Campioana națională la taekwondo a fost nevoită să bată trei adolescenți ca să salveze un cățeluș de la moarte! Elena Chiriac de la Ferma Vedetelor, antrenată prin sport să țintească doar primul loc | GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Savin Publicat: 25 Aug. 2020, 19:42 Actualizat: 25 Aug. 2020, 19:43 Diverse

Un nou sezon al reality show-ului Ferma începe, în curând, la PRO TV. În competiție vor intra 16 concurenți, care se pregătesc de o experiență cu multe lipsuri, față de viața lor de zi cu zi. Opt orășeni și opt săteni. În total, vor fi 16 competitori deciși să demonstreze că sunt gata să-și testeze propriile limite și, datorită mediului din care provin, sunt pregătiți pentru orice provocare în viață.

Cei 16 concurenți care au decis să intre în provocarea Ferma sunt: Alina Pușcău, Cezar Ouatu, Anda Adam, Paul Diaconescu, George Piștereanu, Bogdan Stoica, Elena Chiriac, Giulia Nahmany, în echipa orășenilor, și Anna Lesko, Octavian Ciovică, George Burcea, Ana Maria Ababei, Viviana Sposub, Andrei Stoica, Anisia Gafton, Gabriel Toader, în echipa sătenilor.

„Faptul că locuiesc într-un oraș cosmopolitan, mă face să îmi doresc să mă apropii mai mult de viața pe care au trăit-o bunicii noștri. Știu că pot duce și lupta asta, spune concurenta Elena Chiriac, multiplă campioană națională la taekwondo WTF.

Că a evoluat în discipline sportive precum natație, tenis, taekwondo, ba chiar și pentanque, Elena s-a calificat la toate în fazele finale. Cum? În primul rând ursitoarele au hărăzit-o din naștere să nu-i fie frică aproape de nimic, multă îndrăzneală, dezinhibare, forță interioară, dar și imensă iubire. Apoi empatia, inteligența emoțională și socială, capacitatea de a nu abandona și le-a dezvoltat pe parcurs în numeroasele lecții primite în familie.

Și-a șlefuit mult latura de mental coaching și determinarea în cei 8 ani (două cicluri olimpice) efectuați în disciplina olimpică taekwondo WTF. Unde a fost antrenată ca să urce pe podium la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă destinul a dus-o pe altă cale. La succesul ei a contribuit și perfecționarea continuă a bagajului de cunoștințe.

Abonată doar la podium. Participare la Campionatul Mondial de Taekwondo

Celebră este o întâmplare de la natație, unde a reușit să își ducă echipa pe podium, deși nu mai avea aproape nicio șansă. Era ultima la ștafetă, plus că era și accidentată. Cu toate că adversarele aveau cel puțin trei metri în față, forța interioară și susținerea publicului au făcut-o să recupereze și să aducă medalia de bronz pentru echipa liceului ”Emil Racoviță”. A renunțat la această disciplină, mâhnită de reacțiile părinților și profesorilor după dezvăluirile oripilante făcute de investigația tatălui ei în celebrul caz „Pompița la natație”, care a fost preluat de toată mass media din România și de presa internațională.

A trecut la tenis, unde a uimit de multe ori pentru modul cum reușea să câștige prin tehnicile învățate de război al minții. A fost un meci care l-a câștigat deși adversara era mult mai bună, folosindu-se de părinții acesteia, speculând faptul că erau cam vulcanici. Ba a urcat pe podium până și la concursuri de petanque, unde a învins chiar și sportivi legitimați francezi și belgieni, aflați în România. „Cred că am capacitatea de a-mi domina adversarele – le domin, mă uit urât la ele, fac orice să își piardă încrederea. Mă bazez pe mental, încerc să domin adversarul de la începutul meciului, să o fac pe fata din fața mea se simtă slabă. Contează foarte mult să pornească cu neîncredere” declară Elena.

Cum a ajuns Elena Chiriac la taekwondo!  

