“Am venit să antrenez, nu să fac politică! De ce să am treabă cu omul primarului și al Consiliului Județean? Cum adică așa e mai bine pentru toată lumea?”. Culisele celei mai șocante demiteri din fotbalul românesc recent, într-un interviu-manifest: antrenor dat afară după trei meciuri, fără înfrângere și fix după 5-0 în deplasare! | EXCLUSIV

“Am venit să antrenez, nu să fac politică! De ce să am treabă cu omul primarului și al Consiliului Județean? Cum adică așa e mai bine pentru toată lumea?”. Culisele celei mai șocante demiteri din fotbalul românesc recent, într-un interviu-manifest: antrenor dat afară după trei meciuri, fără înfrângere și fix după 5-0 în deplasare! | EXCLUSIV
  • Publicat:

Pe final de iunie, la doar 33 de ani, Dragoș Militaru a fost numit antrenor la Chindia Târgoviște, proaspăt retrogradată din primul eșalon. Antrenor dat afară în aceste zile, după doar trei meciuri oficiale. Fără înfrângere în Liga 2 și cu un singur gol primit, demis după un 5-0 în deplasare și calificare în Cupa României! ProSport îți prezintă toate culisele celei mai șocante demiteri din fotbalul românesc recent, într-un interviu-manifest, exclusiv, cu Dragoș Militaru. Mărturia lui și informațiile surselor publicate de Liga 2.ro într-un material exclusiv dedicat subiectului compun, în antiteză sau în completare, o poveste înfiorătoare. Una în care adevărul respiră greu, între stadion, urzeala politică, principii și lipsă de scrupule. O poveste emblematică pentru fața ascunsă a fotbalului nostru.

De la antrenor-revelație în revoluția de la Târgoviște, la antrenor dat afară

Retrogradată din Superliga, cu un stadion nou-nouț, Chindia Târgoviște s-a reorganizat în această vară. ProSport a scris despre mișcările din spatele scenei, anunțând în exclusivitate numirea lui Andrei Cordoș în funcția de președinte și a fostului portar Eduard Stăncioiu în postul de director sportiv. Motivele au mers, potrivit surselor ProSport din acel material, pe filiera PSD, cu tatăl lui Cordoș influent în grupul PSD Cluj și cu Vasile Dâncu în umbra întregului circuit.

Cel mai tânăr antrenor din primele două ligi anul trecut, Dragoș Militaru s-a consacrat ca un tehnician-revelație. A preluat Unirea Dej în 2020 pe când ardelenii activau în Liga 3, a promovat și a dus formația în play-off-ul pentru Superligă! După retrogradarea Chindiei, în contextul de mai sus, Militaru a fost numit la final de iunie antrenor principal al dâmbovițenilor. În această imagine, la conferința de prezentare, alături de staff-ul său, președintele Andrei Cordoș, directorul sportiv Eduard Stăncioiu (primii doi din stânga), directorul tehnic Renzo Rossi, vicepreședintele Lorin Petrescu (ultimii doi din dreapta).

Dar… după 1-1 cu CSA Steaua și 0-0 la CSM Slatina în Liga 2, și fix după un 5-0 în deplasare cu CS Blejoi în Cupa României, Dragoș Militaru a fost demis!

Totul începe cu un lot format în 5 zile

Dragoș, practic cine te-a adus antrenor la Chindia?

Eu am venit la telefonul lui Andrei Cordoș, președintele clubului, și al lui Eduard Stăncioiu, director sportiv. Ei au inițiat discuția, pentru ei am venit și în urma discuțiilor cu ei.

Au fost intervenții asupra activității tale ca antrenor la Chindia, din afara zonei tehnice?

Nu, chiar deloc. Direct, asupra mea, deloc. Eu am semnat pe data de 21 iunie, a fost și conferința de presă atunci. Clubul avea doar 2 jucători sub contract. Până în 26 iunie, în doar 5 zile, cu Edi Stăncioiu și Andrei Cordoș, am format un lot. Nu doar la număr, ci un lot pe care să ne bazăm în competiție! Și mulți jucători au venit la primul telefon dat de mine. Fie lucrasem înainte cu ei, fie și-au dorit să lucreze cu mine.

