Este iminentă o HG prin care stadionul „Farul” trece la Primăria Constanța. Surse: Ministerul NU va mai închiria arena către SSC Farul. Autoritățile locale au cerut MTS să evacueze echipa de la stadion | FOTO Cu cine a mers Marica la Festivalul Neversea

Autor: Matei Udrea Publicat: 24 Jul. 2018, 13:55 Actualizat: 24 Jul. 2018, 14:30 Fotbal Intern

Este doar o chestiune de timp până când va fi adoptată Hotărârea de Guvern prin care stadionul „Farul” va trece din administrarea MTS în cea a Primăriei Constanța, dezvăluie surse sigure ale ProSport.

După apariția articolului despre presiunile autorităților locale din Constanța, care ar încerca să lichideze SSC Farul (inclusiv directiva dată către primăriile din tot județul de a nu primi echipa promovată în Liga 2 să joace pe stadioane), la ProSport au ajuns noi informații concrete.

„Hotărârea de Guvern privind trecerea stadionului Farul la Primărie ar fi trebuit dată deja, dar s-a împiedicat de o formalitate cerută de Ministerul Justiției. Un amănunt oarecum nesemnificativ. E vorba despre niște instalații pe care cei de la compania de electricitate le au în incinta complexului. Dar HG-ul se va da în cel mai scurt timp, figurează deja pe ordinea de zi a guvernului”, garantează o sursă foarte bine informată.

HG-ul poate fi emis chiar în cursul zilei de azi, pentru că figurează, într-adevăr, pe ordinea de zi a ședinței de guvern. 
Detalii, aici: http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/informatie-de-presa-privind-proiectele-de-acte-normative-care-ar-putea-fi-incluse-pe-agenda-edintei-guvernului-romaniei-din-24-iulie-2018

„SSC Farul nu mai are contract pentru stadion cu DJTS Constanța. Și nici nu va mai fi semnat vreunul”


Adrian Pitu (prim-plan), aici la mitingul PSD de luna trecută, a reziliat contractul pentru stadion chiar înainte să demisioneze din funcția de președinte al SSC Farul

Nu mai există nicio șansă, nici măcar teoretică, de a se semna în acest moment un nou contract de închiriere a stadionului „Farul” pentru echipa promovată în Liga 2, chiar dacă nu s-ar adopta acum Hotărârea de Guvern. SSC Farul nu va putea juca, în consecință, cel puțin în primele etape, pe stadionul „Farul”. „Contractul clubului cu DJTS Constanța pentru închirierea complexului a fost reziliat, de curând, de Adrian Pitu, fostul președinte al SSC Farul, la cererea acestuia din urmă. Ca să fie clar, în acest moment nu există niciun contract între SSC Farul și DJTS Constanța. Ministerul nu mai poate permite semnarea unui nou contract pentru că urmează să predea stadionul către Primăria Constanța. Nu se poate închiria un bun despre care se știe că va fi cedat altcuiva în câteva zile”, a explicat oficialul guvernamental pentru ProSport.

Acesta a adăugat, totuși, că „dacă n-ar fi fost reziliat vechiul contract, sigur că echipa ar fi putut să joace pe Farul până la expirarea înțelegerii. Nu i-am fi dat afară de acolo. Fiind însă o cerere a reprezentantului SSC Farul de a renunța la contract, cei de la DJTS Constanța nu s-au putut opune”.

Apare, în context, și o informație absolut surprinzătoare: autoritățile locale au solicitat la MTS ca echipa suporterilor să fie evacuată mai repede din complexul sportiv! „În acest moment, cei de la SSC Farul stau ilegal acolo. Nu mai au contract cu DJTS Constanța. Încă mai ocupă birourile, au diverse lucruri în baza sportivă. Ministerul a primit, de la autoritățile locale, o cerere să îi evacueze cât mai repede pe cei de la Farul din bază. Dar nu s-a dat curs solicitării. Interesul ministerului este ca la Constanța să existe sport, să existe fotbal. Nu să intre în războiul local.”