La taekwondo a ajuns printr-o întâmplare haioasă. Tatăl ei, aflat la fotbal la Sala Polivalentă, a fost sunat că i s-a găsit portofelul de cei de la federația de Taekwondo WTF. Care, pe lângă că i-au înapoiat portofelul intact, i-au prezentat valorile și codurile de conduită speciale ale acestei discipline olimpice. Și așa a ajuns Elena la taekwondo, de care s-a îndrăgostit imediat.

Taekwondo-ul, care este bazat pe gândirea milenară asiatică, coreeană în special, este o cale de redescoperire a valorilor răbdarii și sincerității, a frumuseții trupului și sufletului. „Pe toate planurile m-a dezvoltat foarte mult, dar mai ales psihic. Am învățat cum să mă comport cu oamenii, de la adversari, colegi și antrenor, oameni în vârstă. Și cum să îi respect doar pe cei care merită, indiferent de vârstă”, spune multipla campioană națională.

Taekwondo WTF i-a adus Elenei cele mai multe satisfacții pe plan sportiv, calificându-se la Campionatul Mondial și cucerind numeroase medalii internaționale. Plus numeroase titluri de campioană națională și Cupe ale României. Ba era creditată cu șanse mari să urce pe podium și la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Însă destinul a dus-o pe alte arene ale vieții.

Picioare încasate în gură, maxilare mutate și plină de sânge

„Eram supărată – Mamă, nu ți-a plăcut meciul?. Ea murmura: Ce să îmi placă? Cum vă omorâți acolo?. Dar eu insistam: Cum să nu îți placă, mamă, meciul meu?. Pentru mine era ceva incredibil. Da… prima dată, mama nu a putut să se uite la concursul meu. Nici a doua, nici a treia oară nu a putut să se uite cum îmi luam eu picioare în gură și uneori eram plină de sânge. Însă la final când mă lua tata în brațe și mă alina cum numai el știa, îmi treceau toate. Durerile sau supărări”. E o părticică din povestea Elenei din taekwondo, multiplă campioană națională. A Elenei din „Calea mâinilor și a picioarelor” – așa cum este caracterizat acest stil coreean al artelor marțiale. Când o vezi, mintea aleargă imediat, stereotip, la preafrumoasa Elenă care a pus Grecia Antică în război.

„Aveam avantaj de 12 puncte, mai era un pumn și câștigam meciul, și m-am trezit cu un picior în gură. Mi-a mutat maxilarul și mi-a țâșnit sângele! Mi l-a dat într-o parte, dar mă durea în cealaltă. A venit medicul, le-am făcut semn că sunt ok – să plece. Când am reînceput, în a doua secundă i-am mutat eu maxilarul. Revanșă. Și eu zâmbeam în momentul acela! Dar tot eram furioasă pentru ceea ce pățisem… Dar așa e, pe tatami este o ură inimaginabilă. Ne urâm: să ne batem, să ne rupem gâtul! În prezent, totuși, sunt foarte multe reguli.

Acum zece ani, te puteai și ciupi. Nu era nicio problemă. Puteai să muști – nu vedea arbitrul, făceai o schemă. Acum, nimic. Tot ce poți face este să dai cât de tare poți, „să îi sară proteza din gură”. Când ieșim – ne pupăm, ne luăm în brațe. Doar pe suprafață e bătaie. Doar în ziua aia am pățit-o. La mine nu a fost atât de grav. Dar la ea, a fost mai grav„.
V-am făcut curioși? Vă mai spunem ceva: pe suprafață, trăiește cu ură, ca toate rivalele sale. În afară, iubește animalele și pentru asta a ținut o dată piept unui grup violent. Contrastul cu greu ar putea fi mai mare spune Elena într-un interviu pentru ProSport.

Dobok multicolor, inscripționat cu elennaq

„Chiar vreau să îmi personalizez echipamentul de taekwondo. Pe bluza de la dobok vreau să îmi pun elennaq, numele de pe site-ul meu, de pe youtube și Instagram. Pe încălțări nu, pentru că se uzează foarte rapid. Dobok-urile sunt albe la bătaie și asta îmi place foarte mult. Mi se pare că mă prinde bine albul și mă caracterizează. Dar, dacă aș putea, aș face un dobok multicolor – să fie în toate culorile! – chiar dacă nu l-aș putea folosi decât în sala de antrenament, nu și în competiții” afirmă Elena.

