Moral pentru derby! "Câinii" s-au calificat în sferturi după o victorie în ultimul minut la Tg. Jiu

2 nov 2012 1243 afişări Cupa Romaniei
Moral pentru derby! "Câinii" s-au calificat în sferturi după o victorie în ultimul minut la Tg. Jiu

Marius Alexe şi Lemnaru au fost ceilalţi jucători care şi-au pus numele pe tabela de marcaj

Cândva era inamicul public numărul unu în Oltenia, statut conferit de rivalitatea cu „Ştiinţa”, însă prelungita criză de personalitate a stins pentru Dinamo şi vechile adversităţi. Gorjenii au umplut stadionul pentru derby-ul turului cu Steaua, dar aseară nu s-au mai bulucit să-i înjure pe „câini”, deşi se juca pentru un sfert de Cupă de speculat, în condiţiile penuriei de favorite la trofeu. Gorjenii şi-au penalizat prin dezinteres şi favoriţii, după rateul din grădiniţa lui Hagi, cel care a venit aseară la Târgu Jiu să-şi urmărească „victima”.

În săptămâna crucială pentru continuitatea la Dinamo, Bonetti nu şi-a permis să menajeze titulari pentru Derby de România şi a trimis formula ideală pentru a-l menţine în obiectivul devenit primordial, care l-a salvat şi în sezonul trecut.
Cu Dragoş Grigore prim-străjer înaintea apărării şi Munteanu la serviciu pentru tripleta de viteză din avanposturi, Dinamo a devenit prima echipă care şi-a impus jocul din start, în acest sezon, la Târgu Jiu. Un patruped care s-a uşurat în timpul jocului chiar pe zona de atac a dinamoviştilor a trezit comentarii ironice în tribune, dar parcă le-a netezit „fraţilor” din „Ştefan cel Mare” calea spre gol. Reuşita lui Alexe, care a trecut ca Usain Bolt prin apărarea lui Grigoraş, a fost consecinţa dominării dinamoviste şi a apatiei neverosimile a oltenilor.

Alexe, şut senzaţional în transversală

Grigoraş a jucat iar fără un vârf veritabil, Răduţ luând în primire acest rol deloc compatibil, însă „pandurii” au fost departe şi de precedenta replică dată „câinilor”, finalizată cu un 0-3 nedrept pe Naţional Arena. Deşi Cristea a încercat o replică printr-o execuţie artistică, „neomologată” însă de Bălgrădean, Dinamo se putea pregăti mai devreme de derby dacă Alexe încheia repriza perfect şi transversala nu-i frângea „covrigul” imaginat din afara careului. În repriza secundă, cu Matulevicius înfipt pe linia de 16 metri adversă, gorjenii au recăpătat mingea şi poziţionarea ofensivă, însă nu şi elan.
Totuşi, pe retragerea cu rol de conservare a lui Bonetti, ai lui Grigoraş s-au văzut nevoiţi să atace, iar astfel a ajuns Lemnaru să celebreze prima atingere cu gol împotriva echipei care l-a format. Vinovat Luchin. Şi meciul se ducea spre prelungiri, atunci când, la o centrare înşelătoare a lui Curtean, Mamele a pus piciorul pentru calificarea „câinilor” în sferturi. Autogol şi Dinamo merge mai departe.

Am crezut de la început până la final în această victorie. Nu ne-am gândit la meciul cu Steaua, avem timp de-acum încolo s-o facem
Marius Alexe, atacant Dinamo

Dinamo a câştigat meritat, ne-a dominat la toate capitolele. Noi nu am avut nici măcar două ocazii de gol
Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Hagi a fost prezent aseară în tribună la Pandurii - Dinamo, pentru a-i urmări pe „câini", contra cărora Viitorul va juca în etapa a XVI-a

Roş-albii vor fi prezenţi azi, de la 14:30, în parcarea Bibliotecii Naţionale, acolo unde vor participa la lansarea noului Mitsubishi Outlander


 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.