ProSport a scris, în ultimele săptămâni, AICI, AICI și AICI despre evoluția scandalului de la Constanța. Suporterii SSC Farul l-au acuzat pe fostul președinte Pitu că i-a amenințat cu tăierea finanțării de la bugetul local dacă nu merg minimum 100 de persoane la mitingul PSD organizat luna trecută la București. Pitu a negat totul, afirmând că este apolitic, iar cei care-l acuză au sustras, printre altele, 150.000 de lei din conturile clubului, că s-au angajat pe salariu la SSC Farul și că fac afaceri pe spinarea echipei.
Ulterior, au apărut imagini și filmulețe cu Pitu conducând delegația de partid la mitingul din Piața Victoriei.

Surse din guvern: „Destinația terenului pe care se află stadionul Farul nu poate fi schimbată”


Ciprian Marica, noul proprietar al brandului Farul, și Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța, au mers împreună la Festivalul Neversea, de acum câteva zile. Poza a fost postată pe contul de Facebook al jurnalistului ProSport de către Sorin Mihăilescu, unul dintre suporterii care au fondat SSC Farul

Surse independente, fără legătură directă cu cazul de la Constanța, par să confirme, astfel, cel puțin o parte din bănuielile suporterilor care au înființat SSC Farul. Aceștia au acuzat repetat, în ultimele săptămâni, că autoritățile locale vor fie să le ia clubul, fie să îi desființeze pentru a-i face loc lui Ciprian Marica, fostul jucător care, în urmă cu puțină vreme și pe neașteptate, a cumpărat brandul fostului SC FC Farul SA, vechiul club falimentat în 2016. Miza finală, acuză fanii, ar fi terenul pe care e construit actualul stadion. Aici ar urma să se ridice un cartier de blocuri (întreaga afacere a fost estimată de surse independente, pentru ProSport, la circa 70 de milioane de euro!), iar noul stadion „Farul” ar urma să fie făcut undeva, la periferia orașului.

„Nu e chiar așa cum spun suporterii. Destinația terenului nu poate fi schimbată”, replică sursa ProSport de la guvern.

Vizat în primă instanță, Ciprian Marica a negat și el, cu vehemență, acuzațiile. Fostul internațional a garantat, pentru ProSport, că a venit cu cele mai bune gânduri și că nu are intenții ascunse. Marica, acum prosper om de afaceri, a menționat că ideea de a lua brandul Farul i-a venit discutând cu Mircea Lucescu.

Ulterior, într-o discuție cu reporterul ProSport, fostul atacant Adrian Pitu, ex-președinte la SSC Farul, a vorbit la persoana întâi plural despre proiectul lui Marica: „Nu ne grăbim. Vom face ceva sănătos. La început, în primul an, vom avea doar copii și juniori. Pe urmă, vom vedea”.

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a precizat pentru ProSport că toate acuzațiile celor de la SSC Farul sunt niște invenții. „Prostii! N-am nicio legătură! Cum aș putea eu să fiu amestecat în așa ceva? În primul rând, eu am auzit că joacă pe Farul. În al doilea rând, eu n-am atribuții în ceea ce privește sportul.Cum să le dau eu interdicție în județ? În baza a ce? Nici vorbă să fi vorbit cu cineva sau să fi transmis să nu le închirieze stadioanele. Habar n-am cum am ajuns să fiu implicat în scandalul ăsta„, a declarat Țuțuianu pentru ProSport.

„Este o prostie de necrezut povestea asta, că se va demola stadionul și se vor face blocuri în loc. Să vă spun ceva. Anul trecut, noi, Consiliul Județean, am cerut la guvern să ne dea stadionul, pentru că îl putem îngriji mai bine. Acum, stadionul Farul e la MTS. Între timp, ne-am gândit mai bine și credem că ar fi mai bine dacă ar intra în administrarea Primăriei, am vorbit cu primarul Făgădău, dânsul ar putea gestiona mai bine problema. Urma să se dea o hotărâre de guvern, dar nu știu ce s-a întâmplat mai departe. Însă, când se va da această HG, va fi cât se poate de explicită, spațiul nu poate primi altă destinație decât cea de acum. Dacă se va demola stadionul, în loc se va construi altul modern. Nici vorbă să se schimbe destinația terenului. Nici n-ar fi posibil acest lucru.Nu știu de unde apar toate aceste bazaconii”, a adăugat președintele Consiliului Județean.

