Eurotricolorii la raport. Avem un prim 11 de accidentați și rezerve nefolosite cu o lună și ceva înainte de EURO 2024! Care sunt sclipirile care dau speranță acum printre incertitudini?

Eurotricolorii la raport. Avem un prim 11 de accidentați și rezerve nefolosite cu o lună și ceva înainte de EURO 2024! Care sunt sclipirile care dau speranță acum printre incertitudini?
  • Publicat:

De la începutul lunii aprilie și până la când Edi Iordănescu va convoca lotul final pentru EURO 2024, fiecare zi de marți îți aduce în ProSport radiografia evoluției de la cluburi pentru jucătorii cu cele mai mari șanse de a se regăsi în lotul lui Edi Iordănescu pentru turneul final din Germania! Rubrica „Eurotricolorii la raport” urmărește pas cu pas, etapă de etapă, cât și cum joacă la echipele lor tricolorii în care se pun marile speranțe ale tuturor românilor!

Monitorizăm nucleul de bază al celor 43 de fotbaliști pe care s-a bazat Edi Iordănescu în preliminariile EURO 2024 și pentru amicalele din martie, dar aruncăm mereu un ochi și spre cei care ar putea „să se urce din mers în trenul aflat în mișcare” pe care l-a fixat selecționerul. Cu cifre incontestabile și calificative furnizate de sofascore.com pe baza unui set complex de parametri, pentru un tablou cât mai realist al șanselor noastre la turneul final, până la urmă.

Eurotricolorii la raport. Cele patru categorii

În fiecare marți, rubrica „Eurotricolorii la raport” va împărți evoluțiile de la cluburi ale fotbaliștilor naționalei în cinci categorii. În prima, unde ne dorim să avem cât mai multe nominalizări, vom regăsi „Remarcații săptămânii”. Tricolori integraliști sau măcar titulari, al căror randament în ultima etapă i-a scos clar în evidență.

La categoria „Evoluții medii” intră prestațiile care nu au adus aplauze, dar nici nu au ridicat semne de întrebare majore. Tricolori care au jucat pentru cluburile lor în ultima etapă, dar fără un impact considerabil care să iasă din tiparele așteptărilor. Ori cu semne pozitive, dar care nu au contribuit la un rezultat pe măsură pentru formațiile lor.

Pentru tricolorii lui Edi Iordănescu rămași doar pe banca de rezerve, cu foarte puține minute prinse pe finaluri de meci ori cu evoluții îngrijorătoare, există categoria „Semne de alarmă și rezerve neutilizate”. 

Nu în ultimul rând, dincolo de fotbaliștii pe care Edi Iordănescu s-a bazat recent, urmărim și evoluțiile jucătorilor care ar putea să prindă un loc în lotul României la EURO 2024, în mod realist, deși nu au fost convocați în ultima vreme. Ei compun secțiunea „Cine urcă în tren din mers?”. Aici vom evidenția doar randamentul de excepție al unor potențiali tricolori, dacă este cazul! Așadar nici nu veți regăsi poate aceiași jucători, aici, săptămână de săptămână!

Remarcații săptămânii. Cinci goluri și patru pase de gol!

Deian Sorescu și Denis Drăguș au avut prestații excelente în Turcia, deși Gaziantep FK a pierdut 2-4 la Trabzonspor și, cu 4 etape înaintea finalului de sezon, e prima la retrogradare, la două puncte distanță de salvare. Deian a marcat pentru 1-0 în minutul 12, apoi i-a oferit pasă de gol lui Drăguș, în minutul 21. În ciuda eșecului, românii au avut parametri foarte buni la dueluri câștigate și s-au remarcat ofensiv constant. Sorescu a fost integralist, Drăguș a fost schimbat în minutul 89.

Marius Marin a marcat golul pentru 2-2 final în Pisa – Catanzaro din Serie B, reușita lui din minutul 81 consfințind remontada prin care gazdele au smuls un punct esențial în lupta pentru barajul de promovare în Serie A. În plus, 6 din 8 dueluri câștigate pentru tricolor, o partidă foarte bună.

