INTERVIU | Discuție cu Ovidiu Hoban despre plecarea de la Ploiești: „De la câteva vorbe s-a ajuns la scandal în toată regula. Domnul Pițurcă mi-a spus că e bine să plec în Israel”

INTERVIU | Discuție cu Ovidiu Hoban despre plecarea de la Ploiești:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ovidiu Hoban (31 de ani) a acordat pentru ProSport primul interviu după plecarea sa cu scandal de la Petrolul, în urmă cu aproape o lună, și transferul la echipa israeliană Hapoel Be’er Sheva. Internaționalul român a vorbit despre presupusa bătaie la care a participat în vestiarul Petrolului, despre viața în Israel într-o zonă apropiată de conflictul cu palestinienii, dar și despre națională.

  • Hoban spune că nu se teme de conflictul din Fâșia Gaza, care se află la doar 40 de kilometri de Be”er Sheva, un oraș de 220.000 locuitori, care „respiră” fotbal
  • Mijlocașul român speră să fie convocat în continuare la națională, adăugând că a fost sfătuit chiar de Victor Pițurcă să accepte oferta echipei israeliene

Plecarea lui Ovidiu Hoban de la Petrolul, survenită imediat după eliminarea echipei ploieștene din Europa League, a surprins în condițiile în care Hoban era unul dintre pilonii de bază ai Petrolului și a fost om de bază în ultimele două sezoane. Mijlocașul central, care a evoluat și ca fundaș central în unele partide, a plecat în Israel, acolo unde va juca doi ani pentru Hapoel Be”er Sheva, echipă care a terminat pe locul 2 în sezonul trecut și are obiectiv calificarea în cupele europene pentru acest sezon. Jucătorul român a debutat la noua sa echipă sâmbăta trecută, în victoria cu Hapoel Petah Tikva, scor 3-1, meci în care a fost înlocuit în minutul 89. ProSport a discutat cu fostul jucător al ploieștenilor despre noua sa echipă, despre plecarea de la Petrolul, dar și planurile sale de viitor la naționala României.


Hoban (al doilea din stânga) spune că s-a integrat perfect în echipa israeliană

„Nu mi-a fost frică să merg în Israel”

ProSport: Salut, Ovidiu! Cum e în Israel? Care sunt condițiile și cum a fost contactul cu noua ta echipă?
Ovidiu Hoban: Am ajuns aici de aproape trei săptămâni și cred că m-am adaptat destul de bine. Transferul s-a făcut destul de repede: clubul a acceptat oferta pe care a primit-o, iar eu am fost mulțumit de contract. Pot spune numai lucruri bune despre Israel: echipa e foarte bună și, cred eu, vom face o figură foarte frumoasă. Avem ca obiectiv clasarea în primele trei echipe la finalul sezonului, adică accederea în cupele europene. Cred că e un obiectiv realist.

„Ce se arată la TV e doar 2% din ceea ce se întâmplă. Lucrurile nu sunt chiar atât de grave”

M-am uitat pe Google Maps și am văzut că Be”er Sheva este foarte aproape de Fâșia Gaza, unde au existat conflicte violente. Nu ți-a fost puțin teamă să mergi acolo?
A fost un conflict, e adevărat, dar nu se pune problema unor violențe aici. Ce se arată la televizor e doar 2% din ceea ce se întâmplă acolo, lucrurile nu sunt chiar atât de grave. Orașul e liniștit, are în jur de 220.000 de locuitori, deci un pic mai mic ca Ploieștiul, care are 300.000. Dar Be”er Sheva trăiește fotbal, e o emulație importantă în apropierea echipei.

Ți-ai adus și familia în Israel?
Deocamdată, nu. Dar odată cu pauza pricinuită de datele oficiale pentru meciurile echipelor naționalei, voi reveni în România, sper să fiu convocat la națională. Și atunci plănuiesc să îmi iau și familia în Israel.


Hoban spune că a plecat de la Petrolul datorită faptului că israelienii i-au oferit un contract mai bun

„Un transfer win-win”

De ce ai ales Israelul în dauna Petrolului?
În primul rând, am avut un contract mai avantajos. O bună parte din decizie, dacă ar fi să o exprim procentual, ar fi oferta pe care am primit-o. Am crezut că mi se va acorda și la Petrolul un nou angajament, dar nu a fost cazul. Transferul a fost „win-win”: e bine și pentru mine, Petrolul a primit o sumă de bani pe această mutare, astfel că toată lumea a câștigat.

