EXCLUSIV A apărut proiectul unei noi echipe a Armatei. Planul e făcut de Falemi şi un impresar, CSA Steaua ar fi antrenată de fostul jucător şi ar juca în Ghencea. Boroi: "Mi-a prezentat un proiect cu un partener"

16 nov 2016 20374 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV A apărut proiectul unei noi echipe a Armatei. Planul e făcut de Falemi şi un impresar, CSA Steaua ar fi antrenată de fostul jucător şi ar juca în Ghencea. Boroi: "Mi-a prezentat un proiect cu un partener" Falemi (nr. 30) are 42 de ani şi a jucat pentru Steaua în perioada 2000-2005, câştigând două titluri şi o Supercupă a României. FOTO: Mediafax 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/15966589/2/octavian-marin-sptfm.jpg

Fostul fotbalist Falemi Nana i-a prezentat colonelului George Boroi, comandantul CSA Steaua, un proiect al unei echipe de fotbal a Armatei pe care ar urma să o antreneze. În proiect e implicat şi un al doilea personaj, impresarul Octavian Marin. Informaţia a fost confirmată, pentru ProSport, şi de Falemi, care a fost însă reţinut în a face alte declaraţii oficiale.

Sursele noastre afirmă că, în viziunea lui Falemi şi a asociaţilor săi, echipa de seniori a CSA Steaua ar urma să fie înscrisă în Liga 4 sau 5, să se antreneze în Ghencea şi să folosească, în momentul în care se va termina reconstrucţia, stadionul din Complexul Sportiv Steaua. Pe termen mediu, obiectivul este apropierea cât mai grabnică de Liga 1.

Acest proiect, care – conform informaţiilor obţinute de publicaţia noastră – are deja o vechime de cel puţin trei luni, e în acest moment „îngheţat“ pentru că partenerul de discuţii al lui Falemi şi al asociatului său, colonelul George Boroi, comandantul CSA Steaua, urmează să plece la COSR, în funcţia de secretar general. Practic, discuţiile purtate până acum vor trebui reluate cu următorul şef al clubului Armatei.

Impresarul Octavian Marin: „E adevărat că am avut nişte discuţii…“


Octavian Marin, impresarul care, împreună cu Falemi, a făcut un plan de înfiinţare a echipei de fotbal a CSA Steaua. FOTO: Sport Total FM

Colonelul George Boroi a confirmat şi el, pentru ProSport, că Falemi a venit la el în birou şi i-a pus pe masă un plan. Ofiţerul a menţionat că în ultima vreme au apărut şi alţi oameni interesaţi, dar conducătorul proiectului de renaştere a secţiei de fotbal CSA Steaua este şi va rămâne Marius Lăcătuş, iar momentan se discută doar de un centru de copii şi juniori. „Falemi a venit şi a propus un proiect. Deocamdată, a făcut o propunere. A vorbit prea puţin cu mine. L-am lăsat să discute cu specialiştii noştri, să vadă dacă are consistenţă. Mi-a prezentat un proiect cu un partener care vine să susţină activitatea la copii şi juniori. Dar noi am discutat deja cu Lăcătuş, el este managerul“, a declarat ofiţerul pentru ProSport.

Publicaţia noastră v-a prezentat în exclusivitate, la vremea respectivă, înţelegerea dintre Lăcătuş şi CSA Steaua privind renaşterea echipei de fotbal a Armatei.

Pe de altă parte, în puţinele lucruri pe care a acceptat să le dezvăluie oficial, Falemi a dorit să precizeze că „noi vorbim de proiectul unei echipe de seniori. Va fi înscrisă acolo unde ne permit regulamentele“. Fostul fotbalist stelist nu a pomenit nimic, în discuţia cu ProSport, despre celelalte persoane care îl sprijină. Publicaţia noastră a aflat însă că partenerul cu care s-a asociat Falemi în proiectul pus pe masa CSA Steaua este impresarul Octavian Marin, personaj care deţine marca fostei echipe Corvinul şi care a colaborat cu Dinamo.

Marin a părut surprins când a aflat subiectul pentru care a fost sunat de ProSport şi a fost, ca şi Falemi, reticent în a furniza detalii. „E adevărat că am avut nişte discuţii, dar nu vreau să comentez... Este un proiect pe care l-am propus împreună cu Falemi, noi doi ne cunoaştem din perioada în care era jucător, iar eu îi eram impresar“, s-a limitat să declare, după unele ezitări, Octavian Marin.

După toate aparenţele, tabăra Falemi – Marin nu are legătură cu grupul reprezentat de omul de afaceri severinean Eduard Koler şi fostul lider al galeriei steliste, Jan Pavel, despre care tot publicaţia noastră v-a relatat în exclusivitate aici. Această tabără l-a vizitat, de asemenea, pe Boroi, propunându-i o colaborare printr-un intermediar, un fost lider al galeriei steliste.

Continuarea luptei cu Becali depinde şi de succesorul lui Boroi


Colonelul George Boroi a fost înjurat „la pachet“, în ultimii ani, atât de susţinătorii lui Becali, care cred că urmăreşte distrugerea FC Steaua, cât şi de opozanţii bogătaşului, care îl acuză că n-a făcut tot ce i-a stat în putere să recupereze locul din Liga 1. FOTO: ProSport

Dincolo de aceste calcule şi planuri apărute în jurul proiectatei echipe de fotbal a CSA Steaua, rămâne de văzut ce se va întâmpla la clubul Armatei şi, mai ales, cum se va încheia litigiul cu echipa lui Gigi Becali, FC Steaua. MApN a câştigat deja procesul cu clubul lui Becali privind marca Steaua şi îi cere acum locul în prima ligă şi 37 de milioane de euro despăgubiri.

Acest nou proces e însă sub semnul întrebării în acest moment, pentru că nu s-a plătit încă taxa de timbru (370.000 de euro).

Într-un interviu acordat pe 1 noiembrie pentru ProSport, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a afirmat că se va merge înainte pe cale juridică împotriva FC Steaua – şi că, implicit, se va plăti taxa de timbru –, cale de împăcare nefiind decât în situaţia în care latifundiarul va plăti daunele provocate statului.

Pe de altă parte, plecarea lui Boroi din fruntea CSA Steaua poate schimba datele problemei. Decizia Armatei de a continua lupta în justiţie cu Becali pare neclintită deocamdată, dar următorul comandant al clubului poate avea un cuvânt greu de spus şi, mai ales, acesta poate să accelereze sau să frâneze acest proces de reglare a situaţiei juridice cu clubul latifundiarului. De-a lungul timpului, George Boroi a fost acuzat de ambele tabere – pro şi anti Becali – ba că ar vrea să distrugă echipa latifundiarului, ba că ar fi omul acestuia. Într-un interviu acordat ProSport în urmă cu o lună şi jumătate, după nişte atacuri furibunde ale bogătaşului din Pipera, Boroi explica: „Este o continuitate firească a ceea ce trebuia să facem. Toată lumea spus că Boroi e în spatele operaţiunii. Am văzut că a luat-o un pic cam personal inclusiv domnul Becali... Dacă este o propunere de HG (n.r. – Hotărâre de Guvern), vă daţi seama că este patrimoniul public al statului român! Nu e o decizie a lui Boroi“.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.