EXCLUSIV | Aşa arată noua siglă depusă de Becali la OSIM! Crucea roşie şi Fotbal Club Steaua, dar nu Bucureşti

5 mai 2016 33269 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Aşa arată noua siglă depusă de Becali la OSIM! Crucea roşie şi Fotbal Club Steaua, dar nu Bucureşti

În plin proces cu Ministerul Apărării, Steaua a depus săptămâna trecută la OSIM o nouă siglă care nu mai conţine cuvântul Bucureşti. Sigla este un cerc galben, în care se află o stea în opt colţuri în mijlocul căreia tronează o cruce roşie. Cu albastru, se scrie Fotbal Club Steaua.

Culorile revendicate sunt roşu, galben şi albastru.

Cererea de marcă a fost înregistrată pe 27 aprilie cu numărul M 2016 03081 şi este încadrată la următoarele clasificări Viena: 010125; 241322; 241324; 260113; 260116; 260121; 290113. Clubul lui George Becali intenţionează să folosească noul logo pentru articole de îmbrăcăminte, rechizite, articole de birotică, jocuri, decoraţiuni de Crăciun, DVD-uri, CD-uri etc.

Surse din interiorul OSIM susţin că Steaua a depus iniţial o siglă care conţinea şi cuvântul Bucureşti, însă ea a fost retrasă după numai câteva zile şi înlocuită cu cea nouă.

Contactată de ProSport, Hahue Mitriţă, directorul Serviciului de Mărci din cadrul OSIM, a confirmat: "Da, cu câteva zile înainte, au depus o altă cerere cu numărul 03015, dar au retras-o. Nu ştiu de ce. Cea nouă are numărul 03081. Depunerea unei mărci color costă 485 de lei, iar una alb negru costă 176 de lei. Într-o perioadă de două luni de la depunere, terţe persoane care se opun cererii de înregistrare au posibilitatea de a contesta. O comisie din trei persoane va analiza cererile şi contestaţiile, iar înregistrare se face într-o perioadă de aproximativ 6 luni".

Practic, Ministerul Apărării are un termen de două luni pentru a contesta noua marca depusă de avocaţii lui Becali.

Crucea roşie ar putea să le creeze probleme oficialilor clubului. UEFA nu acceptă simboluri religioase, iar în trecut Steaua a fost obligată să scoată crucea de pe autocarul echipei. În 2008, crucea a apărut pe gulerul noilor echipamente de joc Nike, însă după consultări cu UEFA, clubul a renunţat la acest simbol.

Istoricul conflictului dintre Becali şi Ministerul Apărării

La sfârşitul lui 2014, MApN a câştigat definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu SC FC Steaua Bucureşti SA, echipa lui Gigi Becali. Prin sentinţa respectivă se stabilea că marca Steaua nu i-a aparţinut niciodată latifundiarului, care a folosit-o ilegal în tot acest timp. Era vorba de nume, culori, emblemă, palmares etc.

În primă instanţă, gruparea lui Becali s-a conformat, iar ultimul meci din acel tur de campionat, cu CSMS Iaşi, s-a jucat fără ca pe tabelă sau pe tricouri să mai fie afişat numele Steaua şi emblema. Pentru că echipa nu ar fi putut să mai joace în cupele europene, un acord provizoriu cu MApN le-a permis celor de la FCSB să folosească numele şi emblema în ultima partidă din grupele Europa League, cu Dinamo Kiev.

Ulterior, lucrurile au evoluat bizar. Federaţia a refuzat să comunice la UEFA decizia instanţei, iar LPF a păstrat în competiţie FCSB cu însemnele pierdute în instanţă. A urmat un alt proces a fost demarat anul trecut de Armată, în care se cere expres eliminarea cuvântului „Steaua“ din denumirea clubului lui Gigi Becali. Procesul este pe rol.

Rămâneţi pe ProSport pentru mai multe amănunte.

Cum vi se pare noua emblemă a Stelei?
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.