Andrei Stoica, luptătorul K1, pus la zid de sportivi și psihologi! Ce i-a făcut unei concurente dintr-un show tv | GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Savin Publicat: 28 Sep. 2020, 19:47 Actualizat: 28 Sep. 2020, 21:04 Sport Life

Andrei Stoica, luptător K1, e criticat de psihologi, actori și sportivi pentru comportamentul său la adresa Elenei Chiriac. Campionul sporturilor de contact aplică abuzul emoțional și chiar a amenințat-o pe campioana națională la taekowondo.

Conform termenilor de specialitate, denumită şi „abuz emoţional”, violenţa psihologică este folosită pentru a manipula şi controla. Efectul este cumulativ în timp, cu consecinţe grave pe termen lung pentru victimă. Violenţa psihologică / psihică (include violenţa emoţională şi cea verbală): insulte, jigniri (referitoare la aspectul fizic, la capacităţile intelectuale sau la îndeplinirea responsabilităţilor pe care le are victima), ameninţări, intimidare, şantaj emoţional, inducerea fricii, presiune continuă, teroare, privare de alimente sau de somn, discreditare în faţa celorlalţi.

Conflict Andrei Stoica – Elena Chiriac

Elena Chiriac este medaliată la competițiile interne și internaționale la taekowondo WTF, a apărut în numeroase reclame este actriță și fotomodel și apare regulat la TV.

Având în vedere faptul că a câștigat deja două dueluri la show-ul tv, Elena Chiriac a devenit favorita marilor sportivi. „Am cunoscut-o pe Elena în mai multe ipostaze, pe scenă ca prezentatoare a mai multor gale din sport și pe teren, la Press Cup la tenis. Este o fetiță dulce, foarte inteligentă, deosebit de frumoasă, extrem de educată și cu multă personalitate. O urmăresc cu drag acum și îi țin pumnii să ajungă prima, cum a făcut mereu în sportul de performanță, la taekwondo sau în celelalte domenii“, a spus judoka, medaliata olimpică și mondială, Alina Dumitru.

Marian Drăgulescu: „O susțin! E sportivă olimpică”

Campionul olimpic și mondial la gimnastică Marian Drăgulescu a cunoscut-o pe Elena mai întâi când a fost premiată la gala sportului, apoi ca prezentatoare a unor evenimente sportive: „În primul rând o susțin că e sportivă olimpică de performanță de-a noastră și apoi că este un copil talentat, ambițios și educat. Îi țin pumnii să ajungă cât mai departe“.

„Din ce am văzut până acum, Elena are toate calitățile să câștige și competiția. Pe lângă că e actriță, frumoasă, inteligentă – studentă în Londra, are multă personalitate și autocontrol. Iar faptul că stă excelent cu latura mentală, e deja preferata mea la Ferma Vedetelor”, spune și fostul nr. 26 ATP, Victor Hănescu.

Helmut Duckadam și Iosif Rotariu, fani ai Elenei

La rândul lui, Helmut Duckadam, Eroul de la Sevilla, spune că o susține pe Elena și că o vede printre favoriți la câștigarea reality-show-ului. Iar Iosif Rotariu, care a cunoscut-o pe Elena la acțiunile caritabile pentru Kassandra, spune că îi urmărește cu drag prestația și îi ține pumnii să ajungă cât mai departe.

Campionul mondial la înot în ape înghețate, Paul Georgescu, multiplu medaliat la competițiile internaționale la înot în ape libere a comentat și el: „Din ce am am văzut până acum, după duelurile câștigate și modul exceptional cum se comportă acolo, a arătat deja că are toate calitățile să devină fermiera șefă“.

Însă comportamentul lui Andrei Stoica față de Elena Chiriac se înscrie în toate tipurile de abuz emoțional enumerate mai sus. Mai întîi încearcă să îi interzică Elenei să vorbească, pe motiv că ea are doar 18 ani. Văzând că Elena nu cedează, ea arătând o personalitate puternică, Stoica încearcă să aplice tactica intimidării. Astfel, ajunge aproape să ceară să fie respectat, pe motiv că este mai în vârstă. Văzând că nu reușește, trece la arsenalul cu şantaj emoţional, inducerea fricii, presiune continuă, teroare, privare de alimente sau de somn (aici prin rolul său din cadrul emisiunii) sau discreditare în faţa celorlalţi. Toate acestea ar fi în regulă pentru un reality show, însă amenințarea făcută de Andrei Stoica la adresa Elenei „ți-aș smulge părul din cap de nu am fi aici” este foarte gravă.

