Cazul dezafilierii Craiovei | Mititelu, „discurs” de patru ore în fața judecătorilor! „Omul cu intrare la ANRP” al lui Pițurcă, afacerea de 43 milioane €, acuze dintre cele mai grave în stânga și în dreapta și un strigăt al disperării: „A fost o crimă! Am fost năucit”

Autor: Cristian Voicu Publicat: 05 Apr. 2017, 17:55 Actualizat: 06 Apr. 2017, 01:58 Fotbal Intern
  • Termenul de miercuri din dosarul care vizează dezafilierea Universității Craiova l-a avut în centrul atenției pe Adrian Mititelu, omul de afaceri stând aproape patru ore în fața celor doi judecători, interval în care a aruncat cu acuze în stânga și în dreapta, cele mai multe vizându-i pe Victor Pițurcă, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir. 
  • În pledoaria susținută, Mititelu a trecut prin întreg procesul dezafilierii Universității Craiova și a părut că-și concentrează atenția asupra lui Victor Pițurcă, dezvăluind cum fostul selecționer a încercat să-l ajute într-o afacere de 43 de milioane de euro, transmițându-i că „are intrare la ANRP”.
  • Următorul termen va avea loc pe 26 aprilie, când va veni rândul inculpaților Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie audiați de judecător.

Miercuri dimineața, sala de la Curtea de Apel a părut mai încăpătoare ca niciodată la un termen din dosarul dezafilierii Craiovei. Pe lângă cele două tabere și ziariști, la proces și-a făcut apariția și Nicolo Napoli, antrenorul pe care Mititelu are de gând să-l „reactiveze” în Bănie odată cu eventuala reapariție a echipei, iar tehnicianul italian a avut ce vedea și auzi. La două săptămâni după ce judecătorii au vizionat înregistrările ședințelor din Comitetul Executiv în care s-a decis eliminarea Craiovei din fotbalul românesc, a venit rândul lui Adrian Mititelu să vorbească. Iar omul de afaceri a avut multe de spus – și mai multe de acuzat – în cele aproape patru ore petrecute în fața judecătorilor.

„Victor Pițurcă mi-a prezentat „un om cu intrare” la ANRP. Mi-am dat seama că era mită clară”

Monologul lui Mititelu, întrerupt din când în când de întrebările judecătorilor, a început furibund, cu dezvăluiri despre o afacere pe care a fost la un pas s-o pună la punct alături de Victor Pițurcă. Pe scurt, Mititelu avea de recuperat de la ANRP nu mai puțin de 43 de milioane de euro, iar fostul selecționer s-a oferit să-l ajute cu „un om cu intrare”. Totul în schimbul a 40% din „câștig”: „Șapte-opt ani am investit foarte mulți bani, am dat bani pe jucători și am crescut alții, din 2005 de când am preluat Universitatea. Am preluat echipa în „B”, retrogradase după 41 de ani, am adus peste 21 milioane de euro, iar totul a început în 2010, de la un conflict pe care l-am avut cu Dumitru Dragomir. Totul a plecat de la drepturile TV, eu am fost singurul conducător care a avut curajul să spună ceva, pentru că intuiam că cei care aveau să cumpere drepturile de televizare se știau deja.

Din 2007, am de recuperat de la ANRP 43 de milioane de euro pe care nu le-am văzut nici în ziua de azi. Când Victor Pițurcă a negociat pentru venirea la Craiova, mi-a prezentat „un om cu intrare” la ANRP și mi-a spus că rezolvă el dacă primește 40%. Dar mi-am dat seama că era mită clară și nu am mai făcut nimic!”


Din informațiile oferite miercuri de Gazeta Sporturilor, oamenii la care se referea Pițurcă ar fi Gigi Becali și Viorel Păunescu.


