EXCLUSIV | Mesaj categoric venit din Arabia Saudită: "Fotbalul de aici e mult peste ce se întâmplă în România. Nu există termeni de comparaţie"

21 mar 2019 2691 afişări Stranieri
EXCLUSIV | Mesaj categoric venit din Arabia Saudită: "Fotbalul de aici e mult peste ce se întâmplă în România. Nu există termeni de comparaţie"

Daniel Isăilă a lăsat naţionala U21 pentru a prelua Al-Hazm, din prima ligă a Arabiei Saudite, iar acum e în măsură să facă o comparaţie între fotbalul din România şi cel din orient. Fostul selecţioner a spus, la ProSport Live, că nivelul fotbalului românesc nu se poate compara cu cel din Arabia Saudită, deoarece şeicii investesc milioane de dolari, în timp ce la noi nu se întâmplă aşa ceva.

Daniel Isăilă se luptă pentru evitarea retrogradării şi spune că fotbalul din Arabia Saudită e mult peste cel din Liga 1 Betano: "Trecem printr-o perioadă destul de dificilă. La toate emisiunile de aici, se spune că avem cel mai slab lot, cel mai mic buget. Avem două puncte peste linia retrogradării, suntem la mâna noastră. Această pauză e binevenită, aveam nevoie de puţină odihnă. Cu forţe proaspăte vom putea aborda altfel finalul de sezon. Am plecat cu şansa a doua, dar am arătat că suntem capabili să obţinem rezultate bune.

Salomao s-a acomodat foarte repede. Era în urmă cu pregătirea când a venit aici, n-a avut foarte multe meciuri în picioare. A avut o uşoară accidentare, însă acum e bine. Sper să ne ajute în meciurile de  "foc" pe care le mai avem.

Fotbalul de aici este mult peste ce se întâmplă în România. A apus vremea când se spunea că te duceai să joci la cămile. Sunt jucători de zeci de milioane. Prijovic joacă la o echipă de tradiţie, Al-Ittihad, care însă e la retrogradare. Nu se poate compara cu fotbalul din România. Prijovic are un salariu de 20 de milioane de dolari, pe trei ani de zile. PAOK a primit zece milioane de euro pentru el. Nu există termeni de comparaţie. Echipa mea are un buget de circa 350.000 de dolari", a spus Daniel Isăilă, în cadrul emisiunii ProSport Live.

Al-Hazm, echipa lui Isăilă, ocupă locul 12 în prima ligă din Arabia Saudită, cu 24 de puncte. La două lungimi în spate se află Al-Ittihad şi Al-Batin, care împart primul loc retrogradabil. În partea opusă a clasamentului, Al-Shabab, echipa lui Marius Şumudică, aleargă după un loc pe podium.

Top 10 cei mai valoroşi jucători din Arabia Saudită

  1. Ahmed Musa (atacant, Al-Nasr) - 15 milioane de euro
  2. Giuliano (mijlocaş, Al-Nasr) - 12.5 milioane de euro
  3. Josef (atacant, Al-Ahli) - 12 milioane de euro
  4. Garry Rodrigues (mijlocaş, Al-Ittihad) - 9 milioane de euro
  5. Omar Al-Soma (atacant, Al-Ahli) - 7.5 milioane de euro
  6. Djaniny (atacant, Al-Ahli) - 7 milioane de euro
  7. Paulo Diaz (fundaş, Al-Ahli) - 7 milioane de euro
  8. Sebastian Giovinco (mijlocaş, Al-Hilal) - 6 milioane de euro
  9. Aleksandar Prijovic (atacant, Al-Ittihad) - 6 milioane de euro
  10. Andre Carrillo (mijlocaş, Al-Hilal) - 6 milioane de euro
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.