Un expert aviatic a vorbit despre tragica dispariţie a lui Sala: "O nebunie! E ca şi cum ai încerca să traversezi Antarctica iarna cu un avion de mici dimensiuni"

23 ian 2019 11798 afişări Fotbal Extern
Un expert aviatic a vorbit despre tragica dispariţie a lui Sala: "O nebunie! E ca şi cum ai încerca să traversezi Antarctica iarna cu un avion de mici dimensiuni"

Jorge Polanco, consultant aviatic, a vorbit pentru presa engleză despre accidentul aviatic în care a fost implicat Sala,  jucător ce plecase de la Nantes şi tocmai semnase cu Cardiff City. Aeronava de mici dimensiuni, un model Piper PA-46, a dispărut de pe radar luni seara deasupra Canalului Mânecii.

"Să traversezi Canalul Mânecii noaptea, în condiţii de vreme rea, cu un singur motor, e o nebunie. Cineva l-a lăsat pe puştiul ăsta (n.red. - pilotul) să ia o asemenea decizie şi asta a costat vieţi. Cred că jucătorul nu a ştiut nicio clipă la ce pericol se expune, nimeni nu l-a atenţionat în privinţa pericolelor.

E ca şi cum ai încerca să traversezi Antarctica iarna cu un avion de mici dimensiuni. Se întâmplă frecvent să apară probleme la motor în astfel de condiţii, bănuiesc că ceva de genul s-a întâmplat şi acum", a explicat Polanco, consultant aviatic, pentru TyCSports.

Jucătorul de 28 de ani, care marcase 12 goluri în prima jumătate a sezonului din Ligue 1 pentru echipa lui Ciprian Tătăruşanu, a fost transferat de la Nantes la Cardiff City pentru 15 milioane euro.

Tragedia se confirmă. Emiliano Sala a trimis un mesaj audio înainte de prăbuşire: "Dacă într-o oră jumătate nu aveţi veşti de la mine....Tată, dacă ai şti ce frică îmi e"

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.