Adio "Beau Jeu", bine ai venit "Farcas". Premieră la EURO | Adidas schimbă mingea în timpul turneului. Cum arată balonul pentru fazele eliminatorii

21 iun 2016 4448 afişări EURO 2016
Adio "Beau Jeu", bine ai venit "Farcas". Premieră la EURO | Adidas schimbă mingea în timpul turneului. Cum arată balonul pentru fazele eliminatorii
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Fazele finale ale Euro 2016 se vor disputa cu o minge diferită faţă de cea utilizată în faza grupelor. În premieră pentru un turneu final, balonul oficial e schimbat pe parcursul competiţiei. Adidas a lansat oficial mingea "Farcas", ce va fi folosită începând cu faza optimilor. Balonul are însă un design similar cu "Beau Jeu", mingea folosită în primele 36 de partide.

Redăm mai jos comunicatul adidas:

adidas a lansat astăzi Fracas, mingea oficială pentru etapele finale ale UEFA EURO 2016™, minge care va decide cine concurează şi, în cele din urmă, cine câştigă competiţia finală din 10 iulie.

Numele (Farcas, care din franceză se traduce gălăgie (clamour) - a fost ales pentru a înlătura incertitudinea şi a creşte ritmul jocurilor din etapele finale, în care se câştigă sau se pleacă acasă. Imprevizibilitatea etapelor finale ale unui turneu major este, de asemenea, surprinsă în designul Fracas prin explozia de roşu şi negru.

Sam Handy, vice preşedintele de design, a declarat: „Pentru Fracas, ne-am dorit să fim îndrăzneţi cu direcţia noastră de design şi să creăm ceva care să încorporeze emoţiile resimţite în timpul etapelor finale ale turneului de fotbal. La Beau Jeu a fost vorba de fotbal tactic, a face ceea ce trebuia să faci pentru a ajunge la etapele finale. Fracas are un design mai perturbător. Reprezintă zgomotul mulţimii şi emoţiile din jurul mentalităţii de pe teren, câştigătorul ia totul.”

Structura pe care o au la bază atât Fracas, cât şi Beau Jeu, a fost dezvoltată aproape 18 luni şi conţine cele mai bune elemente din Brazuca, mingea oficială a Campionatului Mondial FIFA, inclusiv formatul inovator. Cele două mingi, care împreună vor decide câştigătorii UEFA EURO 2016™, conţin structuri îmbunătăţite de suprafaţă şi de blocare, oferind aderenţă îmbunătăţită şi vizibilitate mai bună. În timpul acestui proces de dezvoltare, ambele mingi au fost testate în mod independent de către jucători de top precum Gareth Bale şi Iker Casillas.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.