EXCLUSIV | Procurorii anticorupţie au descins la AMFB. DGA a sigilat sediul fotbalului din Bucureşti şi ridică documente. Surse: s-a deschis dosar penal UPDATE | Procurorii au ridicat înscrisuri şi de la FRF. Sunt vizate şi cluburi

21 iun 2017 15107 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Procurorii anticorupţie au descins la AMFB. DGA a sigilat sediul fotbalului din Bucureşti şi ridică documente. Surse: s-a deschis dosar penal UPDATE | Procurorii au ridicat înscrisuri şi de la FRF. Sunt vizate şi cluburi

UPDATE 16:45 Surse autorizate au dezvăluit, pentru ProSport, că anchetatorii au ridicat documente, tot miercuri, şi de la Federaţia Română de Fotbal. În cazul forului condus de Burleanu n-a fost vorba şi de percheziţii. Există un cerc mai larg de suspecţi, iar ancheta este în derulare. Sunt însă indicii temeinice care au dus la întocmirea acestui dosar. Cel mai probabil, joi va urma un comunicat oficial al Parchetului în acest caz care se anunţă complex.

Sursele ProSport afirmă că procurorii au în vedere şi cluburi de fotbal. UTA este un club unde astăzi au avut loc descinderi.


Poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), coordonaţi de procurori de pe lângă Parchetul Tribunalului Bucureşti, însoţiţi de forţele speciale, au descins, miercuri dimineaţă, la sediul Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti (AMFB). DGA a sigilat birourile şi a început să caute documente, activitatea AMFB fiind paralizată. Sursele ProSport spun că ar fi vorba de un dosar penal pornit de la Tudor Iacov, preşedintele echipei Progresul Bucureşti, din Liga 4. Acesta a depus plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti luna trecută, după meciul direct cu Progresul Spartac, reclamând că patronul echipei adverse i-a mituit doi jucători timp de patru luni, în turul campionatului trecut. Iacov a făcut memorii atât la FRF, cât şi la AMFB. El reclamă însă complicitatea actualei conduceri a Asociaţiei Municipale la această operaţiune, dar şi alte ilegalităţi.

Informaţia ProSport a fost confirmată de surse judiciare. Mascaţii au plecat de la sediul AMFB după ce procurorii au constatat că angajaţii cooperează cu anchetatorii.

Contactat de reporterii publicaţiei noastre, Marian Lumânare, preşedintele AMFB, a fost evaziv: "Sunt foarte aglomerat... Sunt pe ultima 100 de metri, de plecare. Nu pot să vă spun nimic deocamdată, nici să vă confirm, nici să vă infirm. Sunt într-o discuţie cu cineva şi nu pot să vă dau prea multe detalii".

Întrebat dacă miercuri şi-a putut susţine activitatea la asociaţia pe care o conduce, Marian Lumânare a răspuns fără nicio ezitare: "Da, da! Da".

Şeful AMFB a precizat apoi că nu mai poate vorbi nici în următoarele ore: "Nu ştiu dacă astăzi… Mâine, cel mai bine, după ora 13:00“. Imediat după aceea, convorbirea a intrat în impas când Lumânare a început să strige: "Nu vă mai aud, nu vă mai aud!". Legătura s-a întrerupt.
Sunat din nou, Marian Lumânare a respins apelul telefonic şi ulterior a anunţat prin SMS că "vă sun eu".

Avalanşă de nereguli la AMFB. FRF ştie, dar tace. Ministerul a suspendat CIS-ul asociaţiei, dar după venirea PSD la guvernare a "uitat" să-şi apere decizia la tribunal

ProSport a scris, în ultimul an, despre problemele de la AMFB. Asociaţia nu a reuşit să-şi valideze conducerea la Tribunal, în Adunarea Generală sunt prezente foarte multe cluburi care fie nu sunt afiliate, fie nu au Certificat de Identitate Sportivă, fie nu aparţin de Bucureşti. Scandalurile sunt la ordinea zilei. Astă-toamnă, conducerea AMFB a transferat o echipă întreagă de la un club la altul, în timpul campionatului, fără îndeplinirea formalităţilor legale. Ulterior, Mihail Marian, prezentat drept avocat al AMFB, a pretins, în dialogul cu ProSport, că decizia s-ar fi luat în Comisia de Disciplină a AMFB, iar decizia s-ar fi publicat pe site-ul instituţiei. Verificările făcute de publicaţia noastră au demonstrat că Mihail Marian minţise.
În mandatul ministrului Elisabeta Lipă, astă-toamnă, Ministerul Tineretului şi Sportului a suspendat Certificatul de Identitate Sportivă al AMFB din cauza nenumăratelor nereguli descoperite la un control. AMFB a dat în judecată ministerul. ProSport a întrebat FRF, la momentul respectiv, dacă ştie despre ce se întâmplă la AMFB. Răspunsul a fost concis: da, se ştie. Şi atât, fără nicio altă acţiune din partea administraţiei Burleanu.

După o discuţie între conducerea AMFB şi fostul arbitru Cristi Balaj, devenit consilier al noului ministru Marius Dunca (între timp, demisionar şi el), MTS nu s-a mai prezentat la procesul intentat de asociaţiei, pentru a-şi apăra cauza, iar la ultimul termen instanţa a dat câştig de cauză AMFB.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.