„Este cauza mea de suflet să salvez animale”

Faptul că a învățat să se lupte nu a scutit-o de incidente. În primul rând a reușit să își pună la punct fratele mai mare. La rândul lui campion, la scrimă, dar căruia îi cam plăcea să o tot zgândăre.
Deși a fost învățată la lotul național de taekwondo să evite lupta, nu a putut scăpa de așa zisele cluburi feminine de fight club din școli. Cum s-a întâmplat la un liceu Waldorf din Capitală, unde a fost urmărită și atacată de un grup mai mare de fete, tocmai că refuza luptele de stradă.

Însă o dată a fost nevoită să aplice și corecția fizică. La Curtea de Argeș, când se afla împreună cu o verișoară. Atunci când trei adolescenți romi chinuiau, aproape să omoare un cățeluș lângă o mașină. I-a pus repede pe fugă și a salvat cățelușul. Pe care l-a dus la București, deși mai avea încă două pisici acolo: „L-am luat acasă. I-am spus Bella și acum e la pensiunea noastră de la Curtea de Argeș. O iubesc foarte mult. Este cauza mea de suflet. Vreau să ajut la salvarea a cât mai multe animale”.

Însă Elena a avut și momente când a simțit fiorul fricii. „Eram în tabără. Aveam o dirigintă de 63 de ani, care mă certa încontinuu – că țineam furculița nu știu cum, venea după mine în toaletă să vadă cum mă spăl pe mâini, că nu știu ce făceam. Stăteam la cabana, iar într-o cameră a apărut un șoarece. Au țipat fetele și, evident, s-a strâns toată lumea. Diriginta s-a gândit să scoată pe toată lumea de acolo, apoi spune: Pleacă toată lumea, rămâne Elena. Că ea e curajoasă, face taekwondo. Iar eu am frică doar de… șoareci și de păienjeni. Și a trecut șoarecele ăla pe lângă picioarele mele… și am țipat! De m-a auzit toată tabăra. Și m-a întrebat diriginta, nedumerită – Cum să îți fie frică, Elena, doar tu faci taekwondo?! Cum să îți fie frică de un șoarece!? Ce s-a întâmplat mai departe? Ei bine, erou a fost un copil de șapte ani”, spune Elena. „Toți ieșiseră, rămăsesem eu. Băiatul secretarei, care ne însoțea, se juca. Avea un lemn cu niște cuie și a dat – pac! Apoi, îl arăta la toată lumea: L-am prins!” completează campioana la taekwondo.

Dacă ar fi să rezumăm crezul Elenei în sport, acesta ar fi legat de refuzul abandonului: „Cel mai mult, mi-am propus să nu abandonez niciodată. Am avut probleme cu un deget, cu genunchiul. Erau momente în care a început meciul, în primele trei secunde m-am dus să dau picior și am căzut. Până să ajung să dau, mă lăsase genunchiul. Am rămas acolo, au venit medicii, dar am spus că nu vreau să renunț. Pierd, mă bat, acept să mă doară, dar termin lupta.

Cred că trebuie să fii foarte slab ca să abandonezi. Te mai bați două minute, ai plecat și asta e, dar nu abandonezi. Cuvântul în sine nu mi se pare ok. Cum să renunți la meci? Am avut colegi care s-au luptat cu degete rupte. Au plecat cu degetul de trei ori mai umflat, dar au terminat. Știu că așa voi face și eu. Mereu. Oriunde”.