SSC Farul a fost finanțat de suporteri în primul an de la înființare, când a promovat din Liga 4 în Liga 3. Anul trecut a primit de la Primărie circa 2,4 milioane de lei, cu promisiunea că, dacă promovează în Liga 2, finanțarea nu doar că va continua, dar se va și mări.
Între timp, Marica a cumpărat brandul FC Farul, iar autoritățile locale par să se fi răzgândit în ce privește SSC Farul. Au apărut acuzații foarte grave la adresa fanilor, cărora li se reproșează că ar fi gestionat abuziv fondurile clubului. În acest moment, pare foarte improbabil ca Primăria să mai aloce bani echipei din Liga 2.
În același timp, suporterii neagă acuzațiile, spun că în conducerea SSC Farul au fost oameni agreați de primărie și spun că acum se urmărește eliminarea SSC Farul, pentru ca la anul să fie adusă în Constanța o altă echipă, rebotezată Farul, condusă de Marica și finanțată de la bugetul local.

Autor: Matei Udrea Publicat: 24 Jul. 2018, 13:55 Actualizat: 24 Jul. 2018, 14:30 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
A murit! Doliu uriaş în politica românească! Adrian Năstase a făcut anunţul tragic: "Era preşedinte..."
A murit! Doliu uriaş în politica românească! Adrian Năstase a făcut anunţul tragic: "Era preşedinte..."
Cât timp oferă protecţie vaccinul anti-Covid al lui Putin VIDEO
Cât timp oferă protecţie vaccinul anti-Covid al lui Putin VIDEO
Semnalul de alarmă al medicului Marinescu, după ce o femeie însărcinată a murit după ce s-a infectat cu SARS COV 2: Sarcina este un factor de risc
Semnalul de alarmă al medicului Marinescu, după ce o femeie însărcinată a murit după ce s-a infectat cu SARS COV 2: ...
Cristiano Ronaldo, „transferat” in a treia liga din Mexic! Un club l-a „prezentat” pe starul portughez, iar gluma a devenit virala
Cristiano Ronaldo, „transferat” in a treia liga din Mexic! Un club l-a „prezentat” pe starul portughez, iar gluma ...
Cât timp rezistă alimentele în frigider şi în congelator
Cât timp rezistă alimentele în frigider şi în congelator
Cosmina Păsărin, pe plaja de nudiști! Imagini rare cu ea în costumul lui Adam
Cosmina Păsărin, pe plaja de nudiști! Imagini rare cu ea în costumul lui Adam
Turist în România: „Scump şi prost! În Delta Dunării ne-au servit cu peşte cumpărat de la supermaket”
Turist în România: „Scump şi prost! În Delta Dunării ne-au servit cu peşte cumpărat de la supermaket”
Ce s-a întâmplat cu criminalul lui Pian după câteva zile de detenție? Colegul de celulă l-a găsit așa!
Ce s-a întâmplat cu criminalul lui Pian după câteva zile de detenție? Colegul de celulă l-a găsit așa!
CHINEZII au construit în timp RECORD cea mai mare navă de ATAC. Adevărata SURPRIZĂ a apărut în timpul TESTĂRII ei
CHINEZII au construit în timp RECORD cea mai mare navă de ATAC. Adevărata SURPRIZĂ a apărut în timpul TESTĂRII ei
Tatăl lui Emi Pian nu a ajuns la înmormântarea fiului său! Autoritățile nu au aprobat cererea de eliberare din închisoare 
Tatăl lui Emi Pian nu a ajuns la înmormântarea fiului său! Autoritățile nu au aprobat cererea de eliberare din închisoare 
Răsturnare de situație în alegeri! Florin Călinescu, anunț privind candidatura! Decizia care aruncă în aer scena politică (SURSE)