 „Pițurcă era și antrenor, și manager. Venea la antrenament de două ori pe săptămână”

Pus de unul dintre judecători să urmeze firul cronologic al evenimentelor din acea perioadă, Mititelu s-a simțit ca peșteleîn apă în momentul în care a trebuit să vorbească despre Victor Pițurcă. A spus răspicat cum fostul selecționer a pus mâna pe Bărboianu și Găman, a lovit din toate pozițiile și a dezvăluit culisele clauzelor care aveau să-i creeze, ulterior, mari probleme: „Nu voiam să vând din jucători, iar Victor Pițurcă a venit și s-a oferit să-mi dea un împrumut de 1,5 milioane de euro la o dobândă de 3%. A venit cu un sac de bani în birou. Eu trebuia să-i dau înapoi 1,8 milioane de euro până la 31 martie 2011. Ce am făcut? În contractul lui de muncă s-a inserat o clauză prin care el primea primă de instalare de 1,8 milioane de euro, iar suma ascundea împrumutul pe care eu trebuia să-l restitui.

Apoi i-am dat dezlegări în alb, cu ștampilă și semnătura clubului, pentru trei fotbaliști. El a completat dezlegările pentru doi jucători, Bărboianu și Găman, erau acorduri de încetare a contractului de muncă. Practic, erau garanțiile lui în cazul în care nu-și recupera banii împrumutați


Cândva prieteni și colaboratori, Mititelu și Pițurcă au devenit dușmani de moarte. Primul îl acuză pe fostul selecționer că a pus umărul la distrugerea Universității Craiova.

Din 1,5 milioane de euro, Pițurcă a folosit doar 800.000, iar restul au rămas la el. Pițurcă era și antrenor, și manager, iar apoi și-a angajat un antrenor principal, pe Eugen Neagoe, și nu mai venea decât de două ori pe săptămână la antrenamente. În contract aveam o clauză: dacă cineva reziliază înțelegerea, plătește cinci milioane de euro. Practic, din momentul ăla, eu nu mai conduceam clubul și mi-a transmis că dacă nu-i dau banii îmi va lua echipa.

Dar aveam o relație foarte bună cu jucătorii, pe cei mai buni zece i-am chemat la mine în birou și i-am pus să semneze că-și vor primi baniiîn mai 2011. Când a aflat, Victor Pițurcă a venit în cantonament și a ținut o ședință cu jucătorii, pentru că el urmărea ca ei să devină liberi de contract. În decembrie 2010 și ianuarie 2011 am încercat să închei amiabil contractul cu Pițurcă, dar nu a vrut să audă și atunci am luat măsuri și am început procedurile disciplinare”, a tunat Mititelu.

Pițurcă mi-a spus că-mi ia banii, clubul, că mă distruge, că mă bagă la închisoare”

Capabil oricând să joace perfect rolul victimei, Mititelu nu l-a slăbit nicio secundă pe fostul său angajat. A reprodus din memorie cuvintele grele aruncate de Pițurcă, a povestit cum l-a înlăturat pe acesta de la Craiova și a dat detalii tehnice despre „joaca” de-a judecata cu comisiile FRF: „Atunci, în presa locală a început o campanie împotriva mea. Pițurcă mi-a spus că-mi ia banii, clubul, că mă distruge, că mă bagă la închisoare și că mă lasă fără banii de la ANRP. Pe 9 februarie 2011 i-am desfăcut contractul din motive imputate angajatului (n. red – lui Victor Pițurcă). Atunci, Pițurcă nu a contestat decizia, dar s-a dus la Comisiile FRF și a cerut clubului prima de instalare (1,8 milioane de euro) și clauza de reziliere (cinci milioane de euro). Atât în fond cât și în calea de atac, clubul a fost obligat să îi plătească șapte milioane de euro. Președintele comisiei jurisdicționale a FRF, Gabriel Manu, era avocatul lui Pițurcă de 10 ani. Nu știam unde să depun acțiunea la instanța civilă, de aia am făcut și la Curtea de Apel Craiova, și la București.


Victor Pițurcă (foto), mai mult decât antrenor la Universitatea Craiova?

Cererile de chemare în judecată au fost formulate numai împotriva lui Victor Pițurcă. După introducerea acțiunilor, am primit două adrese de la FRF. Prima am primit-o prin fax, pe 8 iulie, și-mi cerea să îmi retrag acțiunile împotriva federației. M-am panicat, am chemat avocații, iar aceștia mi-au comunicat că nu este nicio problemă, că ne încadrăm pe statutul federației. Statutul permite în cazul litigiilor de muncă acțiuni la instanțele civile.”

