EXCLUSIV | Simbolul Rapidului care a fost la un pas de Steaua! "Banii au făcut diferenţa". Suma oferită de "vişinii" şi amintirile de nepreţuit din Giuleşti: "Prima dată îmi tremura şortul pe mine"

24 nov 2018 3984 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Simbolul Rapidului care a fost la un pas de Steaua! "Banii au făcut diferenţa". Suma oferită de "vişinii" şi amintirile de nepreţuit din Giuleşti: "Prima dată îmi tremura şortul pe mine" Foto Mediafax

Fostul mare fundaş al Rapidului, acum antrenor al unei grupe de juniori a clubului giuleştean, Adrian Iencsi, a povestit la ProSport LIVE cum a fost aproape de a ajunge la trupa roş-albastră din Ghencea, suma pentru care a semnat până la urmă cu echipa "vişinie" şi ce stări îl încearcă acum când stadionul de lângă Podul Grant va fi demolat. Azi, de la ora 17:30, Rapid - Înainte Modelu va fi ultimul meci oficial pe vechea arenă, urmând a începe procesul de reconstrucţie ca parte a programului pentru EURO 2020.

Iencsi, 43 de ani, s-a format la Ceahlăul Piatra Neamţ, dar în 1997 a ajuns să îmbrace tricoul Rapidului, acolo unde a scris istorie. "Prima dată când am ajuns în Bucureşti am căutat un telefon, erau cele cu fise, nu exista sistemul GSM la noi în ţară. Stăteam la hotelul Sport şi peste drum era o cabină telefonică. Am semnat cu Rapid şi imediat am traversat, i-am dat telefon mamei la Piatra Neamţ. Am vorbit cu părinţii, le-am zis ce am făcut...Atunci ştiu că erau discuţii şi cu Steaua, de fapt eram mai aproape de ei, dar m-am dus la Rapid. De ce? Banii au făcut diferenţa! Steaua dădea 100.000 de dolari, iar Rapid a plătit 150.000 de dolari. Bani foarte mulţi", a povestit Adrian Iencsi la ProSport LIVE.

Fostul apărător a continuat: "Eu nu aveam o preferinţă, nu prea voiam să plec de la Piatra Neamţ. Dar copil fiind...domnul Sichitiu (n.red. - fost oficial Rapid) a vorbit cu domnul Ştefan (n.red. - Gheorghe Ştefan, cel care conducea Ceahlăul), cu Victor Becali, care era impresarul meu, şi au venit cu contractul făcut. M-au întrebat dacă sunt mulţumit. Am zis că da, am semnat şi i-am spus mamei apoi...Eu nu voiam să plec de acasă, de fapt...ea m-a întrebat dacă sunt fericit, i-am zis că foarte, dar eram un pic mâhnit".

Amintiri din Giuleşti

Stadionul cu o vechime de 80 de ani va găzdui azi ultimul meci oficial. Rapid va juca împotriva celor de la Înainte Modelu, de la ora 17:30, în Liga a3-a.  Fanii, în cadrul unui eveniment special, vor revedea fostele glorii ale echipei şi vor putea pleca acasă cu câte un suvenir. Iencsi a povestit cum e să fi adversar pe arena de lângă Podul Grant, dar şi ce a simţit când a îmbrăcat prima dată tricoul alb-vişiniu. "Prima amintire cu stadionul Giuleşti e de când am venit ca adversar. Eram la Ceahlăul, eram un puştan şi chiar am jucat în acea partidă. Încă nu erau scaunele aşezate în tribune, iar la a doua erau nişte gradene...

Ştiu că echipa a jucat foarte bine, era greu să ne învingă, dar până la urmă au făcut-o cu 1-0. Gol Motroc, dar vă spun cum a fost: a şutat la poartă, a venit mingea la el, a dat a doua oară, a venit mingea tot la el, iar s-a întâmplat la fel şi abia a treia oară a dat golul. Asta e prima amintire!  Când am văzut galeria fantastică, îmi tremura şortul pe mine şi nu puteam să cred că am un adversar cu asemenea fani.

Nu mă gândeam atunci că voi ajunge să fac parte din echipă. Apoi, primul meci la Rapid, petrecut în primvăra lui 1997, cu Universitatea Cluj. Am învins şi nu-mi venea să cred că îmbrac tricoul Rapidului. A cântat galeria tot meciul, nu o să uit niciodată jocul acela".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.