Au fost vândute drepturile TV ale Ligii 1 pentru următorii cinci ani! Câţi bani vor împărţi cluburile

22 apr 2019 3025 afişări Fotbal Intern
Au fost vândute drepturile TV ale Ligii 1 pentru următorii cinci ani! Câţi bani vor împărţi cluburile

La sediul LPF a avut luni, de la ora 12:00, conferinţa de presă în care a fost anunţat parteneriatul media cu societatea EAD. Conform acordului cluburile din Liga 1 Betano vor primi anual 28 de milioane de euro fără TVA pentru drepturile TV, suma totală pentru cei cinci ani de contract urcând la 140 de milioane de euro.

"Contractul drepturilor TV pe următorii 5 ani s-a aprobat în Adunarea Generală. Suma este de 28 de milioane fără TVA. Firma respectivă o să vândă celor care sunt interesaţi, ca şi până acum. E şi un interes din străinătate, dar acele societăţi trebuie să ia legătura cu firma care deţine exclusiv drepturile TV...Nu am vândut către televiziuni pentru că nu suntem specialişti. Dacă EAD obţine bani in plus, nu ne interesează. Noi vrem sa primim banii pe care i-am negociat", a spus Gino Iorgulescu, preşedintele LPF.

"Am semnat pe 5 ani şi suntem responsabili pentru producerea de meciuri. Vrem să facem produsul mai atractiv, să creştem audienţa pentru TV dar şi pe stadioane. Nu e un simplu contract de drepturi TV. E un contract mai complex, inclusiv pe parte de marketing. Vrem profesionalizarea managementului. Ne interesează să creştem audienţele de pe stadioane şi să vină branduri importante alături de echipele din Liga 1. Ne interesează să digitalizăm", a declarat şi reprezentantul companiei EAD.

Vechiul contract, ce expiră în vară şi a fost semnat în 2014 cu firma ISB, din Malta, era pentru suma de 27,5 milioane de euro net pe an. Drepturile TV au reprezentat şi reprezintă o sursă esenţială de finanţare pentru cluburile din Liga 1 Betano, iar negocierile au fost, în 2019, ceva mai simple decât în trecut. Gino Iorgulescu şi forul lui au convins plătitorii să pună pe masă 28 de milioane de euro, o sumă cu 500.000 de euro superioară vechiului contract, ceea ce înseamnă, în medie, aproape 36.000 de euro pe an în plus pentru fiecare club.

"Televiziunile au şi un alt interes, respectiv să pună în valoare drepturile media în zonele unde există comunităţi de români. Până la urmă ai o comunitate bună de români în Italia, în Spania, în Israel sau în Statele Unite", a anunţat recent Justin Ştefan, oficial LPF, pentru ProSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.