Autor: Bogdan Savin Publicat: 25 Aug. 2020, 19:42 Actualizat: 25 Aug. 2020, 19:43 Diverse
Pe aceeași temă
Cum făceau amor Andreea Marin și Ștefan Bănică! Ce 'fetish' bizar avea Zâna în pat
Cum făceau amor Andreea Marin și Ștefan Bănică! Ce 'fetish' bizar avea Zâna în pat
VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Explicaţia oficială
VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Explicaţia ...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”, dar ar putea exista efecte pe termen scurt asupra sănătăţii. Reglementarea propusă de Benjamin Franklin în 1784
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”, dar ar putea exista efecte pe termen ...
VIDEO | Ianis Hagi, doua pase de gol in aceeasi faza! Start fantastic in meciul lui Rangers! Ce a reusit Ianis
VIDEO | Ianis Hagi, doua pase de gol in aceeasi faza! Start fantastic in meciul lui Rangers! Ce a reusit Ianis
9 semne care îţi arată că vei trăi cel puţin 100 de ani
9 semne care îţi arată că vei trăi cel puţin 100 de ani
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată, cu 200 de lei/oră
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată, cu 200 de lei/oră
Ţăranii de elită ai lui Ştefan cel Mare. Călăreţii şi arcaşii de legendă care nimereau pasărea din zbor
Ţăranii de elită ai lui Ştefan cel Mare. Călăreţii şi arcaşii de legendă care nimereau pasărea din zbor
Detalii scandaloase despre asistenta de la ATI Giurgiu bătută după ce s-a culcat cu anestezistul
Detalii scandaloase despre asistenta de la ATI Giurgiu bătută după ce s-a culcat cu anestezistul
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare minut''. Detaliile îngrozitoare ale unui ''serviciu'' pe care Guvernul a încercat să îl ascundă
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare minut''. Detaliile îngrozitoare ...
Un tânăr a fost înşelat de logodnică cu prietenul cel mai bun. Modul „diabolic” în care s-a răzbunat: „Ha, ha! 600?”
Un tânăr a fost înşelat de logodnică cu prietenul cel mai bun. Modul „diabolic” în care s-a răzbunat: „Ha, ha! 600?”
Stare de urgenţă pentru un MILION de români! Decizie drastică din cauza COVID
Stare de urgenţă pentru un MILION de români! Decizie drastică din cauza COVID
SURPRIZĂ în topul WTA. Ce loc ar fi trebuit să ocupe Simoha Halep, de fapt! Pandemia îi ”săpa” cariera
SURPRIZĂ în topul WTA. Ce loc ar fi trebuit să ocupe Simoha Halep, de fapt! Pandemia îi ”săpa” cariera
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Ce nu-ți spune producătorul când cumperi Dacia Logan. Un șofer PĂȚIT spune ce se întâmplă după 100.000 de km
Ce nu-ți spune producătorul când cumperi Dacia Logan. Un șofer PĂȚIT spune ce se întâmplă după 100.000 de km
Când soția lui a murit, a găsit această hârtie într-o poșetă veche. I s-a făcut imediat rău...
Când soția lui a murit, a găsit această hârtie într-o poșetă veche. I s-a făcut imediat rău...
Ludovic Orban a anunţat că ia în considerare restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza epidemiei de SARS-CoV-2
Ludovic Orban a anunţat că ia în considerare restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza epidemiei de SARS-CoV-2
Anamaria Prodan s-a pozat fără chiloți! Cum arată goală la 47 de ani
Anamaria Prodan s-a pozat fără chiloți! Cum arată goală la 47 de ani
Cum a descoperit Mădălina Ghenea că a fost înșelată. Frumoasa actriță a rupt tăcerea și le-a dezvăluit totul fanilor: 'Am găsit un băiat în pat cu...'
Cum a descoperit Mădălina Ghenea că a fost înșelată. Frumoasa actriță a rupt tăcerea și le-a dezvăluit totul fanilor: ...
FĂRĂ PRECEDENT: Ţara europeană care a scos armata pe străzi. Vrea să testeze TOATĂ populaţia în numai câteva zile. Milioane de oameni sunt pe listă
FĂRĂ PRECEDENT: Ţara europeană care a scos armata pe străzi. Vrea să testeze TOATĂ populaţia în numai câteva zile. ...
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / PAPARAZZI
Horia Brenciu, dar de maniere am uitat? Prins în „focurile” jocului, artistul a scuipat și a aruncat gunoi pe jos / ...
Premiile Grammy: 14 momente de menţionat din istoria evenimentului muzical
Premiile Grammy: 14 momente de menţionat din istoria evenimentului muzical
Când expiră AIRBAG-UL mașinii? Detaliul pe care orice șofer care are mașină veche trebuie să-l știe
Când expiră AIRBAG-UL mașinii? Detaliul pe care orice șofer care are mașină veche trebuie să-l știe
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!