EXCLUSIV | Colonelul Boroi afirmă că scoaterea la licitaţie a mărcii Steaua e inevitabilă: "Am văzut că a luat-o un pic cam personal domnul Becali. Dar e cuvântul lor contra unei decizii a instanţei!"

29 sep 2016 16596 afişări Fotbal Intern
EXCLUSIV | Colonelul Boroi afirmă că scoaterea la licitaţie a mărcii Steaua e inevitabilă: "Am văzut că a luat-o un pic cam personal domnul Becali. Dar e cuvântul lor contra unei decizii a instanţei!"

Colonelul George Boroi, comandantul CSA Steaua, afirmă pentru ProSport că scoaterea la licitaţie a mărcii Steaua este inevitabilă şi că acest proces se va derula indiferent de reacţiile lui Gigi Becali, patronul din umbră al FC Steaua Bucureşti. Ofiţerul a lăsat impresia, în dialogul cu ProSport, că nu e afectat de atacurile latifundiarului, despre care spune că „a luat-o un pic cam personal“ după ce executivul a lansat în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern privind închirierea mărcii. Boroi atrage atenţia că Armata are în mână o decizie definitivă a instanţei supreme, căreia Becali îi opune doar un discurs – chiar dacă intens mediatizat – fără relevanţă juridică.

Colonelul a amintit subtil că Steaua înseamnă un club cu 25 de secţii sportive, care dăinuie din 1947, care a câştigat în această vară 3 din cele 4 medalii ale României la Olimpiadă şi face performanţă la cel mai înalt nivel. Este, de fapt, o replică indirectă la pretenţiile lui Becali că datorită echipei sale de fotbal se ştie de „roş-albaştri“. 

„Marius e plecat la Braşov o săptămână“

Şeful CSA Steaua, despre care ProSport a scris în exclusivitate că s-a întâlnit cu emisarul grupului care vrea să ia în franciză marca Steaua şi că i-a propus lui Marius Lăcătuş să conducă proiectul noii echipe de fotbal, spune că deocamdată discuţiile nu au avansat. „Luni m-am întors din concediu şi încă nu m-am întâlnit, de atunci, cu nimeni, pentru că în fiecare zi am avut activităţi, a trebuit să recuperez după perioada în care am lipsit. Joi vor fi primiţi sportivii medaliaţi, inclusiv Drăgulescu (n.r. – locul 4) la ministrul apărării naţionale. Reîncep campionatele la toate jocurile. Am avut foarte multă treabă. M-am ocupat de aceste lucruri şi, deocamdată, nu m-am văzut cu nimeni. Marius (n.r. – Lăcătuş) e plecat la Braşov o săptămână“, a explicat fostul campion naţional la 110 metri garduri de ce tratativele au stagnat după discuţiile de acum trei săptămâni.

„Este vorba de patrimoniul public al statului român“

Colonelul spune că procesul de valorificare a mărcii Steaua, pentru care propunerea de Hotărâre de Guvern prevede închirierea contra a 3,7 milioane de euro plus TVA pe sezon, este implacabil: „Este o continuitate firească a ceea ce trebuia să facem. Toată lumea spus că Boroi e în spatele operaţiunii. Am văzut că a luat-o un pic cam personal inclusiv domnul Becali... Dacă este o propunere de HG (n.r. – Hotărâre de Guvern), vă daţi seama că este patrimoniul public al statului român! Nu e o decizie a lui Boroi. Nu cred că merit acuzaţiile“.

Apoi a făcut referire, indirect, la ce înseamnă cu adevărat Steaua, dincolo de meciurile de fotbal: „Clubul ăsta poate că nu a excelat, dar uite că are trei medalii la Olimpiada de la Rio din totalul de patru câştigate de România, suntem cu toate echipele în prima ligă şi ne batem la podium, ba chiar la rugby suntem pe locul 1. E greu să ţii un club cu 25 de secţii. Să ţii stindardul şi la sporturile individuale, chiar dacă lumea te apreciază pentru jocurile pe echipă, că sunt mai de imagine“.

„Aşteptăm Hotărârea de Guvern, împreună cu normele de aplicare“

Comandantul CSA Steaua e inflexibil: licitaţia se va face cu legea în mână, urmând să se clarifice înainte situaţia echipei de fotbal. În faţa unor decizii ale instanţelor, chiar şi federaţia şi liga vor fi obligate să se supună.

Momentul în care va fi scoasă la licitaţie marca şi clarificarea a ceea ce oferă statul contra celor 3,7 milioane se vor reglementa de către guvern: „Noi vorbim de cuvântul lor (n.r. – al celor de la FCSB) contra deciziei de punere în aplicare pe care o avem noi. O HG trebuie să primească avizul de la mai multe ministere, inclusiv de la Ministerul Justiţiei. Vom vedea când se va scoate la licitaţie marca după ce apare HG, cu normele de aplicare“.

Colonelul Talpan, juristul CSA Steaua, a introdus în instanţă acţiune împotriva FC Steaua Bucureşti prin care solicită daune de 36,8 milioane de euro pentru folosirea ilicită a mărcii în intervalul 2004-2014. La foarte scurt timp, s-a anunţat că guvernul pune în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care marca Steaua va putea fi închiriată pentru 3,7 milioane de euro pe an.

Imediat, Gigi Becali a reacţionat, spunând seara că poate va da 100 de euro pe marca Steaua, pentru ca a doua zi să revină că nu dă niciun ban pe o simplă emblemă şi că aşteaptă să vadă dacă dă cineva bani pe aşa ceva. Latifundiarul a adăugat că a dispus să fie verificată lucrarea de doctorat a lui George Boroi şi nu a reuşit s-o găsească. L-a numit pe colonel impostor analfabet şi „cioflingar“, afirmând că aşteaptă să-l ia DNA.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.