“Nu am fost acuzat de nimic în față, nu-mi pot explica”

Bun, și-atunci, de ce ai fost demis?

Efectiv nu-mi pot explica. Nu am cum, nu pot să-mi explic. Poate au simțit că nu sunt ceea ce își doresc ei, altceva chiar nu știu ce să spun.

Ți-a fost reproșat parcursul echipei?

Au fost discuții în zona tehnică, între mine, Andrei, Eduard, discuții constructive, așa le-am simțit, discuții normale în cadrul unui proces, unui parcurs. Dar doar atât și nimic mai mult. Nu am fost acuzat de nimic în față. Eu am venit cu foarte mare încredere și nu am crezut că se va întâmpla așa ceva. Acum, legat de parcursul echipei, nu îmi pot imagina ce așteptări erau.

De ce spui asta?

Păi am jucat două meciuri oficiale, în Liga 2, cu o echipă total nouă, care nu avea nimic de-a face cu Chindia de sezonul trecut. Și în primul meci am fost egalați în minutul 97 dintr-un ofsaid. Am fost dat afară după ce am primit un gol în 3 meciuri oficiale, dacă adăugăm și Cupa României (râde). Fix golul de care îți spun (râde). Dar dacă tot vrea să te dea cineva afară, te dă și după 7 victorii consecutive…

Când “așa e mai bine pentru toată lumea

Concret, ce ți s-a comunicat după victoria din Cupa României, când ai fost demis? Care a fost motivul demiterii?

Andrei Cordoș mi-a spus: “așa e mai bine pentru toată lumea”. Cum adică așa e mai bine pentru toată lumea?! Dacă ăsta e argumentul… ce să mai spui?! Oricât ai solicita motive la așa ceva, e clar că devine o discuție în gol… Nici măcar n-am plecat cu ceartă. Am rămas șocat și atât. Nu pot să spun că eu și Andrei Cordoș suntem buni prieteni, nici n-am avut când să devenim, că el a lucrat enorm pe zona administrativă în perioada asta, eu pe partea de echipă, nici timp să petrecem împreună n-a fost.

Au fost discuții în contradictoriu în club până la acest moment? Ai simțit că ți se pregătește ceva?

Nu au fost astfel de discuții, nici n-aveam ce să simt. Firește, o echipă cu 23 de jucători noi n-are cum să fie legată, să aibă trasee de joc, să arate atât de bine peste noapte. E clar. Dar una sunt așteptările celor care nu știu fotbal, alta e realitatea. Iar cine nu e realist, în fotbal, se minte. Eu nici măcar n-am putut testa acești jucători noi în meciuri oficiale, ei nici nu se cunoșteau (râde).

De ce să am treabă eu cu omul primarului, cu omul Consiliului Județean?!

Într-un material dedicat de Liga2.ro situației de la Chindia, sursele vorbesc despre mai multe elemente care ar fi dus la îndepărtarea ta. Aș vrea să le luăm pe rând. Întâi, că “nu ai fost curios de jucătorii pe care îi propunea Cordoș”…

Nici nu se pune problema de așa ceva! Iar asta poate confirma și Andrei. Nu am refuzat niciun jucător propus, nu a existat vreo astfel de situație. Eu, Andrei și Eduard am venit fiecare cu propuneri, cu argumente, iar mie mi-a fost lăsat ultimul cuvânt, decizia. Și am respectat acest lucru, am apreciat.

Dacă totul a fost așa cum spui, fără probleme, în zona tehnică și la club, atunci înseamnă că au fost influențe dincolo de fotbal? Îți citez din același material, același surse: “nu era curios de oamenii din Consiliul Județean, el umbla numai cu omul primarului, așa s-a ajuns să nu-l mai suporte și să vrea să-l dea afară”. 

Asta e chiar culmea! Întâi de toate, cine-i omul primarului? Că eu nu știu! Eu m-am întâlnit cu primarul la conferința de presă în care am fost prezentat și apoi o dată, când a venit la stadion. De două ori, toată perioada asta! Iar cu președintele Consiliului Județean am avut o relație bună, fără imixtiuni, fără nimic. Apoi, de ce să am treabă eu, ca antrenor, să umblu cu omul cuiva, cu omul primarului, cu omul Consiliului Județean, să mă dau bine pe lângă unul, să nu îl supăr pe altul de prin politică?! Eu am venit să antrenez, nu să fac politică!

