EXCLUSIV | S-a aflat ce tip de gazon va fi pe Arena Naţională: "Cei de la UEFA nu se joacă". În sfârşit, s-a găsit soluţia pentru ca iarba să reziste!

3 dec 2018 11765 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | S-a aflat ce tip de gazon va fi pe Arena Naţională: "Cei de la UEFA nu se joacă". În sfârşit, s-a găsit soluţia pentru ca iarba să reziste!

Adrian Mihalcea, unul dintre secunzii lui Contra, a dezvăluit la ProSport LIVE cum va fi gazonul de pe Arena Naţională, cel mai mare stadion al ţării fiind acum închis pentru a se reface suprafaţa de joc.

"Nu am mai fost pe Arena Naţională de derby, de la Dinamo - FCSB. Legat de gazon ştiu că din primăvară o să vină cei de la UEFA şi o să-l schimbe dacă nu corespunde standardelor.

Din ce am înţeles, cei de la UEFA fac un mix între iarba naturală şi cea sintetică şi astfel va fi mai trainică faţă de ceea ce a fost însămânţat până acum. Oricum, va dura fiindcă nu se joacă UEFA cu starea gazonului. Nu ştiu procentul de sintetic integrat în natural, nu ştiu dacă va fi ca în Rusia, adică de 50 şi 50 la sută", a spus Adrian Mihalcea la ProSport LIVE.

Chiar înaintea tragerii la sorţi, Martin Kallen, directorul de competiţii de la UEFA, a anunţat că forul pe care-l reprezintă va schimba gazonul de pe Arena Naţională în martie 2020 dacă acesta nu va corespunde standardelor, a anunţat Pro X.

Gazonul de pe Arena Naţională s-a stricat iar după organizarea Cupei Centenarului, o competiţie pentru copii. Nu mai puţin de 3.000 de tineri au călcat pe suprafaţa de joc a celui mai mare stadion al ţării şi au stricat-o complet. A urmat derby-ul Dinamo - FCSB, iar terenul a fost sub orice critică, motiv pentru care administratorul Primăria Municicpiului Bucureşti a decis să închidă Arena pentru două-trei luni, pentru refacerea gazonului.

Dacă lucrările nu vor fi coprespunzătoare, atunci va interveni UEFA, mai ales să Arena Naţională e inclusă ca gazdă pentru EURO 2020. Până acum gazonul de pe Arena Naţională a fost schimbat de nouă ori în şapte ani.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.