Totuși, mutarea a venit în urma unui conflict pe care l-ai avut cu oficialii echipei, în urma căruia ai fost scos din lot…
Au fost doar niște replici care au venit la nervi, după eșecul cu Dinamo Zagreb, din play-off-ul Europa League. Am pierdut cu 2-1 acolo, eram supărați toți și de la câteva vorbe s-a ajuns la un scandal în toată regula. Nu am sărit la bătaie, au fost doar niște cuvinte schimbate, iar informația a ajuns la patronul Dan Capră, care a luat decizia să mă excludă din lot pentru un meci. De aici la ceea ce s-a scris în presă e drum lung, nu a fost nimic adevărat.


Hoban spune că nu înțelege de ce Răzvan Lucescu a fost demis de pe banca tehnică a Petrolului

„Nu mă așteptam ca Răzvan să fie demis de la Petrolul”

Te-a mirat demiterea lui Răzvan Lucescu de la Petrolul?
Nu mă așteptam la așa o decizie, să știi. Dar văd că la Petrolul se poate orice! Eu am jucat mult aici, am pus umărul la performanțele realizate și am muncit mult, foarte mult. Nu cred că meritam să fiu tratat așa. E clubul lor și îl manageriază cum cred de cuviință. Eu le urez baftă și sper să câștige campionatul. Vreau și eu un tricou de campion la finalul sezonului, pentru că ar fi și meritul meu, am jucat câteva meciuri.

5 goluri și 5 pase decisive a reușit Hoban în 78 de meciuri jucate la Petrolul

Ai vorbit și cu Toto Tamuz înainte să mergi în Israel? Ce ți-a spus despre campionatul de acolo?
Sigur că am discutat și cu el, pentru că era în temă, știa să-mi spună la ce să mă aștept. Mi-a lăudat campionatul, mi-a spus că Israel e o țară frumoasă, o țară specială, plină de semnificații.

Ți-a făcut și un rezumat al lucrurilor pe care le ai de vizitat? Ai apucat să mergi pe undeva?
Nu, timpul a fost foarte scurt și am fost la antrenamente mai mult. Evident, când va veni și familia mea, vom merge la Tel Aviv, la Ierusalim…


Jucătorul lui Hapoel Be’er Sheva a strâns 84 de minute în naționala lui Pițurcă în meciul contra Greciei, din preliminariile Euro 2016

„Pițurcă își dorește enorm să califice România la Euro 2016”

Nu ți-a fost teamă că poți pierde naționala prin acest transfer? Campionatul Israelului nu e cunoscut deloc în România.
(râde) Cine e interesat, poate să vadă și campionatul Israelului, nu e mare problemă. Eu am discutat cu domnul Pițurcă despre situația mea, i-am expus oferta pe care am avut-o din partea lui Hapoel Be”er Sheva, iar el mi-a spus că, în aceste condiții, dar și având în vedere vârsta mea, cel mai bine e să plec în Israel.

Ești pe lista provizorie de convocați pentru „dubla” cu Ungaria și Finlanda, de la mijlocul lui octombrie, astfel că n-ai pierdut contactul cu fotbalul românesc. Ce ne așteaptă în aceste meciuri?
N-aveam cum să pierd contactul, văd Liga 1 la televizor, am toate condițiile aici. Sigur, am mai jucat contra Ungariei, am câștigat cu 3-0, dar acum va fi ceva diferit. Niciun meci nu seamănă cu celălalt, am văzut că ei și-au schimbat și selecționerul, e o altă tactică, o altă atmosferă, va fi greu. Și cred că nici meciul cu Finlanda nu va fi ușor, trebuie să fim atenți pentru a nu pierde puncte importante.

Cum ai perceput tu această telenovelă al cărei subiect era plecarea lui Pițurcă la Al Ittihad?
Știi cum e, când ceva merge bine, lumea are interes să critice, să transforme binele în rău. Am vobit cu domnul Pițurcă, el e selecționerul României și cred că își dorește enorm să califice naționala la un turneu final după atâta timp. 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de ani. Cine (și CE) era Simona, de fapt
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu o româncă de 28 de…
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina Europei”
Ea este cea mai sexy prezentatoare sportivă din lume! A debutat la 21 de ani și i se spune „Regina…
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost mutat la un alt spital din Capitală: „Nu este încă timpul”
Anunțul făcut de Carmen Harra despre Florin Piersic! Totul se întâmplă la scurt timp după ce marele actor a fost…
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Protocolul UEFA, încălcat grav în timpul partidei de pe Santiago Bernabeu: „Imaginile nu pot fi arătate pe stadion”
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți avea parte de clipe intense
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un…
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă: - De ce?
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic:
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde şi de pacient"
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din…
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O septicemie este o situație imprevizibilă'
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Rise of the Ronin Review: potențial imens, în mare parte irosit
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Bayer Leverkusen le oferă fanilor tatuaje gratuite pentru a sărbători performanţele din acest sezon
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Care sunt cele mai BUNE motoare? Campioanele la consum / eficiență
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile tulburătoare în mediul online
×