EXCLUSIV | Lichidatorul Rapidului a discutat cu primarul Sectorului 1 termenii preluării brandului de autoritățile locale. Sugestiile lui Florea, când va avea loc licitația și o surpriză: cine va fi sărit din proiectul „Rapid pentru Partid”

Autor: Matei Udrea Publicat: 09 Jul. 2017, 13:31 Actualizat: 09 Jul. 2017, 13:32 Fotbal Intern

Mihai Florea, lichidatorul judiciar al FC Rapid, și Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 din București, s-au întâlnit joi, 6 iulie, la prânz, la sediul Primăriei, și au discutat termenii preluării brandului de către autoritățile publice în operațiunea „Rapid pentru Partid”.

Pentru edil, întrevederea a însemnat o nouă etapă din marșul forțat către preluarea Rapidului, plan anunțat vineri, 30 iunie, și demarat efectiv luni, 3 iulie, când a fost numită, prin ordin de primar, o comisie care să analizeze cazul. Între timp, cu o energie remarcabilă, primarul Tudorache a discutat zilnic cu facțiunile în care s-a împărțit Rapidul după falimentul din iunie 2016. Au fost contactați, mai întâi neoficial, reprezentanții Mișcarea CFR (echipă promovată în Liga 4). Miercuri a avut loc o întrevedere cu Horia Manoliu, președintele AFC Rapid (echipă din Liga 4). Joi, Tudorache s-a întâlnit cu lichidatorul Florea. Vineri s-a petrecut și discuția concretă, față în față, cu cei de la Mișcarea CFR.

Din planul Primăriei e posibil să fie exclusă colaborarea cu AFC Rapid și toți foștii patroni ai clubului intrat în faliment


Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, și Dan Tudorache, primarul Sectorului 1. Amândoi sunt pesediști și manifestă interes pentru Rapid

În acest moment, lucrurile par să se fi clarificat în bună măsură. Din mai multe motive, este probabil ca discuțiile cu AFC Rapid să nu mai continue. Horia Manoliu nu i-a lăsat o impresie prea bună edilului Tudorache, spun surse ale ProSport. În același timp, primarul vrea să evite suspiciunile că ar comite lucruri necurate, iar susținerea financiară a unei entități care are datorii la Fisc poate naște întrebarea dacă nu cumva Primăria plătește, din bani publici, taxele datorate de AFC bugetului.

Nici proprietarii AFC Rapid nu au dat semne că ar fi încântați de asociere, emițând un comunicat prudent pe care ProSport l-a redat aici.

În același timp, potrivit surselor ProSport, reprezentanții clubului Mișcarea CFR – finanțat încă de anul trecut de membrii Clubului Aristocratic Rapid – s-au arătat dispuși să cedeze echipa Primăriei fără nicio pretenție financiară. Ei i-au prezentat lui Tudorache, în schimb, un plan prin care noul Rapid ar urma să intre într-un parteneriat public-privat, în care finanțarea activității de performanță să vină din altă parte decât bugetul public. Reprezentanții Mișcarea CFR au cerut, în același timp, respectarea de către Primărie a unor principii care să nu asocieze Rapid cu mișcări sau partide politice. „Noi am spus încă din prima secundă că inițiem proiectul CFR pentru a menține aprinsă scânteia Giuleștiului fotbalistic și că vom ceda acest proiect oricui va veni și ne va demonstra că este serios și capabil să îl preia. Ne ținem de cuvânt și vom da clubul gratuit. Banii cheltuiți de noi nu ni-i vom recupera. Am făcut-o din devotament pentru Rapid”, a declarat pentru ProSport o sursă din anturajul echipei Mișcarea CFR. Clubul, înscris anul trecut în Liga 5 a campionatului din București, a promovat în Liga 4 folosind, în principal, foști juniori ai Rapidului și având pe banca tehnică doi foști jucători ai echipei, Vasile Caciureac și Adrian Dumitru.

Conform informațiilor ProSport, planul ar fi, în acest moment, următorul:

  • Primăria intenționează să achiziționeze brandul Rapid și să preia locul și lotul Mișcării CFR,
  • această grupare va furniza structura funcțională și grosul lotului, în primă fază,
  • clubul va fi redenumit „Rapid” imediat ce se va putea opera această modificare
  • ar urma fortificarea „noului Rapid”, obiectivul fiind promovarea imediată în Liga 3, Liga 2 și, respectiv, Liga 1. 

În ceea ce privește actualul AFC Rapid, vor fi continuate demersurile legale inițiate deja de lichidator, ca echipa să fie silită să renunțe la numele de acum. Din acest punct de vedere, se întrevede la orizont un proces fie cu lichidatorul SC FC Rapid, fie cu Primăria Sectorului 1, dacă aceasta va prelua brandul Rapid. Lichidatorul Mihai Florea a afirmat pentru ProSport că a notificat deja AFC Rapid să renunțe la nume, dar și FRF, LPF și AMFB să nu permită înscrierea în competiții a unor echipe cu nume similar Rapidului.

