La trântă cu recordurile şi în Cupă! Dănciulescu, cel mai bun marcator al lui Dinamo

22 apr 2011 1855 afişări Cupa Romaniei
La trântă cu recordurile şi în Cupă! Dănciulescu, cel mai bun marcator al lui Dinamo La trântă cu recordurile

La 34 de ani, Ionel Dănciulescu (foto) s-a apucat de matematică.Iar la el socotelile sunt simple, indiferent de ecuaţie. În Liga I,"Corbul" a făcut pasul pe podium în ierarhia celor mai bunimarcatori all-time ai fotbalului românesc. Rezultat corect: 193 degoluri! Iar acum continuă lupta cu recordurile şi în CupaRomâniei.

Cu Gloria Bistriţa, în turul semifinalei de Cupă, veteranul"câinilor" a înscris şi a ajuns la cota 33, la o singură lungime delocul trei, poziţie ocupată de Ion Alecsandrescu, dar la egalitatecu un alt nume mare al fotbalului românesc: Dobay! Dănciulescu sebate cu recordurile. Ultima bornă a vârfului? A devenit cel mai bunmarcator în Cupa României din istoria lui Dinamo.

Cu 19 reuşite, "Corbul" l-a depăşit pe Constantin Frăţilă, iaracum se uită de aproape la Ion Alecsandrescu, fostul component alCCA, care se află pe poziţia a treia în topul all-time alcompetiţiei. Cu golul de la Bistriţa, "Danciu-gol" l-a agalat peDobay, ambii având 33 de goluri înscrise în competiţiaeliminatorie. Lider în acest clasament este Florea Voinea, iarDănciulescu este singurul fotbalist din top care se mai află înactivitate.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.