Legat de acest incident prezentatorul TV Vali Bărbulescu a explicat: „Elena mi se pare o lecție de tupeu corect. De genul, am 18 ani, am viața în față, lasă vrăjeala. E o diferență între generații, care va fi vizibilă la genul acesta de show. Cumva noi ăștia, de mai în vârstă să zicem, avem chestia asta de bun simț, la modul că ăla dacă e mai mare, îl respect. Aștia mici nu o au. Chestia de putere și frumusețe la Elena vine la pachet cu sensibilitatea și vulnerabilitatea”.

La fel și câteva concurente îi iau apărarea Elenei, printre care și Anisia Gafton, în cadrul aceleiași emisiuni: „Elena e foarte tare. E un exemplu de atitudine cum a putut să facă față între 4 malaci. Dar și în rest. Nu credeam că Elena poate să plângă. Are suflet de vioară”.

Lumea sportului a fost revoltată de comportamentul lui Andrei Stoica din cadrul acestui reality show, apreciind la unison că acest tip de manifestare nu poate reprezenta un campion mondial. Președintele Federației de Taekwondo WTF, Constantin Apostol, a spus: „Taekwondo-ul este o cale a drumului către tine, de redescoperire a valorilor controlului emoțiilor, autenticității și sinceritătii, a frumuseții trupului și sufletului. Taekwondo, care este bazat pe gândirea milenară asiatică, a fost înglobat în programele regulate de studiu ale gimnaziilor, liceelor si universitatilor, de asemenea făcând parte si din antrenamentele forțelor armate din foarte multe state. Acest tip de comportament al lui Andrei Stoica nu face cinste unui sportiv, dar ce să mai zic unui campion mondial. Mai multe nu comentez din respect pentru disciplina sportivă unde el a activat”.

Apoi, forurile internaționale ale artelor marțiale iau atitudine prin Frederico Tavares Tchabas, Directorul Departamentului WADO Karate, recunoscut pentru modul cum a crescut și lansat în viață prin sport generații întregi de tineri: „Artele marțiale te modelează pentru viață, cum să-ți controlezi emoțiile și te învață să eviți să folosești violența fizică sau psihică. Nu este deloc în regulă ca Andrei Stoica să amenințe că îi smulge părul din cap unei  concurente de la Fermă, la rândul ei sportivă de performanță”.

Părerea psihologului

Psihologul Radu Leca spune: „Agresivitatea. Ce o declanșează? Un sunet. Un cuvânt. O atitudine! Ce anume o menține? Un tip anume de răspuns. Cum se manifestă? Prin amenințări și încercări repetate de dominare. Sportivul este văzut drept etalon de comportament și atitudine pentru societate. Modelul perfect echilibrat, bun de urmat, pentru copiii și adolescenții ce frecventează un sport. Modelul căutat si visat de părinți… În toată această mare de bine și pozitiv, a apărut din senin un conflict între două generații de sportivi. Andrei Stoica (33 ani), fost campion de wushu și Elena Chiriac (18 ani), campioană națională la taekwondo WTF. Conflictul celor doi generează doar întrebări, ce încă nu au primit răspuns.

Ce s-a văzut acasă, pe sticlă, din conflictul celor doi sportivi? Agresivitate. Împunsături. Încercare repetată de dominare. Impunerea respectului. Cedare nervoasă. Frustrare multă. Emoții puternice. Există câteva întrebări la care campionul mondial Andrei Stoica trebuie să răspundă, strict ca să poată înțelege ce se întâmplă cu el: De ce s-a lăsat enervat de o tânără sportivă de 18 ani? De ce nu a putut să domine emoțional si cognitiv o tânără de 18 ani? De ce a cedat nervos in fața unei tinere sportive de 18 ani? Cum de a permis „nervilor” să îl copleșească?

Fiind vorba de două generații diferite de sportivi, cu pregătiri psihologice total diferite, din punctul meu umil de vedere, campionul Andrei Stoica trebuia să domine net orice tentativă de conflict. Acest lucru nu s-a întâmplat. Motivele le aflăm în curând. Din păcate traumele psihologice apărute, vor fi foarte greu de gestionat”.

 

