Vrem replay la returul cu Celtic! CFR Cluj pierde acasă, 1-0 cu Slavia Praga, dar cehii nu impresionează. Calificarea se joacă în deplasare

20 aug 2019 2669 afişări Liga Campionilor
Vrem replay la returul cu Celtic! CFR Cluj pierde acasă, 1-0 cu Slavia Praga, dar cehii nu impresionează. Calificarea se joacă în deplasare foto: Mediafax / Paul Ursachi

Liga Campionilor nu înseamnă doar 15 milioane de euro, adică suma care a stat pe buzele tuturor înaintea playoff-ului CFR - Slavia. Liga Campionilor înseamnă revenirea într-un fotbal mare care, din motive justificate, ne-a aruncat în depozitul cu ”uzate” şi ne-a făcut să oftăm probându-ne neputinţa ani la rând. Liga Campionilor înseamnă confruntarea cu băieţii pe care îi mai vedem doar la TV sau în FIFA 19, înseamnă organizare de excepţie, înseamnă stadioane pline şi, nu în ultimul rând, trecerea fotbaliştilor cu potenţial vandabil de la tarabă la complex comercial de lux. 

CFR Cluj concentrează în acest start de sezon speranţele tuturor microbiştilor din România şi, după o ”dublă” entuziasmantă cu Celtic, Dan Petrescu îmbracă hainele unui Mântuitor venit să ne arate calea. Adversarul? O Slavia Praga care nu sperie nici prin nume, nici prin individualităţi. Până la urmă, ce, e Stanciu cel venit de la arabi o aşa mare sperietoare? Unde mai pui că e cam cel mai bun de la ei. Aşa să fie?

Ardelenii de pe teren încep timoraţi, în totală antiteză cu ardelenii din tribună, cei care îşi concentrează forţele întru huiduirea copioasă a fostului mijlocaş de la FCSB. Slavia stă mai bine, îşi asumă rolul cedat fără luptă, precum un soldat laş cu prea multe de pierdut, de clujeni. Echipa agresivă din Scoţia a dispărut, locul i-a fost luat de una care şi-a ştanţat pe piept, lângă stemă, diagrama emoţiilor. E efectul ”lupul!”? Petrescu a repetat de atât de multe ori discursul cu forţa Slaviei încât vorbele i-au fost categorisite drept ”strategie de adormire”. Şi uite că avea dreptate! Cehii se joacă în preajma careului, trag la poartă, dar Arlauskis pare în meci. Culmea, noi avem prima ocazie mare, atunci când lovitura de cap a lui Ţucudean e respinsă cu un efort serios de portaruk Slaviei. Nu apucăm să sperăm, că Masopust trimite cu latul o minge de la 25 de metri, ”şut” înşelător care îl face pe Arlauskis să plonjeze comic, inutil. E 1-0 după nici jumătate de oră, iar lucrurile nu arată bine. Se joacă doar la poarta CFR-ului, norocul ardelenilor este că cehii fac abuz de combinaţii, iar cele mai multe nu ies. Noi ieşim din careu cu mingi luni, definiţia risipei, totul spre disperarea lui Petrescu. 

Prea târziu şi insuficient

Ţipetele lui Petrescu trec de dublu-stratificatul vestiarelor. Pe teren nu mai iese Ţucudean, Rondon îi ia locul şi fotbalistul adus de la Mediaş dă un semn. Profită de o eroare în apărarea cehilor şi trage la colţul lung, în bară. Cineva şi-a amintit de meciul retur cu Celtic! Publicul se înfierbântă şi transmite agitaţia şi fotbaliştilor. Slavia nu e mai slabă decât în prima repriză, dar acum are un adversar care vrea fotbal. Statistica ne supără, avem procentaj de 50% pase reuşite. Cehii sunt mai aproape de fotbalul mare, au 75% după o oră de joc, dar nu dezarmăm. 

Petrescu forţează şi cu Păun, revelaţia ultimelor meciuri, însă o face abia în ultimul sfert de oră. Se mai poate schimba ceva? Aşa se pare. Omrani profită de o respingere proastă, preia, schimbă direcţia şi e trântit în careu. Penalty, dar unul pe care Omrani îl execută prost. Ratare în cel mai prost moment posibil. E finalul forţărilor limpezi din partea ardelenilor. Meciul se aşează cu o Slavia defensivă, organizată la milimetru, şi cu un CFR stângaci, construind anevoios. Echipa lui Dan Petrescu nu mai poate. Meciul se termină cu victoria Slaviei, însă o victorie venită într-o manieră deloc impresionantă. Cehii, potrivit şi descrierilor lui Petrescu, sunt o echipă mai bună, mai organizată şi mai tehnică decât Celtic, însă un CFR montat precum în deplasarea din Scoţia poate produce surpriza în retur. Mai e o repriză!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.