Cristi Borcea, transferat la Penitenciarul Spital Rahova: "Istoricul său medical este destul de încărcat, nimeni nu vrea să rişte"

21 feb 2019 5455 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Cristi Borcea, transferat la Penitenciarul Spital Rahova: "Istoricul său medical este destul de încărcat, nimeni nu vrea să rişte" Cristi Borcea / Foto: Libertatea

Cristian Borcea, fostul acţionar al lui Dinamo, a fost condamnat la începtul lui februarie la cinci ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor. El s-a predat imediat la Poliţia Ilfov şi a fost apoi încarcerat la Penitenciarul Rahova. Acum a cerut să fie transferat la Penitenciarul Spital Rahova, pentru investigaţii, având în vedere istoricul său medical: cardiopatie ischemică, bypass coronarian, hipertensiune arterială, intoxicaţie cu metale grele, insomnie şi dislipidemie (o anomalie a nivelului de lipide din sânge).

Până la sfârşitul lunii februarie, Borcea e în perioada de carantină, termen obligatoriu pentru cei aflaţi după gratii şi-n urma căruia se decide pe baza examenelor medicale dacă pedeapsa poate fi executată în regim închis sau semideschis.

Borcea împarte o rezervă de două locuri

Borcea stă acum într-o rezervă a spitalului penitenciar, alături de o altă persoană, condamnată pentru o infracţiune uşoară: cr"Nu e bolnav sau oricum nu e ceva grav. Deţinutul a cerut să fie supus unor controale medicale. Doar se caută de boli, dar cum istoricul său medical este destul de încărcat, nimeni nu vrea să rişte. Aşa că i-a fost aprobat transferul la spital (n.red. - Penitenciarul Spital Rahova)", a anunţat Libertatea, citând persoane din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

"Este internat într-o rezervă de doi, sub supravegherea medicilor. Mănâncă, doarme şi se plimbă. Va sta acolo, în Secţia de Chirurgie-Cardiologie, până când specialiştii vor interpreta rezultatele analizelor cerute şi vor decide dacă se impune transferul său în închisoare", mai arată sursa citată.

Din câte se pare, Cristi Borcea şi-a pus la punct planul prin care vrea să iasă repede din spatele gratiilor. Naşul său, Gigi Becali, a anunţat că ştie de la fostul acţionar al lui Dinamo că pedepsele se vor contopi şi că va sta în închisoare doar câteva luni.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.