EXCLUSIV | Lichidatorul Rapidului a discutat cu primarul Sectorului 1 termenii preluării brandului de autoritățile locale. Sugestiile lui Florea, când va avea loc licitația și o surpriză: cine va fi sărit din proiectul „Rapid pentru Partid”

Autor: Matei Udrea Publicat: 09 Jul. 2017, 13:31 Actualizat: 09 Jul. 2017, 13:32 Fotbal Intern

Mihai Florea, lichidatorul judiciar al FC Rapid, și Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 din București, s-au întâlnit joi, 6 iulie, la prânz, la sediul Primăriei, și au discutat termenii preluării brandului de către autoritățile publice în operațiunea „Rapid pentru Partid”.

Pentru edil, întrevederea a însemnat o nouă etapă din marșul forțat către preluarea Rapidului, plan anunțat vineri, 30 iunie, și demarat efectiv luni, 3 iulie, când a fost numită, prin ordin de primar, o comisie care să analizeze cazul. Între timp, cu o energie remarcabilă, primarul Tudorache a discutat zilnic cu facțiunile în care s-a împărțit Rapidul după falimentul din iunie 2016. Au fost contactați, mai întâi neoficial, reprezentanții Mișcarea CFR (echipă promovată în Liga 4). Miercuri a avut loc o întrevedere cu Horia Manoliu, președintele AFC Rapid (echipă din Liga 4). Joi, Tudorache s-a întâlnit cu lichidatorul Florea. Vineri s-a petrecut și discuția concretă, față în față, cu cei de la Mișcarea CFR.

Din planul Primăriei e posibil să fie exclusă colaborarea cu AFC Rapid și toți foștii patroni ai clubului intrat în faliment


Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, și Dan Tudorache, primarul Sectorului 1. Amândoi sunt pesediști și manifestă interes pentru Rapid

În acest moment, lucrurile par să se fi clarificat în bună măsură. Din mai multe motive, este probabil ca discuțiile cu AFC Rapid să nu mai continue. Horia Manoliu nu i-a lăsat o impresie prea bună edilului Tudorache, spun surse ale ProSport. În același timp, primarul vrea să evite suspiciunile că ar comite lucruri necurate, iar susținerea financiară a unei entități care are datorii la Fisc poate naște întrebarea dacă nu cumva Primăria plătește, din bani publici, taxele datorate de AFC bugetului.

Nici proprietarii AFC Rapid nu au dat semne că ar fi încântați de asociere, emițând un comunicat prudent pe care ProSport l-a redat aici.

În același timp, potrivit surselor ProSport, reprezentanții clubului Mișcarea CFR – finanțat încă de anul trecut de membrii Clubului Aristocratic Rapid – s-au arătat dispuși să cedeze echipa Primăriei fără nicio pretenție financiară. Ei i-au prezentat lui Tudorache, în schimb, un plan prin care noul Rapid ar urma să intre într-un parteneriat public-privat, în care finanțarea activității de performanță să vină din altă parte decât bugetul public. Reprezentanții Mișcarea CFR au cerut, în același timp, respectarea de către Primărie a unor principii care să nu asocieze Rapid cu mișcări sau partide politice. „Noi am spus încă din prima secundă că inițiem proiectul CFR pentru a menține aprinsă scânteia Giuleștiului fotbalistic și că vom ceda acest proiect oricui va veni și ne va demonstra că este serios și capabil să îl preia. Ne ținem de cuvânt și vom da clubul gratuit. Banii cheltuiți de noi nu ni-i vom recupera. Am făcut-o din devotament pentru Rapid”, a declarat pentru ProSport o sursă din anturajul echipei Mișcarea CFR. Clubul, înscris anul trecut în Liga 5 a campionatului din București, a promovat în Liga 4 folosind, în principal, foști juniori ai Rapidului și având pe banca tehnică doi foști jucători ai echipei, Vasile Caciureac și Adrian Dumitru.

Conform informațiilor ProSport, planul ar fi, în acest moment, următorul:

  • Primăria intenționează să achiziționeze brandul Rapid și să preia locul și lotul Mișcării CFR,
  • această grupare va furniza structura funcțională și grosul lotului, în primă fază,
  • clubul va fi redenumit „Rapid” imediat ce se va putea opera această modificare
  • ar urma fortificarea „noului Rapid”, obiectivul fiind promovarea imediată în Liga 3, Liga 2 și, respectiv, Liga 1. 

În ceea ce privește actualul AFC Rapid, vor fi continuate demersurile legale inițiate deja de lichidator, ca echipa să fie silită să renunțe la numele de acum. Din acest punct de vedere, se întrevede la orizont un proces fie cu lichidatorul SC FC Rapid, fie cu Primăria Sectorului 1, dacă aceasta va prelua brandul Rapid. Lichidatorul Mihai Florea a afirmat pentru ProSport că a notificat deja AFC Rapid să renunțe la nume, dar și FRF, LPF și AMFB să nu permită înscrierea în competiții a unor echipe cu nume similar Rapidului.