De la Pițurcă la Becali, via informații obținute de la Cristi Borcea

Ajuns cu „povestirea” la „punctul culminant”, dezafilierea echipei, Mititelu a părut că așteaptă de ceva vreme ocazia de a spus ce are pe suflet. Mai întâi a vorbit despre momentul în care Gigi Becali l-ar fi anunțat că va fi exclus, grație unor informații venite de la Cristi Borcea, membru în Comitetul Executiv la acea vreme, iar apoi a explicat de ce nu a atacat decizia CEx din 20 iulie 2011: „Pe 12 iulie, am vorbit cu Gigi Becali și mi-a spus că voi fi exclus. Atunci mi-am dat seama că e ceva serios. Nu mi-a spus de unde are informația, dar mi-a lăsat de înțeles că știe de la Cristi Borcea. Am chemat din nou avocații și am ajuns la concluzia că nu încalc statutul FRF. De excludere am aflat de la TV. Două zile am fost năucit, nu credeam niciodată că se poate pronunța asemenea soluție. După-amiază, Mircea Sandu a intrat în direct la GSP TV și atunci am aflat că am fost exclus. Pe 21 iulie 2011 am primit o înștiințare oficială de la FRF, semnată de Adalbert Kassai, prin care mi se aducea la cunoștință că am fost exclus conform articolului 18 din statut. Nu erau precizate motivele și eventualele căi de atac.”

Înapoi la inamicii clasici: „Ce mi s-a întâmplat a fost o crimă! Mircea Sandu controla tot”

Aproape de finalul „discursului”, Mititelu a abordat perioada post-dezafiliere și și-a adus aminte că mai are polițe de plătit. Victimele? Același Victor Pițurcă, dar și Mircea Sandu, omul acuzat de „tot și toate”: „Apoi au început să plece jucătorii racolați de frații Becali (n. red – Ioan și Victor Becali, impresari apropiați de Victor Pițurcă în 2011) și am făcut plângeri penale după ce am fost în audiență la domnul Morar (n. red – Daniel Morar, fost procuror general al DNA). La TAS mă puteam adresa pentru alte litigii, dar nu și pentru acesta. Hotărârea Comitetului Executiv era executorie, nu puteam merge la TAS pentru că nu mai eram membru afiliat.

Hotărârea de excludere a fost determinată de rugămințile lui Victor Pițurcă, pentru că era prieten bun cu Mircea Sandu și Dumitru Dragomir. Mircea Sandu controla tot, de la comisii, la regulamente și la delegări. Ceea ce mi s-a întâmplat mie a fost o crimă! După excludere au plecat toți jucătorii, iar FRF a pus bazele unei alte echipe care să ducă mai departe spiritul Universității (n. red – CS U Craiova).”

După patru ore, Mititelu poate fi mulțumit că toate frustrările și nemulțumirile sale au ajuns la urechile completului de judecată, chiar dacă multe dintre el nu făceau obiectul cauzei. Pe 26 aprilie va veni rândul lui Dumitru Dragomir, iar fostul șef de la Ligă promite o reprezentație aparte, chiar dacă spatele nu-i permite să stea în picioare mai mult de un minut.

Autor: Cristian Voicu Publicat: 05 Apr. 2017, 17:55 Actualizat: 06 Apr. 2017, 01:58 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Cuplul Lidia Buble-Răzvan Simion e ISTORIE! Cântăreaţa suferă enorm după despărțire. Mesajele triste postate la miezul nopții: “Dă, Doamne…”
Cuplul Lidia Buble-Răzvan Simion e ISTORIE! Cântăreaţa suferă enorm după despărțire. Mesajele triste postate la miezul ...
Secretele teribile din viaţa inginerei care şi-a sugrumat mama: „Nu bănuiai ce dramă se ascunde în spatele zâmbetului ei“
Secretele teribile din viaţa inginerei care şi-a sugrumat mama: „Nu bănuiai ce dramă se ascunde în spatele zâmbetului ...
Cehia expulzează doi diplomaţi ruşi, după răspândirea unor informaţii false despre un potenţial atac
Cehia expulzează doi diplomaţi ruşi, după răspândirea unor informaţii false despre un potenţial atac
„Omorati-i!” Starul din fotbal care tocmai a fost concediat de clubul sau pentru postarile nevestei de pe net! Ce a putut sa spuna
„Omorati-i!” Starul din fotbal care tocmai a fost concediat de clubul sau pentru postarile nevestei de pe net! Ce a putut ...
TEST: Calculează-ţi coeficientul sexual!
TEST: Calculează-ţi coeficientul sexual!
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
CTP: Aurelian Bădulescu e doamna Firea rasă în cap. S-a adresat celor din specia lui, maimuţe antropoide
CTP: Aurelian Bădulescu e doamna Firea rasă în cap. S-a adresat celor din specia lui, maimuţe antropoide
Raed Arafat, despre pandemia de coronavirus în România:  A fost o manipulare!
Raed Arafat, despre pandemia de coronavirus în România: A fost o manipulare!
SCANDALOS! Un român foarte apreciat apare în topul celor mai mari CRIMINALI din istoria omenirii
SCANDALOS! Un român foarte apreciat apare în topul celor mai mari CRIMINALI din istoria omenirii
VIDEO PAPARAZZI / Gigi Becali, mâinile la ochi! Imagini în premieră cu fiica cea mică a milionarului și.. noul ei iubit! În ce ipostază incendiară au fost surprinși cei doi porumbei 
VIDEO PAPARAZZI / Gigi Becali, mâinile la ochi! Imagini în premieră cu fiica cea mică a milionarului și.. noul ei iubit! ...
Iohannis a comis-o grav! Ce greșeală fatală a făcut președintele. E de neiertat
Iohannis a comis-o grav! Ce greșeală fatală a făcut președintele. E de neiertat
ANAF, anunțul pentru toți contribuabilii. Totul va fi picat luni 8 iunie, în aceste ore
ANAF, anunțul pentru toți contribuabilii. Totul va fi picat luni 8 iunie, în aceste ore
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
O femeie şi-a scos 6 coaste ca să arate ca personajul preferat din desenele animate
O femeie şi-a scos 6 coaste ca să arate ca personajul preferat din desenele animate
TOP 7 mașini care sunt un adevărat DEZASTRU FINANCIAR. Costă mai mult să le întreții decât să le cumperi!
TOP 7 mașini care sunt un adevărat DEZASTRU FINANCIAR. Costă mai mult să le întreții decât să le cumperi!
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă la fundal. Acum poza e peste tot
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă la fundal. Acum poza e peste tot
Supermodelul Cara Delevingne:
Supermodelul Cara Delevingne: "Sunt pansexuală, mereu m-am simţit diferită". Ce presupune această orientare
BREAKING. Bodo de la Pronconsul a făcut INFARCT! Dumnezeu să-l aiba in paza
BREAKING. Bodo de la Pronconsul a făcut INFARCT! Dumnezeu să-l aiba in paza
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! Aceștia au vrut să o reducă la tăcere. Cu ce voia Prințesa să îi dea în vileag
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! ...
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
Descoperire extraordinară făcută de cercetători despre COVID-19. ”Va fi gata în septembrie”
Descoperire extraordinară făcută de cercetători despre COVID-19. ”Va fi gata în septembrie”
PAPARAZZI / Daniel Pancu, dovada că are o nouă relație! Fostul fotbalist s-a mutat cu iubita! Sportivul e în stare de orice pentru Andra Teodorescu, chiar și să încalce legea!
PAPARAZZI / Daniel Pancu, dovada că are o nouă relație! Fostul fotbalist s-a mutat cu iubita! Sportivul e în stare ...
ANUNȚUL MOMENTULUI. Ce se întâmplă cu transportul în comun
ANUNȚUL MOMENTULUI. Ce se întâmplă cu transportul în comun
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
Erau atât de drogate că abia stăteau pe scaunul mașinii. Dialog halucinant, filmat de martori după accident
Erau atât de drogate că abia stăteau pe scaunul mașinii. Dialog halucinant, filmat de martori după accident
Șocant! Anamaria Prodan a scos pistolul la bărbații care au intrat peste ea în birou! 'Care se apropie, vedem!'
Șocant! Anamaria Prodan a scos pistolul la bărbații care au intrat peste ea în birou! 'Care se apropie, vedem!'
Lovitură dură pentru Viorica și Ioniță din Clejani! Probleme mari de sănătate după scandalul Margheritei cu drogurile
Lovitură dură pentru Viorica și Ioniță din Clejani! Probleme mari de sănătate după scandalul Margheritei cu drogurile