În luna septembrie ar urma să aibă loc licitația pentru brand

Lichidatorul SC FC Rapid, Mihai Florea, a descris, pentru ProSport, atât întrevederea cu primarul, cât și pașii care urmează până la licitația unde este de așteptat ca Primăria Sectorului 1 să cumpere brandul, dacă planul va fi aprobat de Consiliul Local. „A fost o discuție foarte interesantă. Pe mine m-a convins proiectul primarului. Mi se pare că este unul serios, făcut de niște oameni de bună-credință. Le-am prezentat situația juridică, lucrurile care trebuie făcute, dânșii mi-au spus cam ce doresc. Recomandarea mea a fost să nu fie implicați cei care au adus Rapid aici, pentru a fi evitate orice fel de suspiciuni și inutile discuții ulterioare. Asta este, de altfel, și poziția primăriei”, a explicat Florea pentru ProSport. Concret, acest lucru înseamnă că Primăria nu ar urma să includă, în acest plan, oameni precum George Copos, Adrian Zamfir, Nicolae Cristescu, Valerii și Violeta Moraru.

Lucrurile, în privința Rapidului, ar urma să se clarifice în cel mult două luni și jumătate. „Săptămâna viitoare am convocat Adunarea Creditorilor la SC FC Rapid. Au sosit deja ofertele pentru evaluare. Să vedem ce ofertă se selectează de către creditori. Apoi facem contractul. Cei desemnați au 30 de zile să facă evaluarea. Cu asta, ajungem undeva, spre 20 august. Facem regulamentul licitației, îl aprob, iar în a doua jumătate a lunii septembrie facem licitația. Cam ăsta este calendarul pe care eu l-am spus încă de prima dată, astă-primăvară. Eu vreau să mă țin de el, dacă nu apar cine știe ce alte probleme. Sper să nu apară, pentru că ar trebui să înțeleagă și creditorii. Eu vreau să fac în așa fel încât să nu lezez pe nimeni. Atât timp cât este la vedere, nu văd de ce ar fi probleme”, a afirmat lichidatorul Mihai Florea pentru ProSport.

Teoretic, regulamentul FRF nu permite schimbarea numelui unei echipe decât în intervalul 1-30 iunie. Nu e clar dacă rebrandingul Mișcării CFR în Rapid se va petrece oficial anul viitor sau încă din acest an, după ce Primăria va fi achiziționat clubul finanțat acum de membrii Clubului Aristocratic Rapid și brandul deținut de societatea falimentară a lui Valerii Moraru.

Ghinion: Sectorul 1 este singurul unde PSD nu are majoritatea și în Consiliul Local. Proiectul „Rapid pentru Partid” nu poate trece fără USR și PNL


Clotilde Armand, de la USR, s-a abținut pe 30 iunie în problema Rapidului, invocând faptul că primarul le-a dat consilierilor proiectul cu prea puțin timp înainte. Consiliera spune însă că va studia cazul înainte să voteze dacă Sectorul 1 dă sau nu bani pentru preluarea clubului. FOTO: Mediafax

Singurul impediment major îl poate constitui acum opoziția Consiliului Local al Sectorului 1. La sfârșitul lunii iunie, când a supus aprobării planul de a înființa o comisie care să discute preluarea brandului Rapid, primarul Tudorache a avut surpriza să întâmpine opoziție. Singurul sector din București unde PSD nu are majoritatea în Consiliul Local este Sectorul 1. La votul de vineri, 30 iunie, cei 12 consilieri PSD au votat „pentru”, iar cei 13 consilieri USR și PNL s-au abținut, astfel că proiectul a picat. Comisia a fost, totuși, înființată de Tudorache prin ordin de primar, luni. Numai că, așa cum Tudorache a explicat și în interviul acordat ProSport săptămâna trecută, pentru aprobarea cheltuielilor privind preluarea brandului și finanțarea clubului este nevoie de aprobarea Consiliului Local.

ProSport i-a contactat pe Clotilde Armand, consilieră USR, și pe Daniel Chirvase, consilier PNL, pentru a discuta despre poziția de principiu a celor două partide în această problemă. Clotilde Armand a cerut un răgaz, pentru a se documenta, dar a menționat că nu este, de principiu, împotriva proiectului, pentru că socotește benefică ideea ca autoritățile locale să susțină un club prin intermediul căruia să se încurajeze sportul. Daniel Chirvase a refuzat dialogul, spunând că nu vrea să dea declarații.