În luna septembrie ar urma să aibă loc licitația pentru brand

Lichidatorul SC FC Rapid, Mihai Florea, a descris, pentru ProSport, atât întrevederea cu primarul, cât și pașii care urmează până la licitația unde este de așteptat ca Primăria Sectorului 1 să cumpere brandul, dacă planul va fi aprobat de Consiliul Local. „A fost o discuție foarte interesantă. Pe mine m-a convins proiectul primarului. Mi se pare că este unul serios, făcut de niște oameni de bună-credință. Le-am prezentat situația juridică, lucrurile care trebuie făcute, dânșii mi-au spus cam ce doresc. Recomandarea mea a fost să nu fie implicați cei care au adus Rapid aici, pentru a fi evitate orice fel de suspiciuni și inutile discuții ulterioare. Asta este, de altfel, și poziția primăriei”, a explicat Florea pentru ProSport. Concret, acest lucru înseamnă că Primăria nu ar urma să includă, în acest plan, oameni precum George Copos, Adrian Zamfir, Nicolae Cristescu, Valerii și Violeta Moraru.

Lucrurile, în privința Rapidului, ar urma să se clarifice în cel mult două luni și jumătate. „Săptămâna viitoare am convocat Adunarea Creditorilor la SC FC Rapid. Au sosit deja ofertele pentru evaluare. Să vedem ce ofertă se selectează de către creditori. Apoi facem contractul. Cei desemnați au 30 de zile să facă evaluarea. Cu asta, ajungem undeva, spre 20 august. Facem regulamentul licitației, îl aprob, iar în a doua jumătate a lunii septembrie facem licitația. Cam ăsta este calendarul pe care eu l-am spus încă de prima dată, astă-primăvară. Eu vreau să mă țin de el, dacă nu apar cine știe ce alte probleme. Sper să nu apară, pentru că ar trebui să înțeleagă și creditorii. Eu vreau să fac în așa fel încât să nu lezez pe nimeni. Atât timp cât este la vedere, nu văd de ce ar fi probleme”, a afirmat lichidatorul Mihai Florea pentru ProSport.

Teoretic, regulamentul FRF nu permite schimbarea numelui unei echipe decât în intervalul 1-30 iunie. Nu e clar dacă rebrandingul Mișcării CFR în Rapid se va petrece oficial anul viitor sau încă din acest an, după ce Primăria va fi achiziționat clubul finanțat acum de membrii Clubului Aristocratic Rapid și brandul deținut de societatea falimentară a lui Valerii Moraru.

Ghinion: Sectorul 1 este singurul unde PSD nu are majoritatea și în Consiliul Local. Proiectul „Rapid pentru Partid” nu poate trece fără USR și PNL


Clotilde Armand, de la USR, s-a abținut pe 30 iunie în problema Rapidului, invocând faptul că primarul le-a dat consilierilor proiectul cu prea puțin timp înainte. Consiliera spune însă că va studia cazul înainte să voteze dacă Sectorul 1 dă sau nu bani pentru preluarea clubului. FOTO: Mediafax

Singurul impediment major îl poate constitui acum opoziția Consiliului Local al Sectorului 1. La sfârșitul lunii iunie, când a supus aprobării planul de a înființa o comisie care să discute preluarea brandului Rapid, primarul Tudorache a avut surpriza să întâmpine opoziție. Singurul sector din București unde PSD nu are majoritatea în Consiliul Local este Sectorul 1. La votul de vineri, 30 iunie, cei 12 consilieri PSD au votat „pentru”, iar cei 13 consilieri USR și PNL s-au abținut, astfel că proiectul a picat. Comisia a fost, totuși, înființată de Tudorache prin ordin de primar, luni. Numai că, așa cum Tudorache a explicat și în interviul acordat ProSport săptămâna trecută, pentru aprobarea cheltuielilor privind preluarea brandului și finanțarea clubului este nevoie de aprobarea Consiliului Local.

ProSport i-a contactat pe Clotilde Armand, consilieră USR, și pe Daniel Chirvase, consilier PNL, pentru a discuta despre poziția de principiu a celor două partide în această problemă. Clotilde Armand a cerut un răgaz, pentru a se documenta, dar a menționat că nu este, de principiu, împotriva proiectului, pentru că socotește benefică ideea ca autoritățile locale să susțină un club prin intermediul căruia să se încurajeze sportul. Daniel Chirvase a refuzat dialogul, spunând că nu vrea să dea declarații.