Valentin Mihăilă a înscris golul de 2-0, prin care Parma s-a desprins spre un 4-0 final acasă, cu Lecco, în Serie B. Pe teren până în minutul 59, românul a avut astfel o contribuție importantă la succesul care duce echipa lui foarte aproape de promovarea directă în Serie A, Parma fiind și lider la zi în Italia 2.

Nicolae Stanciu a fost cel mai bun om de pe teren deși formația lui, Damac, a pierdut în campionatul Arabiei Saudite, 0-1 acasă cu Al Taawoun. Căpitanul tricolorilor a creat două mari șanse de gol, a oferit 4 pase-cheie, reușind și 6 pase lungi reușite dintr-un total de 10 încercate. Titular și integralist, n-a putut contribui însă și pe tabelă, iar oaspeții au marcat pentru victorie în minutul 89.

Louis Munteanu rămâne în categoria remarcaților și săptămâna aceasta, după Farul – Rapid 3-1 în care atacantul a fost cel mai bun pe teren și a marcat pentru deschiderea scorului, apoi o etapă în care a fost cel mai bun om al dobrogenilor, cu pasă de gol, în FCSB – Farul 2-1.

Darius Olaru a avut câte o pasă de gol în fiecare cele două etape din play-off Superliga care au adus titlul pentru roș-albaștri, atât în 2-2 la Sepsi Sf. Gheorghe, cât și în 2-1 cu Farul Constanța pe teren propriu (la deschiderea de scor). Prestații solide, revenire de formă clară pentru căpitanul campioanei.

Evoluții medii. Alibec înscrie dar retrogradează, Răzvan Marin intră bine pe final de meci

Denis Alibec a retrogradat din L1 Qatar cu Muaither SC, dar ultimele două etape jucate într-o săptămână au însemnat pentru el pasă de gol și apoi gol, cu toate că echipa lui a pierdut 3-5 și 3-4. Printre cei mai buni oameni ai formației sale, cu procentaj 100% dueluri câștigate la 3-5 cu Qatar SC, dar…

Bogdan Racovițan a făcut un meci solid în victoria echipei lui Rakow, 1-0 la Widzew Lodz. Titular și integralist, a avut 88% pase reușite, lider dintre coechipieri la acțiuni defensive reușite și la degajări în urma atacurilor adverse.

Adrian Rus continuă forma bună, de data asta în doar 1-1 pentru Pafos la Aris Salonic, meci în care a fost titular și integralist, după ce zilele trecute contribuise la calificarea echipei lui în finala Cupei Ciprului și la un 5-1 categoric în campionat.

Răzvan Marin a intrat doar din minutul 61 în Atalanta – Empoli 2-0, dar a fost unul din cei mai buni fotbaliști ai oaspeților, cu 4 din 4 dueluri câștigate, șut pe poartă și doar 4 din 28 de baloane pierdute.

Ionuț Nedelcearu a fost titular și 73 de minute pe teren pentru Palermo în 1-2 cu Reggiana din Serie B, etapă nu la fel de bună ca precedenta pentru tricolor. Deși 91% pase reușite, stoperul a câștigat doar un duel din trei și a bifat o singură intercepție.

Alexandru Cicâldău a fost titular și 60 de minute pe teren la oaspeți în Sivasspor – Konyaspor 1-0, cu o prestație în media echipei, dar procentaj de aproape 70% dueluri câștigate și doar 6 baloane pierdute. Evoluție medie pentru clasificarea din „Eurotricolorii la raport”.

Adrian Șut și Ștefan Târnovanu au avut evoluții medii, cu mijlocașul fiind printre remarcați (7 din 9 dueluri câștigate) în 2-2 la Sepsi pentru FCSB, dar o evoluție ștearsă în 2-1 cu Farul Constanța. Portarul a încasat două goluri la Sfântu Gheorghe și unul de la echipa lui Hagi, dar cu 5 intervenții salvatoare per total în cele două dueluri.

Nicușor Bancu a fost titular și integralist pentru Universitatea Craiova atât în 0-1 cu CFR Cluj, cât și în 2-1 cu Rapid pe Giulești. Meciuri relativ bune, în revenire spre forma care l-a consacrat, după accidentare.