  • sursa foto: facebook Ferma. Orășeni vs săteni și facebook Elena Chiriac
Autor: Bogdan Savin Publicat: 28 Sep. 2020, 19:47 Actualizat: 28 Sep. 2020, 21:04 Sport Life
Pe aceeași temă
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie după ce vedeta a confirmat că e însărcinată cu Smiley de la Pro TV
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie după ce vedeta a confirmat că e însărcinată ...
În România nu
s-a mai găsit varianta Wuhan a virusului SARS-Cov-2. Varianta de la noi are mortalitatea mai mică
În România nu s-a mai găsit varianta Wuhan a virusului SARS-Cov-2. Varianta de la noi are mortalitatea mai mică
Studiu. Peste 600 de copii ai jihadiştilor europeni reţinuţi în Siria: ”60-70% dintre ei au sub cinci ani, iar aproape toţi ceilalţi au sub 12 ani”
Studiu. Peste 600 de copii ai jihadiştilor europeni reţinuţi în Siria: ”60-70% dintre ei au sub cinci ani, iar aproape ...
David Luiz i-a dat BLOCK lui Ruby: „Mi-a trimis poze, multe poze!” Dezvaluiri in premiera ale artistei!
David Luiz i-a dat BLOCK lui Ruby: „Mi-a trimis poze, multe poze!” Dezvaluiri in premiera ale artistei!
Actrița care a căpătat reputația de „distrugătoare de căsnicii” la Hollywood. E suspectă că ar fi cauzat două despărțiri
Actrița care a căpătat reputația de „distrugătoare de căsnicii” la Hollywood. E suspectă că ar fi cauzat două despărțiri
Tragedie uriașă în showbiz. Vedeta a murit la Terapie Intensivă, răpusă de Covid
Tragedie uriașă în showbiz. Vedeta a murit la Terapie Intensivă, răpusă de Covid
Tânără de 23 de ani, scoasă la vânzare pe Facebook pentru 400 de euro. Familia fetei, terorizată de proxenet
Tânără de 23 de ani, scoasă la vânzare pe Facebook pentru 400 de euro. Familia fetei, terorizată de proxenet
O femeie care refuza să poarte masca în autobuz, plesnită de un alt călător VIDEO ireal
O femeie care refuza să poarte masca în autobuz, plesnită de un alt călător VIDEO ireal
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Un tânăr a fost înşelat de logodnică cu prietenul cel mai bun. Modul „diabolic” în care s-a răzbunat: „Ha, ha! 600?”
Un tânăr a fost înşelat de logodnică cu prietenul cel mai bun. Modul „diabolic” în care s-a răzbunat: „Ha, ha! 600?”
BOALA CUMPLITĂ care te distruge încet. Mulți români suferă de ea fără să știe măcar. Se poate ajunge la bisturiu
BOALA CUMPLITĂ care te distruge încet. Mulți români suferă de ea fără să știe măcar. Se poate ajunge la bisturiu
ȘOC! Cum o UMILEA Ștefan Bănică pe Andreea Marin. Ce pățea biata de ea dacă îndrăznea să îi răspundă
ȘOC! Cum o UMILEA Ștefan Bănică pe Andreea Marin. Ce pățea biata de ea dacă îndrăznea să îi răspundă
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Motivul incredibil pentru care un tronson al autostrăzii Transilvania a fost abandonat de constructori
Motivul incredibil pentru care un tronson al autostrăzii Transilvania a fost abandonat de constructori
Încălzirea globală a scos la iveală ceva șocant pe Everest. Situaţie dramatică; nimeni nu se aştepta
Încălzirea globală a scos la iveală ceva șocant pe Everest. Situaţie dramatică; nimeni nu se aştepta
COVID-19, 28 octombrie: Ziua recordurilor în Europa. Lista ţărilor ce au atins noi cifre record de cazuri şi decese
COVID-19, 28 octombrie: Ziua recordurilor în Europa. Lista ţărilor ce au atins noi cifre record de cazuri şi decese
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
Cum a descoperit Mădălina Ghenea că a fost înșelată. Frumoasa actriță a rupt tăcerea și le-a dezvăluit totul fanilor: 'Am găsit un băiat în pat cu...'
Cum a descoperit Mădălina Ghenea că a fost înșelată. Frumoasa actriță a rupt tăcerea și le-a dezvăluit totul fanilor: ...
Noul epicentru al pandemiei în România! Oraşul din România care a lăsat în urmă Bucureştiul
Noul epicentru al pandemiei în România! Oraşul din România care a lăsat în urmă Bucureştiul
Viața luxoasă pe care o ducea prințul Azim, fiul sultanului din Brunei! A murit la 38 de ani, iar motivele nu se cunosc
Viața luxoasă pe care o ducea prințul Azim, fiul sultanului din Brunei! A murit la 38 de ani, iar motivele nu se cunosc
The Midnight Sky, filmul regizat de George Clooney, va avea premiera pe Netflix în apropierea Crăciunului
The Midnight Sky, filmul regizat de George Clooney, va avea premiera pe Netflix în apropierea Crăciunului
Toți visau la mașina asta, dar acum nu o mai vrea nimeni. Este unul dintre cele mai rare modele de lux
Toți visau la mașina asta, dar acum nu o mai vrea nimeni. Este unul dintre cele mai rare modele de lux
FOTO. Carmen Grebenișan, topless. A pozat provocator în camera de hotel
FOTO. Carmen Grebenișan, topless. A pozat provocator în camera de hotel
FOTO, Loredana Groza, imagini total indecente! S-a filmat aproape goală complet la masaj
FOTO, Loredana Groza, imagini total indecente! S-a filmat aproape goală complet la masaj