Alegeri fără preşedinte? Burleanu se va retrage din cursă dacă un om important din fotbal îşi anunţă candidatura: "Eu aşa am auzit"

11 ian 2018 6137 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
Alegeri fără preşedinte? Burleanu se va retrage din cursă dacă un om important din fotbal îşi anunţă candidatura: "Eu aşa am auzit"

Gabi Balint a lansat o nouă ipoteză cu privire la alegerile FRF din această primăvară, în direct la Digi Sport. Fostul internaţional susţine că Răzvan Burleanu nu va mai candida pentru un al doilea mandat, în cazul în care Ionuţ Lupescu, în prezent director al Comisiei Tehnice la UEFA, se va înscrie în cursă.

"Am auzit că dacă Lupescu va candida la preşedinţia FRF, atunci Burleanu se va retrage! Eu aşa am auzit", a declarat Gabi Balin, pentru Digi Sport.

În primăvara sunt programate alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, moment care va influenţa major direcţia acestui sport cel puţin pentru următorii patru ani. În acest moment, se anunţă cinci candidaţi: preşedintele în exerciţiu, Răzvan Burleanu, foştii fotbalişti Ciprian Marica, Marcel Puşcaş şi Florin Prunea şi fostul arbitru internaţional Cristian Balaj. Dacă Burleanu nu inspiră nicio încredere că ar vrea şi ar putea să facă lucruri cinstite şi bune pentru fotbalul românesc, în schimb, nici opoziţia sa nu pare foarte convingătoare. Programele clare lipsesc, lupta se duce în culise, contracandidaţii lui Burleanu se atacă deja unii pe alţii. Concluzia este că nimeni din cei care îşi doresc şefia FRF nu pare, în acest moment, capabil de o viziune pentru dezvoltarea fotbalului românesc.

După ce a făcut parte timp de doi ani din anturajul lui Burleanu, Victoraş Iacob a luat decizia de a se delimita de conducerea FRF, iar motivele le-a explicat la ProSport Live: "Nu am avut niciun fel de divergenţă. Se crease un fel de presiune la momentul respectiv. Problema nu a fost a mea, ci tot a lor. Eu, fiind în vizorul media la momentul respectiv, aveam prieteni peste tot, în toată ţara, vorbeam. Mi-a plăcut întotdeauna să socializez, să stau în contact cu oamenii, să vorbesc... Devenise un impediment.

N-am stat să mă gândesc sau să analizez de ce au procedat aşa. Nici nu am stat să denigrez în vreun fel sau altul, dar, pe de altă parte, am cerut şi am făcut tot posibilul să am acea linişte încât să-mi pot prezenta proiectul şi ideile într-un mod liniştit, corect, aşa cum consider eu.

Sigur, nu într-un mod direct. Încet, încet, lucrurile astea le-am simţit la Federaţe, că deranjau. Aceste socializări deranjau. Mi-am pus semne de întrebare, nu eram obişnuit. Am decis că e mai bine să continui într-o altă direcţie",
a declarat fostul atacant.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.