Situaţie incredibilă în Cupa Franţei! Cum a ajuns o echipă din Reunion să o elimine pe Paris!

17 nov 2013 4908 afişări Fotbal Extern
Situaţie incredibilă în Cupa Franţei! Cum a ajuns o echipă din Reunion să o elimine pe Paris!

US Sainte-Marienne, o echipă care joacă în campionatul Insulei Reunion, s-a calificat în turul opt al Cupei Franţei, după ce a eliminat-o pe Paris FC, echipă din divizia a treia franceză

*Jucătorii de la Paris FC au trebuit să parcurgă 9200 de kilometri pentru meciul de duminică

Cu peisaje superbe, temperaturi ridicate şi un vulcan activ, Insula Reunion este unul dintre departamentele de ”peste mare” ale Franţei, fiind teritoriu francez încă din 1642. Deşi se află la 9.200 de kilometri de Paris, Reunion a devenit o regiune, cu aceleaşi puteri cu ale unei regiuni franceze, formată dintr-un singur departament şi condusă de un consiliu regional. Iar dacă din punct de vedere admistrativ Reunion are aceleaşi drepturi ca orice departament din interiorul Hexagonului, aceste drepturi se transpun şi în plan fotbalistic.

E cea mai mare performanţă din istoria echipei

Acolo unde echipele care evoluează în campionatul din Reunion, afiliat Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), au dreptul de a se înscrie în Cupa Franţei. Iar liderul campionatului din acest sezon, US Saint-Marienne, o echipă care se bazează pe jucători născuţi în Reunion, dar şi pe trei fotbalişti din Madagascar, a făcut senzaţie! În turul 7 al competiţiei, penultimul înainte ca cele 20 de echipe din Ligue 1 să intre în competiţie, Saint-Marienne a reuşit să producă o mare surpriză, câştigând cu 2-0 meciul cu Paris FC, a doua echipă a capitalei, după PSG, care joacă în divizia a treia. Cea mai mare performanţă din istoria lui Saint-Marienne. Care speră să aducă în Reunion şi o echipă din Ligue 1!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.