A dat foc Victor Angelescu la jumătate de milion de euro din transferul lui Radu Drăgușin? Instanța a dizolvat, la cererea acționarului rapidist, asociația căreia i se cuveneau, conform contribuției de solidaritate, 500.000 euro din transferul fundașului la Tottenham! Banii pot ajunge la FRF | EXCLUSIV

A dat foc Victor Angelescu la jumătate de milion de euro din transferul lui Radu Drăgușin? Instanța a dizolvat, la cererea acționarului rapidist, asociația căreia i se cuveneau, conform contribuției de solidaritate, 500.000 euro din transferul fundașului la Tottenham! Banii pot ajunge la FRF | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cui i se cuvine contribuția de solidaritate din transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham? Adică 5%, conform anilor de legitimare, din cei 25 milioane euro? Regal Sport, clubul la care fundașul a jucat între 12 și 16 ani s-a transformat, în 2018, în ACS Centrul de performanță Rapid București.

Anul trecut, la solicitarea lui Victor Angelescu, asociația care ar fi putut lua aproape 500.000 euro acum, a fost dizolvată de Tribunalul Sectorului 1. În această situație, banii ar putea ajunge la FRF!

Asociația care ar fi trebuit să încaseze jumătate de milion de euro din transferul lui Radu Drăgușin a fost dizolvată anul trecut, la solicitarea lui Victor Angelescu

Mișcarea începutului de an în fotbalul românesc o constituie transferul lui Radu Drăgușin (21 de ani), de la Genoa la Tottenham Hotspur. Tranzacția, în care a fost implicat fundașul central al echipei naționale, în valoare de 25 milioane euro, a produs cea mai mare sumă plătită, vreodată, pentru un fotbalist român.

Iar de aici începe caruselul subiectului nostru. Conform regulamentelor sportive internaționale, transferul jucătorilor presupune achitarea unei contribuții de solidaritate cluburilor la care s-a format jucătorul între 12 și 23 de ani.

În cazul lui Radu Drăgușin, situația cluburilor care au contribuit la formarea sa este simplă. Jucătorul a început fotbalul la Sportul Studențesc, iar la vârsta de 12 ani a trecut la Regal Sport (fosta Academia Atletico Madrid). La clubul controlat de milionarul Claudiu Florică, cel care, între timp, și-a format un alt club, Metropolitan Estudiantes, noul jucător de la Tottenham a stat între 2013 și 2018, atunci când a făcut pasul spre Juventus Torino.

Florică, Claudiu Florică. „Vulturul” din umbră? 

De ce am pomenit de Metropolitan Estudiantes? Asta pentru că, imediat după ce s-a concretizat afacerea dintre Genoa și Tottenham, pagina de facebook a Asociației Municipale de Fotbal București, unde clubul lui Claudiu Florică este înscris cu doar câteva echipe de minifotbal, a postat un anunț care credita continuitatea Regal Sport prin… Estudiantes Metropolitan. ProSport a încercat să ia legătura cu fostul acționar de la Dinamo, însă acesta nu a răspuns apelurilor repetate.

 

 

 

Totuși, un detaliu important este găsit de ProSport pe site-ul Agenției Naționale pentru Sport, acolo unde sunt cenzurate toate asociațiile sportive din țară. Astfel, Metropolitan Fotbal Club București a obținut Certificatul de Identitate Sportivă în octombrie 2018, la trei luni de la transferul lui Radu Drăgușin la Juventus Torino. Anunțat, așa cum o să vedeți în continuare, pe site-ul Regal Sport.

Astfel, Regal Sport și Juventus sunt formațiile care ar trebui să împartă banii din contribuția de solidaritate, 5% din 25 milioane euro, sume cuvenite conform anilor în care Drăgușin a făcut parte din aceste academii.

Regal Sport putea lua în jur 500.000 euro. Poate? Mai multe o să vedem în rândurile de mai jos.

Tot în 2018, atunci când Drăgușin face pasul spre Italia, Regal Sport devine ACS Centrul de performanță Rapid București.

Informația o culegem chiar de pe site-ul Regal Sport care, la data de 13 august 2018 anunța, sub titlul „Un nou început”, transformarea în ACS Centrul de performanță Rapid București.

În coada acestei postări, cu o lună înainte, era anunțat chiar transferul lui Radu Drăgușin la Juventus Torino (VEZI AICI!)

În acest context, banii din contribuția de solidaritate se cuvin celor de la ACS Centrul de performanță Rapid București. Dar au unde să ajungă?

Cererea „petentului” Victor Angelescu. Acționarul Rapidului a solicitat dizolvarea ACS Centrul de performanță Rapid 

Pe firul informațiilor aflăm că ACS Centrul de performanță Rapid București a fost dizolvată de Tribunalul Sectorului 1. Când? Chiar în primăvara anului trecut! Astfel, în mai 2023, la solicitarea petentului Victor Angelescu, asociația a fost dizolvată de către Instanță, care a numit, așa cum spune procedura, un lichidator, în speță Numera Restructuring IPURL.

În acest context, miza banilor proveniți din contribuția de solidaritate cuvenită transferului lui Radu Drăgușin la Tottenham alunecă în Regulamentul pentru Statutul și Transferul Jucătorilor de la FIFA. Mai exact, anexa 4 unde se specifică:

O asociație națională este îndreptățită să încaseze contribuția de formare care în principiu ar fi fost cuvenită unuia dintre membrii săi afiliați, dacă se face dovada că acel club, unde jucătorul a fost legitima și s-a antrenat, a încetat între timp să mai participe în fotbalul organizat și/sau nu mai funcționează, din cauza falimentului, lichidării, dizolvării sau pierderii afilierii”

Victor Angelescu: „O să ne interesăm să vedem dacă legal putem obține vreo sumă de bani, dacă nu, asta e”

ProSport a luat legătura cu Victor Angelescu, cel care a cerut, în primăvara anului trecut, dizolvarea asociației căreia i s-ar fi cuvenit contribuția de solidaritate în cazul transferului lui Radu Drăgușin.

Răspunsul acționarului rapidist dă de înțeles că aceste detaliu nu prea a contat în momentul în care a fost solicitată dizolvarea:

Nu mai avem echipele de juniori pe Centrul de Excelență, sunt pe FC Rapid. Nu ştiu cât ar fi suma pe care am fi primit-o, dar noi nu ne-am bazat pe ea, ne-am făcut treaba aşa cum era nevoie pentru club şi pentru performanță. O să ne interesăm să vedem dacă legal putem obține vreo sumă de bani, dacă nu, asta e. Activitatea nu e făcută pentru acei bani. Nici nu ştiu dacă ar fi fost vorba de 500.000 de euro, nici nu contează. O să vedem”, a declarat Victor Angelescu pentru ProSport.

Va crește pierderea? Urmează Tavi Popescu? 

Sunt mai mulți foști juniori ai Regal Sport, devenită ulterior Centrul de Excelență Rapid, care prin evoluția carierei lor pot aduce în față sume de transfer importante. Implicit, contribuții de solidaritate pe care Centrul de Excelență Rapid le-ar fi putut încasa dacă… mai exista!

Cotat de transfermarkt.com la 3,4 milioane euro, Octavian Popescu de la FCSB are doar 21 de ani. A fost coechipier la Regal cu Radu Drăgușin! Și, un transfer ulterior pentru Tavi Popescu ar însemna o altă contribuție de solidaritate care nu mai are la ce club să ajungă!

Sursele ProSport explică ce va urma, cel puțin în cazul situației de după transferul lui Radu Drăgușin:

Urmează o procedură FIFA în care se vor identifica oficial cluburile formatoare, apoi vor fi notificate, se va constata faptul că Regal Sport nu mai există. Urmează o perioadă în care vor fi apeluri și contestații, poate unii vor încerca să se poziționeze în continuatori ai Regal Sport, dar situația e destul de simplă din punct de vedere juridic. Banii aceștia vor ajunge aproape cert la FRF, cu mențiunea că pot fi utilizați exclusiv în proiecte pentru fotbalul juvenil românesc”

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…