Ce se întâmplă la Timişoara? Directorul juridic al Primăriei a refuzat să avizeze finanţarea echipei, Consiliul Local a scos proiectul de pe ordinea de zi. ACS Poli e în situaţie disperată

4 aug 2017 5700 afişări Fotbal Intern
Ce se întâmplă la Timişoara? Directorul juridic al Primăriei a refuzat să avizeze finanţarea echipei, Consiliul Local a scos proiectul de pe ordinea de zi. ACS Poli e în situaţie disperată Cei de la ACS Poli au transferat jucători, iar acum, după ce Primăria le-a amânat finanţarea, nu au cu ce să-i plătească

Speranţele timişorenilor de la ACS Poli să primească o mână salvatoare de ajutor de la autorităţile locale s-au spulberat joi, 3 august, când Consiliul Local a amânat finanţarea pe proiectul înaintat de club. Bănăţenii rămân astfel într-o situaţie critică, aparent fără ieşire, cu salarii neplătite din luna martie, cu jucători gata să dezerteze şi cu antrenori care vociferează.

„Au retras proiectul din cauză că nu s-a întrunit numărul de voturi. Jurista Primăriei Timişoara nu şi-a dat acordul pe proiectul de finanţare. Nouă ne-a ieşit certificatul fiscal pe zero, ni s-au deblocat toate conturile, am depus documentaţia necesară la primărie, doar că juristul primăriei nu şi-a dat acordul. Neavând avizul juridicului, consilierii au amânat până în septembrie“, a declarat pentru ProSport vicepreşedintele clubului, Radu Birlică.

În urmă cu doar câteva zile, la emisiunea ProSport Live, primarul Nicolae Robu promisese că Primăria Timişoara va ajuta financiar clubul dacă se rezolvă problema certificatului fiscal, iar ANAF reeşalonează datoriile. Robu afirmase că, dacă Fiscul dă undă verde, joi se va aproba finanţarea cu 750.000 de euro a clubului, urmând ca anul viitor, în ianuarie, să se aprobe alţi 750.000. ANAF a emis certificatul fiscal, dar Primăria n-a mai aprobat banii.

ACS Poli are în continuare datorii mari făcute la fisc până în 2016, dar acestea au fost amânate după ce statul a retras din conturi 720.000 de euro reprezentând prima tranşă din drepturile TV. „Ne-au fost reeşalonate plăţile pe trei ani. Mai avem de plată 1,2 milioane de euro“, spune Birlica.

Acesta a adăugat că există trei variante pentru salvarea clubului de la desfiinţare: „Ori vindem un jucător, ori atragem sponsor, ori facem împrumut. Sigur că de dorit ar fi primele două. A treia e de luat în calcul doar în caz de urgenţă“.

Transferurile lui Bârnoi şi Artean la FCSB, contra a 400.000 de euro, ar fi salvat situaţia, dar impresarul Opria, care îl controlează pe primul din cei doi fotbalişti, s-a opus, iar înţelegerea a căzut. „Avem oferte şi pentru alţii. Până la urmă, interes este, pentru că avem nu mai puţin de cinci copii la lotul naţional. Căutăm soluţii, până luna viitoare, să plătim din spate datoriile pentru jucătorii mai vechi. Suntem în discuţie şi cu sponsor. Acum, cu plata salariilor în august, ne descurcăm“, a completat Birlica.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.