Răsturnare de situație în alegeri! Florin Călinescu, anunț privind candidatura! Decizia care aruncă în aer scena politică ...
Actor de stand-up comedy, arestat pentru trafic de droguri. Ce pedeapsă riscă pentru cocaină
Actor de stand-up comedy, arestat pentru trafic de droguri. Ce pedeapsă riscă pentru cocaină
RAPORT: Plăţi fictive sau ilegale din bani publici DESCOPERITE la DSP-uri. Ce trebuie să afle toţi românii
RAPORT: Plăţi fictive sau ilegale din bani publici DESCOPERITE la DSP-uri. Ce trebuie să afle toţi românii
Îmbătrâneşti? Aceste 9 vitamine te pot ajuta să te simţi în formă
Îmbătrâneşti? Aceste 9 vitamine te pot ajuta să te simţi în formă
Mașina lui Mihai Bendeac este de nerecunoscut. Ce a putut să facă actorul cu Mercedes-ul nou-nouț!
Mașina lui Mihai Bendeac este de nerecunoscut. Ce a putut să facă actorul cu Mercedes-ul nou-nouț!
Sfârșitul lumii poate veni oricând de azi! Este terifiant ce decizie a luat Rusia: Le vom trata la fel
Sfârșitul lumii poate veni oricând de azi! Este terifiant ce decizie a luat Rusia: Le vom trata la fel
Şantaj între două studente din Iaşi care practicau videochat-ul: ”Ştiu ce faci, dragă fată norocoasă”
Şantaj între două studente din Iaşi care practicau videochat-ul: ”Ştiu ce faci, dragă fată norocoasă”
Jador a dat VESTEA CE MARE! Va avea propria lui emisiune
Jador a dat VESTEA CE MARE! Va avea propria lui emisiune
Andreea Bălan, imagini interzise în mare! Credea că nu o vede nimeni
Andreea Bălan, imagini interzise în mare! Credea că nu o vede nimeni
Lili Sandu a născut! Vedeta a adus pe lume un băiețel. Primele imagini cu micutul
Lili Sandu a născut! Vedeta a adus pe lume un băiețel. Primele imagini cu micutul
EXODUL medicilor români: MII de medici pleacă în Franţa şi Germania şi Ungaria. Zeci de mii de specialişti au părăsit România
EXODUL medicilor români: MII de medici pleacă în Franţa şi Germania şi Ungaria. Zeci de mii de specialişti au părăsit ...
Momentul în care sicriul lui Emi Pian a ajuns la cimitir! Oamenii au aruncat cu petale de flori peste mașină, i-au strigat numele și l-au aplaudat / PAPARAZZI
Momentul în care sicriul lui Emi Pian a ajuns la cimitir! Oamenii au aruncat cu petale de flori peste mașină, i-au strigat ...
ȘOC! Florin Salam a plecat în mijlocul funeraliilor lui Emi Pian: ”Nu mă lasă”
ȘOC! Florin Salam a plecat în mijlocul funeraliilor lui Emi Pian: ”Nu mă lasă”
Ellen DeGeneres este susţinută de soţia sa, Portia de Rossi, în scandalul care implică cel mai popular show TV din America
Ellen DeGeneres este susţinută de soţia sa, Portia de Rossi, în scandalul care implică cel mai popular show TV din America
A intrat cu TIR-ul pe PLAJĂ iar acum e vedetă pe internet
A intrat cu TIR-ul pe PLAJĂ iar acum e vedetă pe internet
FOTO. Cât de mult a slăbit Bianca Rus! I se văd oasele: transformarea e șocantă
FOTO. Cât de mult a slăbit Bianca Rus! I se văd oasele: transformarea e șocantă
FOTO. Cleopatra Stratan, imagini rare în costum de baie! S-a pozat în poziții incendiare, iar fanii au asaltat-o: 'Ce sexy ești'
FOTO. Cleopatra Stratan, imagini rare în costum de baie! S-a pozat în poziții incendiare, iar fanii au asaltat-o: 'Ce ...
×