Șumudică, umilit pe teren propriu în cel mai important meci al sezonului! VIDEO | Fener a „distrus” Kayserispor și a spulberat visul european al antrenorului român. Cum s-a terminat partida în care oaspeții conduceau cu 3-0 încă de la pauză

Șumudică, umilit pe teren propriu în cel mai important meci al sezonului! VIDEO | Fener a
  • Publicat:
  • Actualizat:

Marius Șumudică a suferit, luni seară, una dintre cele mai grele înfrângeri ale carierei de antrenor. Echipa sa, Kayserispor, a fost spulberată pe teren propriu de Fenerbahce, 5-0, într-un meci considerat decisiv pentru șansele europene ale antrenorului român. A fost a doua cea mai umilitoare înfrângere din cariera lui Șumi, care mai pierduse cu 0-6 pe vremea când antrena Gloria Bistrița.

Înaintea partidei, Kayseri era pe locul șase și șapte puncte o despărțeau de Fener, echipa de pe locul al patrulea, așa că fanii și conducătorii și-au pus toate speranțele într-o victorie care-l putea apropia pe Șumi de o prezență istorică în cupele europene. Dar planurile celei mai iubite echipe din Turcia au fost altele și, rămas fără șase jucători de bază, Șumudică nu a avut nicio șansă.

Coșmarul a început devreme, cu un gol al lui Soldado, lansat perfect de Topal, în minutul opt, iar 240 de secunde mai târziu lucrurile erau deja clare. Același Soldado redubla o minge pentru Chahechouche, mijlocașul stânga catapulta balonul sub bară și tabela arăta 0-2. Fără pretenții pe plan ofensiv, trădat de defensivă, Șumi a mai primit o lovitură în minutul 44, când Soldado, fost atacant la Real și Tottenham, a păcălit linia ofsaidului și l-a învins pe Karakus din a doua încercare. 3-0, cărțile sunt făcute, visul european nu mai există.

Boldrin și William de Amorim au intrat pe teren în repriza a doua, dar niciunul nu a putut da o mână de ajutor. În minutul 58, Dirar a pasat frumos pentru Ozbayrakli, fundașul dreapta al lui Fener a tras tare, la colțul scurt, iar portarul lui Kayseri și-a scăpat mingea în poartă. A urmat o perioadă de joc cu multe contraatcuri ale oaspeților și, până la final, s-a mai marcat o singură dată. Combinație frumoasă Dirar – Giuliano, Karakus scos din poartă, șut pe jos și meciul se închide la 5-0, un rezultat care-i dă de gândit lui Șumi,

Văzută cândva marea revelație a sezonului, Kayseri a ajuns pe locul al șaptelea, cu 41 de puncte, iar vestea proastă este că Fenerbahce, echipa de pe locul patru, are cu zece puncte mai mult.

Kayserispor – Fenerbahce 0-5 (Soldado 8, 44 Chahechouhe 12, Ozbayrakli 58, Giuliano 86) VIDEO CU GOLURILE

  • Kayseri: Karakus – Gulen, Kana-Biyik, Kucher, Vural (Kravets 74)- Cinaz, Espinoza (Boldrin 46) – S. Varela, Turuc, Mendes (William de Amorim 64) – Bulut
  • Fenerbahce: Demirel – Ozbayrakli, Neustadter, Skrte, Kaldirim – Dirar, Topal (Guctekin 72), Souza, Chahechouhe (Fernandao 85) – Soldado (Potuk 63), Giuliano

min. 90+3: Final de meci! Kayserispor a fost spulberată de Fenerbahce, 5-0, după un meci în care Șumudică nu s-a putut baza pe șase dintre titulari și în care nu a avut nicio șansă contra celei mai iubite echipe din fotbalul turc. A fost 0-2 după doar 12 minute, Soldado a reușit dubla înainte de pauză, iar repriza a doua a venit cu alte două goluri, iar visul european al fostului antrenor de la Astra a fost spulberat.

Kayseri cade pe șapte și, cu nouă etape înaintea finalului campionatului, are de recuperat zece puncte față de Fener, echipa de pe locul patru, ultimul de Europa.


min. 86: GOL FENER, DEZASTRUL E TOTAL! Dirar se demarcă foarte bine în spatele apărării lui Kayseri, portarul Karakus încearcă să-l întâmpine dar e scos din joc din preluare, marocanul întoarce pentru Giuliano, iar atacantul brazilian înscrie lejer, din apropiere.


min. 84: Puteau fi cinci…Fenerbahce a plecat pe un contraatac lent, jucătorii lui Șumi s-au retras greu în propria jumătate, Guctekin a ajuns în poziție finalizare, a încercat o execuție cu dreptul la colțul lung, dar Karakus s-a întins și a respins.


min. 72: După ce l-a scos pe Soldado, Aykut Kocaman, antrenorul lui Fener, continuă să-și protejeze jucătorii importanți. Iese și Topal, înlocuit cu Guctekin, iar Șumi face ultima schimbare, cu Kravets în locul lui Vural.