Am transmis din prima: eu mă ocup de echipă, nu abdic de la așa ceva! Poate nu le-a plăcut foarte tare asta

Păi poate că asta e și problema! Continui cu declarațiile acelorași surse: Trebuie să fii un picuț mai diplomat. Dacă nu negociezi zona decizională împreună cu reprezentantul ăluia care dă banii, reprezentantul unuia din sfera politică, nu ai ce face, trebuie să îi bagi în schemă, fiindcă finanțarea ta de acolo vine”.

Hai să clarificăm lucrurile. Nu știu cine sunt sursele astea, nu mă interesează cine sunt, dar felul ăsta de-a gândi e total străin de mine. Eu sunt antrenor, nu gestionez relațiile politice nicăieri! Și nu negociez principiul acesta cu nimeni. Influență dinspre zona politică sau dinspre zona sponsorilor nu a existat asupra mea, nici nu s-a încercat măcar. Am transmis clar, din prima: eu mă ocup de echipă, așa cum nu intru peste treaba altcuiva, nici altcineva nu intră peste munca mea de antrenor. Ascult opiniile oricui, dar deciziile de antrenor le iau eu.

Și când ai transmis mesajul acesta ferm, de independență, ca să spun așa, încă de la începutul colaborării, a fost primit cu zâmbetul pe buze?

Poate nu a plăcut foarte tare asta (râde)… dar doar așa funcționez eu, pentru că așa funcționează fotbalul adevărat. Așa am funcționat și la Unirea Dej și așa o voi face mereu.

Dacă iubești fotbalul și crezi în principii, nici n-ai ce să înveți de aici

Apropo de Dej, în același material se invocă o situație tensionată care ar fi fost acolo, în care ai fi cerut salariu mai mare direct primarului, peste președinte, iar…

Doamne, am avut și o să am o relație foarte, foarte bună cu toți oamenii din club, de la Unirea Dej! Ba chiar o să rămân prieten pe viață cu ei! Cum să fac așa ceva? Până în ultima zi de contract am vrut să continuăm, dar ei au înțeles că eu vreau să fac un pas în față, vreau să încerc o nouă etapă. M-au respectat și i-am respectat enorm. Am fost împreună la bine și la greu, cum să fie vorba de așa ceva…

Cum te simți acum, după această demitere de la Chindia care pare șocantă?

E șocantă, pentru că am fost și eu șocat. Dar acum nu mai sunt, sunt doar trist. Trist, pentru că am venit cu inima deschisă. Și pentru că am simțit căldura oamenilor din Târgoviște. Mulți m-au oprit pe stradă după ce s-a întâmplat și mi-au zis că sunt uimiți, lumea nu înțelege… Bine, ce să înțelegi, că dacă iubești fotbalul și crezi în principii, nici n-ai ce să înțelegi… Nici să înțelegi, nici să înveți de aici!

Ce îți reproșezi?

Eu mereu îmi fac analize și radiografii. Dar îți spun sincer, în aceste două luni de zile, nici n-am apucat să-mi desfac tot bagajul. Nu știam nici când plec și nici când mă-ntorc de la terenul de antrenament, la cate lucruri au fost de făcut, în acest context total special. Ce să-mi reproșez, sincer?! Plec după trei meciuri, fără să pierd vreunul, și după o victorie cu 5-0!

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de preț!
Italienii au reacționat, după ce s-a aflat ce propunere a primit Cristi Chivu de la o cvadruplă câștigătoare UCL
Italienii au reacționat, după ce s-a aflat ce propunere a primit Cristi Chivu de la o cvadruplă câștigătoare UCL
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se întâmple cu el
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se menține în formă maximă
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se menține în formă maximă
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână:
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă, cum s-a făcut!"
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: Mi-au plăcut aventurile! Când soţul pleca…
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Povestea Anei Cumpănaș, femeia care l-a trădat pe faimosul mafiot american John Dillinger, subiect de film VIDEO
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Spania îl angajează pe Del Bosque pentru a superviza federaţia de fotbal
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri