Confesiunea lui Mihai Neşu. "Tot ce mi se întâmplă în fiecare zi mă face să mă întorc de unde am plecat toţi. Adică la Dumnezeu"

9 feb 2018 2080 afişări Fotbal Intern
Confesiunea lui Mihai Neşu. "Tot ce mi se întâmplă în fiecare zi mă face să mă întorc de unde am plecat toţi. Adică la Dumnezeu"

În 2011, Mihai Neşu s-a accidentat grav la un antrenament al olandezilor de la Utrecht. A fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală şi de atunci e în scaun cu rotile.

"Mi-am dorit toată viaţa sa fiu fotbalist. A fost dorinţa mea cea mai mare. Accidentarea m-a ajutat să mă descopăr pe mine care eram cu adevărat, nu ce voiam eu să par. Tot ce mi se întâmplă în fiecare zi mă face să mă întorc de unde am plecat toţi. Adică la Dumnezeu.

Parcă nu te mai deranjează că eşti în scaun. Toţi avem şanse egale: bolnav, sărac, bogat, sănătos. Cred că Dumnezeu mi-a dat multe daruri pe care nu le-am luat în seamă, eu m-am chitit pe fotbal.

Celelalte le-am aruncat la gunoi. Aveam talent şi la desen, la pictură, dar mai ales la modelaj.

Eram singurul care aveam răbdare. Dar, din păcate, nu le-am dat importanţă. Eram animalul din om pe teren şi când plecam acasă eram mieluşel liniştit. Voiam să demonstrez tuturor că, deşi eram mic şi firav, mă pot lupta cu oricine de la egal la egal", a povestit Mihai Neşu într-un interviu pentru Trinitas.

Apoi, a continuat: "Aveam o voinţă extremă. Lumea a iubit-o, nu ştiu cât de folositoare mi-a fost asta, dar lumea m-a iubit aşa.

Fotbalul e un sport văzut mai puţin ortodox, dar mi-a oferit prietenii care îmi erau cei mai credincioşi. Şi aşa m-am dus şi eu pe drumul ăsta, al credinţei”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.