min. 64: Fenerbahce continuă să fie echipa mult superioară, iar misiunea lui Kayseri, singura rămasă, pare a fi scăparea de o umilință istorică. Intră și William de Amorim în locul lui Mendes.


min. 58: GOL FENERBAHCE! Dirar ține foarte bine de minge în flancul drept, așteaptă urcarea fundașului dreapta Ozbayrakli, acesta sprintează pe un spațiu liber, șutează la colțul scurt, iar înlocuitorul lui Silviu Lung scapă mingea în poartă.


min. 46: A început repriza a doua, iar Șumudică a făcut o schimbare. Boldrin a intrat în locul lui Espinoza.


min. 45+1: Pauză, după 45 de minute în care Fenerbahce s-a distrat și a marcat trei goluri, în timp ce Kayseri a avut doar două faze ceva mai periculoase, ambele terminate cu șuturi de la distanță.


min. 44: GOL FENERBAHCE! E bulevard în defensiva lui Kayserispor, iar un atacant de top nu poate rata! Vural face prea târziu pasul la ofsaid, Souza îl lansează pe Soldado, fostul vârf de la Real și Tottenham trage în Karakus, dar mingea îi revine și, la a doua încercare, face 3-0! Game over pentru Șumi, pentru că Fenerbahce e o echipă prea puternică, imposibil de întors de la 3-0, la cum arată jocul.


min. 28: A doua șansă a lui Kayseri. Golgheterul Umut Bulut șutează de la mare distanță, dar Demirel intervine și respinge în corner. Echipa lui Șumudică are posesia, dar e un lucru normal, având în vedere că oaspeții au avantaj de două goluri.


min. 12: EUROGOL FENERBAHCE! Kayseri nu-și revine din șocul primirii golului, Fener construiește o fază frumoasă, Soldado întoarce o minge pentru Chahechouhe, iar mijlocașul stânga marchează un gol de generic, în stilul lui Constantin Budescu, cu un șut violent, de la 30 de metri, care lovește bara transversală înainte să intre în poartă. 2-0, două goluri în patru minute și fanii lui Kayseri sunt reduși la tăcere!


min. 8: GOL FENERBAHCE! Topal pasează peste apărarea lui Kayseri, Soldado se demarcă excelent, preia bine, șutează la colțul lung și îl învinge pe Karakus!


min. 5: Kayseri are prima ocazie. Echipa lui Șumudică recuperează o minge în jumătatea adversă, Bulut pasează pentru Mendes, mijlocașul ofensiv preia și șutează cu stângul, de la marginea careulu ide 16 metri, dar trimite pe lângă.


20:00 Start joc, într-o atmosferă frumoasă creată de fanii lui Kayseri.


19:30 Cele două formații au anunțat echipele de start, iar Marius Șumudică nu mizează pe niciunul dintre jucătorii care au trecut prin Liga 1. Săpunaru și Lung nu sunt în lot, iar William de Amorim, Boldrin și Tiago Lopes au fost lăsați pe bancă.


Fanii echipei lui Șumudică au conștientizat importanța meciului și s-au prezentat la ședința de pregătire „înarmați” cu un întreg arsenal de torțe și petarde, punând în scenă un frumos spectacol pirotehnic prin care să-i mobilizeze pe jucători
 

Kayserispor – Fenerbahce se joacă de la ora 20:00 și este ultimul meci al etapei a 26-a din prima ligă a Turciei. Înaintea confruntării, echipa lui Șumudică e pe locul al șaselea, cu 41 de puncte, Fener are 48, iar partida e considerată decisivă pentru șansele lui Kayseri la un loc european. În cazul unui succes, formația la care joacă Săpunaru, Silviu Lung, Tiago Lopes, Boldrin și William de Amorim ar trece pe locul al cincilea, peste Trabzonspor, și s-ar apropia la doar patru lungimi de adversarul din această seară.

Dar misiunea lui Șumudică nu se anunță deloc ușoară, în condițiile în care nu se va putea baza pe Săpunaru și Silviu Lung Jr., iar pretențiile șefilor au crescut. Înaintea meciului, Erol Bedir, președintele de la Kayseri, s-a asigurat că Șumudică înțelege cât de importante sunt cele trei puncte: „Între Fenerbahce și liderul Galatasaray sunt 6 puncte. Între noi și Fenerbahce sunt 7 puncte. Ei luptă pentru titlu, noi pentru cupele europene. Sper că vom obține rezultatul dorit. Suntem într-o perioadă în care, pentru a ne împlini visul european, trebuie să câștigăm indiferent de adversară. Așa va fi și în această etapă”, a spus Bedir.

În meciul tur, jucat în luna octombrie, Kayseri a condus cu 1-0, a primit trei goluri, dar, în cele din urmă, a reușit să egaleze la trei, în minutul 90+4.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…