Veste bună pentru Timişoara: ANAF a fost de acord cu reeşalonarea datoriilor! EXCLUSIV | Bugetul pe care îl poate asigura primăria

1 aug 2017 14019 afişări Liga 1

UPDATE Veste importantă pentru ACS Poli Timişoara. ANAF a trimis un document clubului bănăţean prin care se acceptă reeşalonarea datoriei către stat. Potrivit tmsport.ro, decizia ANAF permite primăriei Timişoara să ajute clubul din punct de vedere financiar.

Chiar şi în aceste condiţii, noua modalitate de finanţare nu va putea acoperii datoriile de 2 milioane de euro către stat.


ACS Poli Timişoara ar putea fi a doua echipă care s-ar putea retrage din campionat...după doar trei etape scurse din această ediţie de Liga 1. Gaz Metan şi ACS Poli Timişoara au anunţat, mai mult sau mai puţin voalat, că şansele de a continua campionatul sunt destul de mici.

Ionuţ Popa, antrenorul echipei bănăţene, afirmă că nu îşi mai poate motiva jucătorii şi a dat un ultimatum factorilor de decizie din oraş: dacă până joi nu se rezolvă situaţia financiară, şansele ca echipa să se retragă din campionat sunt extrem de mari.

"Normal că sunt trist. Mi se pare mincinos rezultatul, am avut câteva ocazii mari. Noi simţim motivele, dar nu sunt vizibile. Jucătorii sunt nemulţumiţi, am intrat în a şasea lună cu neplata. Ce mai pot să le spun jucătorilor? Discuţiile sunt permanente, zilnice, sunt discuţii, discuţii şi promisiuni. Dacă nu se rezolvă săptămâna asta şi noi suntem pe acelaşi drum ca Mediaş.

Primarul vrea, dar sunt pârghii care nu permit să sperăm. Şi conducerea vrea, dar uite că nu se poate. Banii de la televiziuni i-a luat ANAF-ul. Mai sunt câteva sute de mii de euro datorii. Echipa a fost ajutată de sponsori, Primăria nu a dat niciun ban de doi ani.

Eu nu plec de la echipă decât dacă mă dau afară. Nu sunt fraier să pierd un contract. Am avut promisiuni că se face echipă. Echipa care şi-a dat duhul pe teren sezonul trecut merită să primească banii. Am discutat în vestiar: 'Domne, am început o treabă, o ducem până la capăt!'. De asta nu merge nimeni la Comisii, sunt jucători de caracter. Dacă nu aveam problemele astea, ne gândeam la locul 8. Dacă până joi nu se rezolvă, nu mai am nicio doză de optimism.

Am vrut să dau eu echipa, unui grup de italieni. Dar nu se poate da echipa. Nu mă bag la politică, nu am nicio treabă cu asta, dar dacă eram politician, eram mai bun decât Dragnea, decât Iohannis", a declarat Ionuţ Popa la ProSport LIVE.

Aflat de cealaltă parte a baricadei, primarul Nicolae Robu a precizat că situaţia nu este atât de neagră pe cât o prezintă antrenorul Ionuţ Popa. Edilul din Timişoara a explicat motivele pentru care nu au fost plătite salariile restante şi pentru care primăria nu s-a implicat financiar la echipă şi speră ca în cursul zilei de astăzi datoriile clubului să fie reeşalonate, iar lucrurile să revină pe făgaşul normal.

"Eu nu cred că face bine un astfel de mesaj. Eu i-am îndemnat să fie calmi. Nu e asta e explicaţia jocului de slabă calitate şi a rezultatelor. Avem exemplu pe cei de la Iaşi care nu şi-au primit salariile 7 luni anul trecut şi au jucat fotbal de calitate. S-a cumulat în timp o datorie de 2 milioane de euro la stat. Eu ştiu că alte cluburi au datorii mai mari. Nu s-au plătit salariile din martie, deci de patru luni, nu de cinci, şi nu la toţi jucătorii. Acum, când au venit banii de la LPF se dorea plata salariilor restante, dar ANAF a luat toţi banii. Probabil, în cursul zilei de astăzi se va face reeşalonarea datoriei pe o durată de 3 ani. De la Primărie nu s-au dat bani: ca să finanţezi de la stat un club, trebuie să nu ai datorii la stat. Ăsta e motivul. Sper ca în cursul zilei de astăzi să se obţină certificatul fiscal 'pe zero'. Noi ne-am planificat să oferim până la 1,5 milioane de euro per ediţie de campionat. Cu cam tot atâta din drepturi TV se fac trei milioane, plus alte 700.000 de euro din mediul privat, se fac 3,7 milioane de euro. Cred că se poate supravieţui cu un asemenea buget. Sper să se rezolve problema şi să nu existe o abordare politică a situaţiei. Sper ca toţi consilierii să voteze susţinerea unui club curat. Nu există niciun motiv de reţinere că banii s-ar duce pe cine ştie ce căi. Probabil, vom acorda 5 milioane de euro către tot sportul din Timişoara. Poate mai mult, până în 6 milioane oricum. Nu sunt supărat pe domnul profesor Ionuţ Popa, dar uneori spune nişte lucruri fără tact", a declarat Nicolae Robu la ProSport LIVE.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.