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 09 Jul. 2017, 13:31 Actualizat: 09 Jul. 2017, 13:32 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Doliu în învățământul din România. A murit Damian Miclea, după ce a fost diagnosticat cu o boală cumplită
Doliu în învățământul din România. A murit Damian Miclea, după ce a fost diagnosticat cu o boală cumplită
Cui s-a
vândut şi cine îl decorează pe Cristian Tudor Popescu?
Cui s-a vândut şi cine îl decorează pe Cristian Tudor Popescu?
Ce destin CRUNT a avut! Fiica unui politician roman A MURIT! Cum au gasit-o politistii...
Ce destin CRUNT a avut! Fiica unui politician roman A MURIT! Cum au gasit-o politistii...
Momente de panică la un spital din Hong Kong. Pacient infectat cu coronavirus, repartizat în salonul greşit
Momente de panică la un spital din Hong Kong. Pacient infectat cu coronavirus, repartizat în salonul greşit
Griezmann l-a CASTIGAT complet pe Messi! Imagini SENZATIONALE cu francezul alaturi de copilul rebel al argentinianului!
Griezmann l-a CASTIGAT complet pe Messi! Imagini SENZATIONALE cu francezul alaturi de copilul rebel al argentinianului!
Imagini MEGA HOT cu Dana Săvuică la 50 de ani!
Imagini MEGA HOT cu Dana Săvuică la 50 de ani!
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină!
Femeile declară: astea sunt „poziţiile ideale” în maşină!
VIDEO Secretele hotelului de epocă unic în România, „unde soarele se închiriază cu ora“, dezvăluite de Victor Rebengiuc
VIDEO Secretele hotelului de epocă unic în România, „unde soarele se închiriază cu ora“, dezvăluite de Victor Rebengiuc
LOVITURĂ de teatru! Una dintre cele mai mari bănci PLEACĂ din România. Ce trebuie să ştie clienţii
LOVITURĂ de teatru! Una dintre cele mai mari bănci PLEACĂ din România. Ce trebuie să ştie clienţii
Ce s-a întâmplat cu corpul unei FEMEI când a început să FACA sex mai des? Experţii au fost UIMIŢI
Ce s-a întâmplat cu corpul unei FEMEI când a început să FACA sex mai des? Experţii au fost UIMIŢI
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
ŞOC în fotbalul european. Cristiano Ronaldo pleacă de la Juventus şi semnează cu un alt club uriaş. Şi nu e Bayern Munchen
ŞOC în fotbalul european. Cristiano Ronaldo pleacă de la Juventus şi semnează cu un alt club uriaş. Şi nu e Bayern ...
Strategia pusă la cale de Dincă! Locul secret unde și-a ascuns banii: Un singur om știe
Strategia pusă la cale de Dincă! Locul secret unde și-a ascuns banii: Un singur om știe
Fiica lui Teo Trandafir, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maia! Se machiază și pozează senzual FOTO
Fiica lui Teo Trandafir, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maia! Se machiază și pozează senzual FOTO
Vestea SOCANTA a diminetii! A MURIT pe LOC! Medicii nu au mai avut ce sa ii faca...
Vestea SOCANTA a diminetii! A MURIT pe LOC! Medicii nu au mai avut ce sa ii faca...
Pregătiţi-vă! Salariile explodează! Creşteri de 600 de lei la salariu pentru români
Pregătiţi-vă! Salariile explodează! Creşteri de 600 de lei la salariu pentru români
Raluca din Arad a rămas însărcinată cu un coleg de serviciu. E uluitor ce i-a cerut bărbatul. “Mi-a spus să…”
Raluca din Arad a rămas însărcinată cu un coleg de serviciu. E uluitor ce i-a cerut bărbatul. “Mi-a spus să…”
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne pică SERVERELE!”
Un mare site pornografic a introdus această nouă CATEGORIE pentru a testa apele. Acum nu mai face faţă cererii. „Ne ...
Un cuplu dintr-un stat musulman a fost arestat pentru o filmare. Gestul pentru care au fost acuzaţi de „fărădelegi imorale” | VIDEO
Un cuplu dintr-un stat musulman a fost arestat pentru o filmare. Gestul pentru care au fost acuzaţi de „fărădelegi imorale” ...
Imagini unice cu Mircea Badea complet dezbracat
Imagini unice cu Mircea Badea complet dezbracat
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
„Iarna pe dos”! ANM a făcut anunţul: Cum va fi vremea în acest weekend
Cum arată fosta soție a lui Vladimir Putin! După o relație tumultoasă, femeia se iubește acum cu un bărbat cu 20 de ani mai tânăr
Cum arată fosta soție a lui Vladimir Putin! După o relație tumultoasă, femeia se iubește acum cu un bărbat cu 20 de ...
Despărțire cutremurătoare în showbiz! Formau unul dintre cele mai iubite cupluri, însă după 9 ani și-au spus adio. Motivul este șocant
Despărțire cutremurătoare în showbiz! Formau unul dintre cele mai iubite cupluri, însă după 9 ani și-au spus adio. ...
Delia este EXTREM de bolnava! Aceasta este SECHESTRATA in spital din cauza Coronavirus
Delia este EXTREM de bolnava! Aceasta este SECHESTRATA in spital din cauza Coronavirus
I-au furat roțile înainte să fie lansată. Masina asta e prea frumoasă pentru a circula pe șosea!
I-au furat roțile înainte să fie lansată. Masina asta e prea frumoasă pentru a circula pe șosea!
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
FOTO. Loredana Chivu, apariție INTERZISĂ cardiacilor pe internet! Și-a pozat corpul fără jenă, iar fanii au atacat-o dur
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la pocnitori'
Oana Zăvoranu FACE PRAF O VEDETĂ: 'Mogula frumuseții… really? Bine că măcar operațiile sunt totuși ok, nu ca la ...
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV