Breaking News | Talpan îi dă o nouă lovitură lui Becali. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația FCSB în privința mărcii „Steaua”. Singura variantă a latifundiarului

Autor: Florin Marian Publicat: 24 Apr. 2015, 20:51 Actualizat: 24 Apr. 2015, 21:35 Fotbal Intern

UPDATE 20:30  Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în cursul acestei seri în privința recursului pe care echipa de fotbal deținută de Gigi Becali îl făcuse în privința mărcii Steaua. Completul de judecată a respins ca nefondată contestația în anulare formulată de contestatoarea SC Fotbal Club Steaua București SA împotriva deciziei nr.3425 din 3 decembrie 2014 și a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Secția I Civilă. Irevocabilă. Astfel, societății lui Gigi Becali nu-i mai rămâne decât să participe la licitația care va fi organizată după evaluarea mărcii.

Este o nouă victorie importantă pe care juristul Clubului Sportiv al Armatei, Florin Talpan, o obține în fața lui Gigi Becali. Șefii liderului din Liga 1 erau foarte încrezători că vor câștiga acest proces, mai ales că îl angajaseră pe reputatul avocat Gheorghe Piperea, care la rândul lui a venit la ÎCCJ cu un staff numeros, printre care și fata lui Valeriu Argăseală care lucrează pentru această casă de avocatură.Unele dintre fostele glorii, precum Tudorel Stoica, îi sunt recunoscători lui Talpan, despre care spun că, pentru tot ce a făcut, MApN ar trebui să-l avanseze în grad. 


Gigi Becali speră să se anuleze decizia din decembrie anul trecut a ÎCCJ și să poată folosi, din nou, marca „Steaua”.

UPDATE 16:00 Decizia se va anunța în cursul zilei de luni, 27 aprilie


UPDATE 12:30 Florin Talpan, juristul care a reprezentat Clubul Sportiv al Armatei Steaua în procesul cu echipa de fotbal deținută de Gigi Becali, a declarat că se încearcă anularea deciziei ÎCCJ prin tot felul de tertipuri ale avocaților.

Ministerul este deschis la negocieri, dar va cere o sumă consistentă pentru a-i permite lui Becali să se mai folosească de nume, siglă, palmares.

„E o încercare disperată de a pune mâna pe marcă și se folosesc de tot felul de tertipuri avocățești. Vor să pună mâna pe un bun al statului român care nu a fost niciodată al lor. Au folosit-o gratis până acum. Nu mai merge așa. Marca are recunoaștere internațională datorită rezultatelor sportivilor CSA. E normal să cerem bani. Dreptul de proprietate e recunoscut de Constituție și e firesc să fie cerut un preț pentru licența care se va acorda unei societăți interesate. Iar FCSB nu a făcut nicio solicitare în acest sens, drept urmare avocații lor au încercat să inducă în eroare judecătorii”, a spus Talpan pentru ProSport.

Acesta a precizat cum a fost definită „reaua credință” din partea ÎCCJ.

„Nu trebuie uitat că ÎCCJ a DEFINIT reaua credință, adică art. 47 lit. C din Legea mărcilor și a reținut că simplul fapt că marca era notorie precum și inexistența unei cesiuni în forma scrisă, art. 41 din Legea mărcilor, certifică îndeplinirea condițiilor  pentru a se stabili reaua credință. Articolul 41 alin. 1 din Legea mărcilor prevede că cesiunea trebuie făcută în scris și semnată de părțile contractante, sub sancțiunea nulității. Înalta Curte a reținut pe de o parte că SCFCSB cunoștea de existența mărcii, iar pe de altă parte că înstrăinarea echipei de fotbal nu avea cum să afecteze drepturile la marca notorie aflată în patrimoniul Clubului Sportiv Al Armatei Steaua, nefiind îndeplinite condițiile art. 41 alin 1 din Legea nr 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice. Protocolul la care s-a făcut referire de către avocații lor se referă la o cu totul altă marcă, iar CSA nu le-a acordat niciodată consimțământul să își înregistreze marca notorie ce face obiectul procesului”, a mai spus Talpan.


Florin Talpan a fost singurul reprezentant al Clubului Sportiv al Armatei prezent la proces, deși miza este una enormă pentru Armată


UPDATE 11:15 La secția I civilă din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție a avut loc în această dimineață recursul pe care SC Fotbal Club Steaua București SA contesă decizia nr. 3425/2014, cea prin care echipa de fotbal a lui Gigi Becali a pierdut dreptul de a folosi marca „Steaua” pe care, conform motivării, și-a însușit-o fraudulos începând din 2004.

S-a terminat ședința, iar completul de judecată a rămas în pronunțare. Steaua a fost reprezentată de avocatul Gheorghe Piperea și de Valeriu Argăseală.

Piperea s-a declarat optimist după înfățișarea de azi și crede că începând de luni echipa de fotbal ar putea să evolueze din nou cu vechea siglă.

„Dacă vom câștiga procesul, de luni echipa de fotbal ar putea sa folosească din nou marca Steaua. Sper să se anuleze decizia Înaltei Curți dată din decembrie. Daca aș fi în locul celor de la CSA aș anula licitația pentru evaluarea mărcii”, a declarat Gheorghe Piperea la ieșirea din sala de judecată.

Gheorghe Piperea, unul dintre cie mai buni avocați din țară, apără cauza echipei lui Gigi Becali

„Din ce îmi spune domnul Argăseală, este posibil să se ajungă și la o soluție , fie la licitație, fie la negociere. Am și participat la un început de negociere, dar deși mi s-a părut un demers corect, totuși noi ne-am dus să le cerem pere, ei ne-au cerut mere”, a mai declarat juristul Stelei.

„Am avut proces cu marca. Vrem să o obținem. Sunt elemente care nu țin de sport. Aici a fost judecată pe forme juridice”, a declarat Valeriu Argăseală la ieșirea din sala de judecată.

Din staff-ul care l-a însoțit pe Piperea a făcut parte și fiica lui Valeriu Argăseală, care este angajată la respectiva casă de avocatură.


La secția I civilă din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție are loc vineri dimineață, începând cu ora 9:00, recursul pe care SC Fotbal Club Steaua București SA contesă decizia nr. 3425/2014, cea prin care echipa de fotbal a lui Gigi Becali a pierdut dreptul de a folosi marca „Steaua” pe care, conform motivării, și-a însușit-o fraudulos începând din 2004. 

Avocații lui Becali cred că ÎCCJ a răstălmăcit decizia Curții de Apel

Societatea comercială controlată de Gigi Becali speră să anuleze hotărârea dată în decembrie anul trecut, care părea a fi definitivă, dar avocații acestuia au găsit până la urmă o cale de atac. Juriștii lui Becali susțin că ÎCCJ a răstălmăcit decizia Curții de Apel. În motivarea ÎCCJ se menționează la pagina 9 că „Instanța de apel a făcut o greșită aplicare a legii și a interpretat greșit actul juridic numit . Este vorba despre acel protocol din 07.03.1999 încheiat între Ministerul Apărării Naționale și Asociația Fotbal Club Steaua București în baza Hotărârii Guvernului nr.66/1999, abrogată ulterior tot prin HG 128/2003. (Amănunte despre acest caz puteți citi aici)


     Galeria stelistă nu mai asistă la meciurile echipei de fotbal după ce s-a pierdut dreptul de folosință al mărcii „Steaua”

Miza este foarte importantă

Clubul de fotbal al lui Gigi Becali a fost acționat în instanță în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București, care a solicitat anularea mărcii înregistrate de echipa din Liga 1. Tribunalul București a respins această cerere în 17 aprilie 2012, decizie menținută de Curtea de Apel București, în 20 decembrie 2013, însă ÎCCJ a dat dreptate clubului sportiv.   

Ce se poate întâmpla astăzi? În cazul în care completul de judecată îi dă dreptate lui Gigi Becali atunci se vor redeschide procesele privind marca Steaua și probabil că liderul din Liga 1 nu se va da la o parte în tot acest timp să folosească din nou emblema la care a fost nevoită să renunțe. În schimb, dacă CSA Steaua va câștiga și acest proces, societății lui Gigi Becali nu-i mai rămâne decât să participe la licitația care va fi organizată după evaluarea mărcii.

Rămâneți pe www.prosport.ro pentru aflarea deznodământului în ședința care va avea loc vineri dimineață.

Autor: Florin Marian Publicat: 24 Apr. 2015, 20:51 Actualizat: 24 Apr. 2015, 21:35 Fotbal Intern
Pe aceeași temă
Top 50 sexy-vedete în cele mai senzuale costume de baie. Pe ce poziții sunt Ilinca Vandici, Inna, Anda Adam sau Loredana Chivu
Top 50 sexy-vedete în cele mai senzuale costume de baie. Pe ce poziții sunt Ilinca Vandici, Inna, Anda Adam sau Loredana ...
Prin ce a trecut o tânără poliţistă, infiltrată printre traficanţi. Adevăraţii interlopi erau capii Poliţiei
Prin ce a trecut o tânără poliţistă, infiltrată printre traficanţi. Adevăraţii interlopi erau capii Poliţiei
Spermatozoizii i-au păcălit pe oamenii de ştiinţă timp de 350 de ani
Spermatozoizii i-au păcălit pe oamenii de ştiinţă timp de 350 de ani
„U” Cluj, FCU Craiova si Chiajna au inceput in forta perioada de mercato. Vezi toate mutarile facute de echipele din Liga 2
„U” Cluj, FCU Craiova si Chiajna au inceput in forta perioada de mercato. Vezi toate mutarile facute de echipele din ...
Sânii măriţi la bărbaţi. Vezi 5 cauze ale ginecomastiei
Sânii măriţi la bărbaţi. Vezi 5 cauze ale ginecomastiei
Criminalul lui Emi Pian, reacţie şocantă! Ce i-ar fi spus liderul Duduienilor. S-a înfuriat pentru un motiv de nimic
Criminalul lui Emi Pian, reacţie şocantă! Ce i-ar fi spus liderul Duduienilor. S-a înfuriat pentru un motiv de nimic
Explicaţiile unui fizician privind tragedia de la Beirut. Cum ajunge să explodeze îngrăşământul chimic nitrat de amoniu VIDEO
Explicaţiile unui fizician privind tragedia de la Beirut. Cum ajunge să explodeze îngrăşământul chimic nitrat de amoniu ...
O recunoști? Este o femeie extrem de cunoscută, dar nemachiată
O recunoști? Este o femeie extrem de cunoscută, dar nemachiată
Au testat o bombă NUCLEARĂ? Un fotograf a surprins ceva și mai ȘOCANT în timpul tragediei de la Beirut
Au testat o bombă NUCLEARĂ? Un fotograf a surprins ceva și mai ȘOCANT în timpul tragediei de la Beirut
Se teme de coronavirus, dar nu și de Codul Rutier! Simona Halep, surprinsă în timp ce încalcă legea! Ce a făcut tenismena la volan! / PAPARAZZI
Se teme de coronavirus, dar nu și de Codul Rutier! Simona Halep, surprinsă în timp ce încalcă legea! Ce a făcut tenismena ...
ANTENA 3, lovitura supremă în scandalul momentului! Ce decizie ar putea lua postul de televiziune (SURSE)
ANTENA 3, lovitura supremă în scandalul momentului! Ce decizie ar putea lua postul de televiziune (SURSE)
Se dau bani de la stat. 75% din salariu pentru mii de români. Care este condiția
Se dau bani de la stat. 75% din salariu pentru mii de români. Care este condiția
Anunţ de ultim moment: Vin BANI de la guvern. Mii de români se pregătesc deja. Cum poţi obţine banii
Anunţ de ultim moment: Vin BANI de la guvern. Mii de români se pregătesc deja. Cum poţi obţine banii
Lavinia Pîrva, super sexy în costum de baie, după ce a slăbit 30 de kilograme
Lavinia Pîrva, super sexy în costum de baie, după ce a slăbit 30 de kilograme
ILUZIE OPTICĂ. Găsește femeia dezbrăcată! Mii de oameni au trecut pe lângă ea și nu și-au dat seama!
ILUZIE OPTICĂ. Găsește femeia dezbrăcată! Mii de oameni au trecut pe lângă ea și nu și-au dat seama!
Și-a ridicat drona pentru a-și filma copiii, pe plajă. După 30 de secunde, pilotul a încremenit
Și-a ridicat drona pentru a-și filma copiii, pe plajă. După 30 de secunde, pilotul a încremenit
Îţi vei putea înlocui buletinul actual cu o carte electronică de identitate. Ce date vor mai fi trecute pe cip
Îţi vei putea înlocui buletinul actual cu o carte electronică de identitate. Ce date vor mai fi trecute pe cip
Florin Salam este in stare critica. „Starea pacientului este incerta”
Florin Salam este in stare critica. „Starea pacientului este incerta”
Călărește aproape goală! Sofia este visul interzis al oricărui bărbat însurat
Călărește aproape goală! Sofia este visul interzis al oricărui bărbat însurat
Este unul dintre cei mai iubiti actori, dar a ajuns de nerecunoscut. Cât de diferit arată arata acum. Ce s-a intamplat cu el?
Este unul dintre cei mai iubiti actori, dar a ajuns de nerecunoscut. Cât de diferit arată arata acum. Ce s-a intamplat ...
BREAKING NEWS. Tranzacţie de 290 MILIOANE de euro în mijlocul crizei în România. Israelienii au reuşit să pună mâna pe mai multe proiecte din ţară
BREAKING NEWS. Tranzacţie de 290 MILIOANE de euro în mijlocul crizei în România. Israelienii au reuşit să pună mâna ...
Lovitură de teatru în dosarul afaceristului care a ucis o mamă şi doi copii, în timpul dezinsecţiei / Anchetatorii au rămas mască
Lovitură de teatru în dosarul afaceristului care a ucis o mamă şi doi copii, în timpul dezinsecţiei / Anchetatorii ...
EXCLUSIV! Testament Emi Pian! A aparut actul țigănesc – DOCUMENT cine preia conducerea si averea
EXCLUSIV! Testament Emi Pian! A aparut actul țigănesc – DOCUMENT cine preia conducerea si averea
Ellen DeGeneres este susţinută de soţia sa, Portia de Rossi, în scandalul care implică cel mai popular show TV din America
Ellen DeGeneres este susţinută de soţia sa, Portia de Rossi, în scandalul care implică cel mai popular show TV din America
Ce s-a întâmplat cu Daewoo CIELO, mașina străină pe care toți românii și-o doreau în anii ’90?
Ce s-a întâmplat cu Daewoo CIELO, mașina străină pe care toți românii și-o doreau în anii ’90?
FOTO. Imagini fierbinți cu prima soție a lui Marian Drăgulescu! Cum s-a lăsat pozată Larisa în ipostaze incendiare
FOTO. Imagini fierbinți cu prima soție a lui Marian Drăgulescu! Cum s-a lăsat pozată Larisa în ipostaze incendiare
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție controversată! Cum s-a putut fotografia vedeta pentru fani
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție controversată! Cum s-a putut fotografia vedeta pentru fani