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 09 Jul. 2017, 13:31 Actualizat: 09 Jul. 2017, 13:32 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
TOP 30 - Vedete din România care au rămas în sânii goi la mare
TOP 30 - Vedete din România care au rămas în sânii goi la mare
Un român a obţinut 722 de milioane de dolari printr-o schemă internaţională de tip Caritas. Investitorii, numiţi „idioţi“
Un român a obţinut 722 de milioane de dolari printr-o schemă internaţională de tip Caritas. Investitorii, numiţi „idioţi“
Dragoste la firul ierbii: fotbalista Andressa Alves s-a căsătorit cu partenera ei, Franzhina
Dragoste la firul ierbii: fotbalista Andressa Alves s-a căsătorit cu partenera ei, Franzhina
Ce se intampla cu Riccardo Piscitelli? Italianul vorbeste despre transferul la FCSB si plecarea de la Dinamo: „Le-am facut o contraoferta!”
Ce se intampla cu Riccardo Piscitelli? Italianul vorbeste despre transferul la FCSB si plecarea de la Dinamo: „Le-am facut ...
Infarctul: alimente pe care să le consumi pentru a evita problemele cardiovasculare
Infarctul: alimente pe care să le consumi pentru a evita problemele cardiovasculare
TOP 20 - Vedete din România prinse dezbrăcate sub duș, la mare
TOP 20 - Vedete din România prinse dezbrăcate sub duș, la mare
Contraofensiva „Vulcanul Furiei” din Libia: înfrângere catastrofală pentru sistemul de apărare aeriană rus Panţîr S1
Contraofensiva „Vulcanul Furiei” din Libia: înfrângere catastrofală pentru sistemul de apărare aeriană rus Panţîr S1
A MURIT! Familia a decis să îl deconecteze de la aparate
A MURIT! Familia a decis să îl deconecteze de la aparate
Această tânără este considerată o ZEIŢĂ a sexului. Cum a reuşit să-şi înnebunească partenerii
Această tânără este considerată o ZEIŢĂ a sexului. Cum a reuşit să-şi înnebunească partenerii
Dragoș Bucurenci și gestul său din plină stradă! Ce a făcut prezentatorul TV, după ce a ieșit cu cățelul la plimbare! / VIDEO PAPARAZZI
Dragoș Bucurenci și gestul său din plină stradă! Ce a făcut prezentatorul TV, după ce a ieșit cu cățelul la plimbare! ...
Legea care a împărțit România în două. Raed Arafat a spus care este de fapt adevărul
Legea care a împărțit România în două. Raed Arafat a spus care este de fapt adevărul
Italienii au înnebunit. Reacția fără precedent la adresa Simonei Halep
Italienii au înnebunit. Reacția fără precedent la adresa Simonei Halep
O veste bună: Investiţie MASIVĂ în sudul României în mijlocul crizei. Anunţul pe care îl aştepta toată lumea
O veste bună: Investiţie MASIVĂ în sudul României în mijlocul crizei. Anunţul pe care îl aştepta toată lumea
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Momentul incredibil în care un polițist o PIPĂIE pe o șoferiță. Gestul care a provocat SCANDALUL - VIDEO
Momentul incredibil în care un polițist o PIPĂIE pe o șoferiță. Gestul care a provocat SCANDALUL - VIDEO
Doi copii au aruncat un magnet legat cu sfoară în apă, iar ce au scos e terifiant. Poliția, chemată imediat
Doi copii au aruncat un magnet legat cu sfoară în apă, iar ce au scos e terifiant. Poliția, chemată imediat
Medicament pe bază de proteine, care INHIBĂ capacitatea de infectare a COVID-19, dezvoltat în Ungaria
Medicament pe bază de proteine, care INHIBĂ capacitatea de infectare a COVID-19, dezvoltat în Ungaria
Universitatea Craiova – FCSB Scor live. Mutarea cheie făcută Craiova
Universitatea Craiova – FCSB Scor live. Mutarea cheie făcută Craiova
Se întoarce în televiziune!? Vedeta cu cei mai mari sâni din România a impus condiții clare
Se întoarce în televiziune!? Vedeta cu cei mai mari sâni din România a impus condiții clare
Totul a ieșit la iveală! Care a fost motivul real al despărțirii dintre Lidia Buble și Răzvan Simion. Ce își dorea cântăreața de la prezentator: "Lidia suferea..."
Totul a ieșit la iveală! Care a fost motivul real al despărțirii dintre Lidia Buble și Răzvan Simion. Ce își dorea ...
Surpriza din noul program al guvernului: Preţurile apartamentelor cu 2 camere din marile oraşe ar putea creşte cu zeci de mii de euro
Surpriza din noul program al guvernului: Preţurile apartamentelor cu 2 camere din marile oraşe ar putea creşte cu zeci ...
Despărțirea de Pancu doare! Mihaela, fosta soție a celebrului fotbalist, surprinsă în timp ce încalcă legea / PAPARAZZI 
Despărțirea de Pancu doare! Mihaela, fosta soție a celebrului fotbalist, surprinsă în timp ce încalcă legea / PAPARAZZI 
Prima reacție Andreea Esca spune adevărul! Vedeta s-a infectat cu coronavirus. Pro TV confirmă
Prima reacție Andreea Esca spune adevărul! Vedeta s-a infectat cu coronavirus. Pro TV confirmă
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său
Mașinile lui PABLO ESCOBAR sunt expuse la Medellin. E INCREDIBIL unde ascundea COCAINA
Mașinile lui PABLO ESCOBAR sunt expuse la Medellin. E INCREDIBIL unde ascundea COCAINA
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare de COVID-19?!
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare ...
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!