Cristina Neagu & Co. vor avea rivale. Mihai Stoichiţă: "Vrem ca fotbalul feminin să concureze cu handbalul" + cine a câştigat turneul "Fotbal şi Feminitate"

20 dec 2018 651 afişări Fotbal Intern
Cristina Neagu & Co. vor avea rivale. Mihai Stoichiţă: "Vrem ca fotbalul feminin să concureze cu handbalul" + cine a câştigat turneul "Fotbal şi Feminitate"

Preşedintele Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiţă, a fost prezent, la Cluj, la Gala Fotbalului Feminin şi la turneul "Fotbal şi Feminitate", competiţie adresată junioarelor.

Acolo a înmânat premiile pentru campioane şi pentru cele mai bune jucătoare ale anului 2018, dar a dezvăluit şi strategia pe termen mediu şi lung pentru sectorul feminin.

În ultimii ani, de la Casa Fotbalului, au luat naştere multe proiecte dedicate fotbalului în rândul doamnelor şi domnişoarelor. În continuare, federalii dau asigurări că această ramură se va dezvolta şi mai mult.

"FRF încurajează dezvoltarea fotbalului feminin, competiţia a prins foarte bine, se vede câtă pasiune au pus micuţele fotbaliste şi sper ca în curând să ne putem extinde şi să concurăm handbalul la acest nivel. Ne interesează pentru loturile naţionale toate jucătoarele, chiar dacă nu sunt în ţară. E normal să ne orientăm către cele mai talentate românce, indiferent unde se află", a spus Mihai Stoichiţă, preşedintele Comisiei Tehnice a FRF.

"Competiţia a decurs foarte bine, am avut la dispoziţie trei săli de sport şi totul s-a desfăşurat în parametrii normali. Acest proiect a fost desemnat de UEFA ca fiind cel mai bun din Europa, deja a devenit o tradiţie. Faptul că fetele din lotul naţional au venit şi s-au implicat activ în acest proiect aduce un mare plus", a precizat Alin Ciobanu, organizatorul turneului "Fotbal şi Feminitate" şi membru în Comitetul Executiv al FRF.

"Competiţia nu este nouă, proiectul <<Fotbal şi Feminitate>> este unul de suflet al FRF, sper ca din aceste fetiţe să crească viitoarele campioane şi să ne ducă, în premieră la turneele finale, aşa cum ne dorim cu toţii!", au fost cuvintele lui Ciprian Paraschiv, managerul pe dezvoltare fotbalistică la FRF.

”U” Olimpia Cluj şi FK Csikszereda, câştigătoarele turneului "Fotbal şi Feminitate"

Disputat în perioada 16-18 decembrie, la Cluj-Napoca, turneul ”Fotbal şi Feminitate” a oferit spectatorilor meciuri extrem de atractive.

Formaţia clujeană, formată din jucătoare născute în anii 2005-2007, a fost coordonată în cadrul turneului de fosta jucătoare a naţionalei României, Andreea Corduneanu, şi de Marius Feşnic. Olimpia a câştigat categoric ambele meciuri din faza grupelor (10-0 cu Selena Constanţa şi 9-0 cu Heniu Prundu Bârgăului), apoi a dispus cu 4-0 de Fortuna Becicherecu Mic şi 1-0 de Independenţa Baia Mare. În finală, U Olimpia Cluj a întâlnit cealaltă câştigătoare a grupelor, Vasas Femina, pe care a învins-o cu 3-0. În finala mică, Fortuna Becicherecu Mic a trecut de Fair-Play Bucureşti cu scorul de 2-1.

Clasament final Generaţia 1 (2005-2007):

1.”U” Olimpia Cluj

2.Vasas Femina Odorheiul Secuiesc

3.Fortuna Becicherecu Mic

4.Fair Play Bucureşti

5.Universitatea Alexandria

6.Independenţa Baia Mare

Cea mai bună marcatoare a turneului: Andreea Pânzariu (”U” Olimpia Cluj)

Cel mai bun portar: Alecsia Trască (Fair Play Bucureşti)

Cea mai bună jucătoare: Sonia Bumbar (”U” Olimpia Cluj)

Ne-am dorit foarte mult trofeul, am avut şi galerie şi a fost foarte tare că ne-au susţinut. Este clar că se dezvoltă din ce în ce mai mult fotbalul feminin. Urmăresc toate meciurile naţionalei feminine şi încerc să joc precum Teodora Meluţă, care este idolul meu” – Sorina Bumbar, ”U” Olimpia Cluj, Cea mai bună jucătoare a turneului.

La cea de-a doua categorie, unde au fost folosite jucătoare născute în anii 2007-2009, au participat 6 echipe. Finala s-a disputat între FK Csikszereda şi Vasas Femina, formaţia din Miercurea Ciuc impunându-se cu 2-1.

Clasament final Generatia 2 (2007-2009):

1.FK Csikszereda Miercurea Ciuc

2.Vasas Femina Odorheiul Secuiesc

3.Vulpitele Galbene Roman

4.Fair Play Bucuresti

5.”U” Olimpia Cluj

6.CS Nicu Gane Falticeni

Cea mai bună marcatoare a turneului: Ester Szoke ( FK Csikszereda )

Cel mai bun portar: Agnes Nagy ( Vasas Femina Odorheiul Secuiesc )

Cea mai bună jucătoare: Luça Bartha ( Vasas Femina Odorheiul Secuiesc )

Meciurile au fost arbitrate de jucătoare din cadrul loturilor naţionale, care deţin licenţa în arbitraj, precum Cristina Carp, Iulia Mera, Adela Iosif, Oana Negrea, Adelina Rusu, Florentina Iancu, Edvina Ciontoş, Daria Răileanu sau Beatrice Tărăşilă.

Fetele sunt cu gândul la Turneele finale

Prezente la competiţia desfăşurată la Cluj, fetele din lotul naţional au dezvăluit care le sunt planurile pentru anul viitor.

Am văzut multe fete mici şi am rămas surprinsă să observ cât de bine joacă. Pentru 2019 îmi doresc numai victorii cu echipa naţională...fotbalul feminin s-a dezvoltat mult în ultimii ani şi sper din tot sufletul să ajungem la Jocurile Olimpice. Visul meu el mai îndrăzneţ este să câştig ”Balonul de Aur” - Teodora Meluţă – cea mai bună jucătoare din România în 2018

Nu doar fetele au ambiţii mari, ci şi selecţionerul Mirel Albon, spectator şi el la meciurile din cadrul turneului ”Fotbal şi Feminitate”.

Fotbalul feminin începe să-şi dezvolte propriul public, să câştige în popularitate. Sper ca în viitorul apropiat publicul să-şi îndrepte şi mai mult atenţia asupra noastră, iar la fiecare meci al echipei naţionale să fie cât mai mulţi oameni. La JO este greu de ajuns, sunt puţie echipe, împărţite pe continente, iar cele mai bune sunt, fireşte, din Europa. Noi ne punem mari speranţe pentru viitoarea campanie de calificare la Campionatul European, sperăm să avem parte de un culoar favorabil şi să reuşim în premieră accederea la un turneu final. Apoi, ne vom gândi şi la Mondiale şi Jocurile Olimpice” –Mirel Albon, antrenor naţionala feminină de fotbal a României.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.