Daniel Bîrligea a intrat ultimele 22 de minute în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1, a marcat golul victoriei și cu procentaj 100% dueluri câștigate (4 din 4) a fost printre remarcații evidenți ai partidei, dar inconstanța atacantului revine: a intrat în minutul 62 runda următoare, la 2-1 cu Sepsi, fără o prezență consistentă în ofensivă, fără șut pe poartă.

Și Raul Opruț, fundașul stânga de la Hermannstadt, cam pe același tipar. Între cei mai buni jucători ai echipei sale în 2-0 cu Petrolul (13 dueluri câștigate!, 12 acțiuni defensive de succes și nu mai puțin de 9 tackling-uri reușite!), însă la 0-1 cu Oțelul Galați în deplasare, sub media echipei.

Semne de alarmă și rezerve neutilizate. Ploaie de accidentări și rezerve!

Andrei Rațiu a fost titular și integralist pentru Rayo Vallecano, aceasta e vestea bună, însă a fost 0-3 în deplasare cu Villarreal iar tricolorul a fost printre cei mai slabi jucători ai oaspeților. Românul a resimțit lipsa ritmului de joc, a câștigat doar 2 din 8 dueluri directe, pierzând 15 baloane (locul 2 din echipă la acest capitol) și încercând două centrări, fără succes.

Florin Niță a încasat iarăși multe goluri, în Trabzonspor – Gaziantep FK 4-2, după ce echipa lui a condus cu 2-0 prin golurile lui Sorescu și Drăguș! Niță a avut 7 șuturi pe poartă dintre care 4 au fost goluri și ajunge la zece goluri primite în ultimele patru etape de campionat în Turcia.

Andrei Burcă, titular pentru Al Okhdood, a părăsit terenul după doar 23 de minute, simțind dureri. În urma unui RMN, s-a constatat că e vorba de o ruptură musculară, dar sunt șanse să fie apt până la EURO 2024. Toate detaliile sunt AICI.

  • Au rămas pe băncile de rezerve sau în afara lotului: Florinel Coman (FCSB – în afara lotului cu Farul, accidentat, după ce a marcat în 2-2 la Sepsi), Marian Aioani (Rapid – în afara lotului cu Universitatea Craiova, accidentat), Cristian Manea (CFR Cluj), Dennis Man (Parma – în afara lotului, accidentat), George Pușcaș (Bari – în afara lotului, accidentat), Florin Tănase (Al Okhdood), Radu Drăgușin (Tottenham), Ianis Hagi (Alaves), Horațiu Moldovan (Atletico Madrid), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova – în afara lotului, accidentat), Ionuț Radu (Bournemouth – în afara lotului).
  • Accidentat în campionatul Turciei, mijlocașul Olimpiu Moruțan (Ankaragucu) a fost operat și va rata EURO 2024, după cum ProSport a dezvăluit în exclusivitate AICI

Descoperă „Eurotricolorii la raport” de la început de aprilie până azi:

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul episod Survivor All Stars
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul episod Survivor All Stars
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Elias Charalambous a sărbătorit alături de fiica sa! Apariție ravisantă pentru frumoasa Andriana
Are 77 de ani și arată SPECTACULOS! Solista are și iubit TINEREL: regulile pe care le respectă cu sfințenie
Are 77 de ani și arată SPECTACULOS! Solista are și iubit TINEREL: regulile pe care le respectă cu sfințenie
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel cam mic!
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel cam mic!
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Revenire de senzaţie a unuia dintre Rockefellerii României! Decizia importantă luată de milionarul român
Revenire de senzaţie a unuia dintre Rockefellerii României! Decizia importantă luată de milionarul român
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după divorț
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după divorț
Simona Halep renunță. Decizia luată de marea campioană a României
Simona Halep renunță. Decizia luată de marea campioană a României
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi…
Toleranţă zero pentru dezinformare: A fost lansat primul mecanism oficial de raportare a conţinutului deepfake din România
Toleranţă zero pentru dezinformare: A fost lansat primul mecanism oficial de raportare a conţinutului deepfake din România
E nevoie de omologare dacă schimbi motorul cu unul de la dezmembrări?
E nevoie de omologare dacă schimbi motorul cu unul de la dezmembrări?
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
×