăsat în afara lotului pe Stoian și Stan, doi jucători despre care ProSport a scris să au rămas „blocați” la FCSB.


17:12 FCSB nu e Steaua. Galeria oltenilor anunță că în această seară nu va scanda împotriva Stelei, deoarece adversarul pe care îl vor înfrunta poartă numele de FCSB.


16:03 Meciul va fi transmis în străinătate. LPF a anunțat că partida dintre FCSB și U Craiova se va vedea și peste hotare, prin intermediul Facebook. AICI găsiți toate detaliile.


11:32 Echipa de start a roș-albaștrilor! Mihai Teja pregătește o surpriză pentru primul „11” de la meciul contra Craiovei. Harlem Gnohere, golgheterul roș-albaștrilor, va lua loc pe bancă, iar Ioan Hora va începe din nou titular. De asemenea, Mihai Bălașa va reveni în apărare, după ce Filip a jucat fundaș central în ultimele partide.

  • Echipa de start a FCSB, conform sport.ro:  Bălgrădean – Benzar, Balașa, Planic, Jr. Morais – Pintilii, Filip – Man, Tanase, Coman – Hora

FCSB – U Craiova este derby-ul etapei în campionatul intern. Cele două rivale se întâlnesc într-un moment foarte important, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, când ambele se află la egalitate de puncte (45), la șase lungimi distanță de liderul și campioana en-titre CFR Cluj, care are un meci mai mult disputat.

„Roș-albaștrii” au un avantaj moral în fața adversarilor din această etapă. Craiova a câștigat ultima oară în București, cu FCSB, în urmă cu aproape 30 de ani. Mai precis, în sezonul 1989-1990. Atunci, oltenii s-au impus cu 2-1, într-un meci cu scandal.

Cele două echipe sunt fără înfrângere în 2019. Craiova a legat două victorii consecutive, după ce a început anul cu un egal pe terenul Viitorului, 0-0 la Ovidiu. Apoi, oltenii lui Devis Mangia au învins CFR Cluj (2-0) și FC Hermannstadt (1-0). De partea cealaltă, FCSB a remizat cu Dunărea Călărași (1-1), a învins FC Hermannstadt (3-0) și a remizat din nou, contra Concordiei Chiajna (0-0).

„Vom avea și noi foarte mulți suporteri, care ne vor susține. Știm, și am simțit și la Chiajna, când am avut mulți suporteri lângă noi, că ne-au ajutat. Am vorbit cu suporterii iar aceștia ne-au transmis că sunt lângă noi și că ne vor susține. Așa că vom avea și noi un sprijin foarte important din partea lor”, a spus Teja, la conferința de presă.

„Va fi un meci important, un meci interesant pentru fotbalul românesc. Nu este un meci decisiv pentru titlu din punctul meu de vedere. Noi trebuie să continuăm să mergem pe drumul nostru. Nu sunt genul de antrenor care merge acolo pentru egal, doar atât pot să vă spun. FCSB este o echipă foarte bună, cu jucători interesanți. Dar Craiova este la fel, eu cred în posibilitățile noastre”, a declarat Devis Mangia, antrenorul Craiovei.

Marius Avram, motiv de ceartă înaintea derby-ului!

Partida dintre FCSB și U Craiova va fi condusă de centralul Marius Avram, delegare care i-a nemulțumit pe olteni. Arbitrul este din București, iar craiovenii se consideră dezavantajați. Marcel Popescu a spus că „delegarea este neispirată”, pe seama căreia se pot face „speculații”. Valeriu Argăseală, președintele FCSB, are o relație de prietenie cu tatăl lui Marius Avram, Vasile, cu care a fost coleg în arbitraj.

Marius Avram va fi ajutat de Mircea Orbuleț și de Sebastian Gheorghe.

 

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Biserica Ortodoxă din România e în doliu: Vă anunţăm cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii
Biserica Ortodoxă din România e în doliu: Vă anunţăm cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…