9 luni de suspendare pentru Mutu! "Sunt dezamăgit! Le cer scuze fanilor şi clubului"

19 apr 2010 75 afişări Comentează şi tu Stranieri
9 luni de suspendare pentru Mutu! "Sunt dezamăgit! Le cer scuze fanilor şi clubului" 9 luni de suspendare pentru Mutu! "Sunt dezamăgit! Le cer scuze fanilor şi clubului"

Tribunalul Antidoping de la Roma a luat astăzi decizia în cazulAdrian Mutu, descoperit pozitiv la două controale antipodingdesfăşurate în cursul lunii ianuarie. Mutu a primit 9 luni de suspendare! Cuminternaţionalul român a fost suspendat provizoriu de către CONIîncepând cu 28 ianuarie, înseamnă că revenirea sa pe gazon se vaproduce abia 29 octombrie, iar Mutu va rata debutul viitoruluisezon.

Avocatul lui Adrian Mutu s-a arătat nemulţumit dedecizia italienilor: "Adrian este dezamăgit şi nemulţumit. Recursulla TAS? Nu este exclus, o să vedem ce vom face. Acum trebuie săvedem cum s-a luat această decizie. O să facem o cerere pentru aface derogare pentru meciurile amicale", a spus avocatul luiRodella.

Atacantul Adrian Mutu a fost audiat în cursul acestei dimineţipentru aproximativ două ore şi 20 de minute de tribunalulantidoping, după ce a fost depistat pozitiv în ianuarie cusibutramină.

După intervenţia procurorului federal al Comitetului OlimpicItalian (CONI), Ettore Tori, au urmat avocaţii lui Mutu, AntonioD'Avirro şi Paolo Rodella, care au încercat să convingă de bunacredinţă a jucătorului, pentru a obţine o reducere a suspendării deun an cerută de procuratură. Internaţionalul român al Fiorentineii-a avut alături, ca martori-specialişti, pe profesorul AlessandroMugelli şi doctorul Massimiliano Pieraccini. În schimb, la tribunalnu a fost prezent niciun oficial de la Fiorentina.

Decizia suspendării lui Mutu a fost luată de preşedinteletribunalului antidoping, Francesco Plotino.

......................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Cazul "Mutu-sibutramina" a izbucnit la 28 ianuarie 2010.Adrian Mutu a fost depistat pozitiv în urma unui test antidopingefectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatulItaliei. A doua zi, CONI a anunţat că Mutu a fost pozitiv lacontrolul antipoding şi la meciul cu Lazio, disputat în 20ianuarie, în care românul marcase două goluri.

Mutu a fost suspendat provizoriu de către CONI, începând cu28 ianuarie, iar atacantul român a renunţat să ceară analizaprobelor B. Imediat după începerea scandalului, Rodica, mama luiMutu, a susţinut că jucătorul a luat un medicament pentru slăbit,pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectulacestuia nu scria că ar fi conţinut sibutramină.

După o lună, Procuratura antidoping CONI a dispus trimitereacazului lui Mutu către Tribunalul Naţional Antidoping, cu propunerede suspendare pe o perioadă de un an. Singura veste bună a fost căprocurorul antidoping din cadrul CONI, Ettore Torri, a consideratcă Mutu se află la prima abatere şi a cerut suspendarea jucătoruluipentru o perioadă de un an, conform articolului 10.4 din codulWADA, care prevede circumstanţe atenuante şi posibilitateareducerii suspendării dictate în cazul unui sportiv depistatpozitiv, dacă acesta poate dovedi cum a intrat produsul respectivîn organismul său şi că prin consumarea acelei substanţe nu s-aintenţionat creşterea performanţelor sportive. Dacă se considera căeste recidivist, Adrian Mutu ar fi riscat o suspendare de până lapatru ani.

Apoi la începutul lunii aprilie, Tribunalul NaţionalAntidoping a comunicat că preşedintele Francesco Plotino a fixataudierea în cazul Adrian Mutu pentru data de 19 aprilie 2010, laora 10.30 (n.r. - ora 11.30 în România).

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.