LIVE BLOG CM 2014, ziua 15 | SUA – Germania 0-1, Portugalia – Ghana 2-1. Germania și SUA merg în optimi. Portugalia lui Ronaldo e eliminată. Obama a vizionat meciul în Air Force One

LIVE BLOG CM 2014, ziua 15 | SUA - Germania 0-1, Portugalia - Ghana 2-1. Germania și SUA merg în optimi. Portugalia lui Ronaldo e eliminată. Obama a vizionat meciul în Air Force One
  • Publicat:
  • Actualizat:

 


PROGRAMUL DE AZI

  • GRUPA G
  • PORTUGALIAGHANA 2-1 (Boye 31 – aut., Cr. Ronaldo 80 / Gyan 57)
    Ghana:
    Dauda – Afful, Mensah, Boye, Asamoah – Atsu, Badu, Rabiu (Acquah 77), Dede, A. Ayew (Wakaso 81) – A. Gyan, Maris (J. Ayew 71)
    Portugalia: Beto (Eduardo 88) – Joao Pereira (Varela 62), Bruno Alves, Pepe, Andre Amorim – William Carvalho, Joao Moutinho, Miguel Veloso – Nani, Eder (Vieirinha 70), Cr. Ronaldo
     
  • SUAGERMANIA 0-1 (Muller 55)
    SUA:
    Howard – Johnson, Gonzalez, Besler, Beasley – Beckerman, Jones – Zusi (Yedlin 84), Bradley, Davis (Bedoya 59) – Dempsey.
    Germania: Neuer – Boateng, Mertesacker, Hummels, Howedes –  Lahm, Schweinsteiger (Gotze 77), Kroos – Özil (Schurrle 89), Podolski (Klose 46), Muller.
     
  • GRUPA H
  • ALGERIARUSIA (ORA 23:00, TVR 1)
  • ​COREEA DE SUDBELGIA (ORA 23:00, TVR 2)

    Belgia: 

    Courtois – Vanden Borre, Van Buyten, Lombaerts, Vertonghen – Defour, Dembele, Chadli – Januzaj, Mirallas, Mertens.

20:59 Faza grupelor a făcut patru victime din top 10 al clasamentului FIFA. După Spania, Italia și Anglia, și Portugalia a fost eliminată în această seară, deși a câștigat cu 2-1 în fața Ghanei.


20:52 FINAL DE MECIURI! Deși pierde cu 1-0 în fața Germaniei, echipa Statelor Unite se califică în optimi, acolo unde va juca împotriva câștigătoarei Grupei H. În celălalt meci, Portugalia a câștigat cu 2-1, dar golaverajul nu a fost suficient pentru a aduce calificarea echipei lusitane, eșecul categoric din prima etapă, scor 0-4 cu Germania, cântărind decisiv.


20:42 Ronaldo are trei goluri la Cupa Mondială, câte o reușită în 2006, 2010 și 2014. Este primul jucător portughez care marchează la trei Cupe Mondiale diferite, dar eficiența sa nu e deloc de invidiat: cele trei reușite au venit după 67 de șuturi.


20:39 GOOOOOOOOOOL PORTUGALIA!!!! (CR. RONALDO 80). Lusitanii fac 2-1 prin Ronaldo, după o gafă în defensiva adversă, iar Portugalia are acum nevoie de încă patru goluri pentru a se califica în optimi.


20:37 În meciul Ghana – Portugalia, un gol marcat de ghanezi ar înclina balanța calificării în favoarea africanilor. Și acest lucru chiar se poate întâmpla, având în vedere că portughezii joacă un 2-4-4, în care riscă absolut totul pe cartea atacului.


20:33 Echipa lui Jurgen Klinsmann are un suporter important în această seară. Președintele Barack Obama vizionează meciul pe un televizor aflat la bordul Air Force One, în drum spre Minneapolis.


20:28 Thomas Muller e egalul lui Pele. Germanul are 9 goluri în 9 meciuri la Cupa Mondială, exact atât de cât a avut nevoie și legendarul brazilian pentru a atinge această performanță.


20:22 Doar Eusebio, Gerd Muller și Kocsis au ajuns la 9 goluri marcate la Cupa Mondială la o vârstă mai fragedă decât Thomas Muller. Germanul de 24 de ani are deja 4 reușite la acest turneu, fiind golgheter alături de Neymar și Messi.


20:18 A fost al șaselea gol marcat de Asamoah Gyan la Cupa Mondială, ghanezul devenind cel mai bun marcator african din istorie la Cupa Mondială, depășindu-l pe Roger Milla.


20:15 GOOOOOOOOOOL GHANA!!!! (Gyan 57). Se anunță un final dramatic de grupă. Colegul Cristian Scutariu, care va preia acest LIVE BLOG după ora 21:00, relatează că Wajeed Maris a oferit o centrare „a la Latovlevici” pentur Gyan, care nu iartă și face 1-1. ÎN ACEST MOMENT, GHANA MERGE MAI DEPARTE DACĂ‚ VA CÂȘTIGA CU 2-1, IAR SUA PIERDE LA UN GOL CU GERMANIA.


20:13 GOOOOOOOOOL GERMANIA! (MULLER 55). Fază superbă a Germaniei, după ce Howard respinge în lateral un cap al lui Klose, mingea ajunge la Muller, care marchează cu un șut plasat de la 20 de metri. În acest moment, americanii pot pierde calificarea dacă Ghana câștigă cu 2-1.


20:10 Klose ratează o lovitură de cap din doar 8 metri, cea mai bună șansă a Germaniei. Meciul are un ritm destul de scăzut, în ciuda tentativelor nemților de a verticaliza jocul. Până în minutul 55 nu a avut loc nicio mare ocazie. La ambele porți!


20:03 S-au reluat cele două partide. Miroslav Klose a intrat în locul lui Lukas Podolski în echipa germană. Va fi acesta meciul în care Klose va deveni golgheterul all-time al Cupei Mondiale? Are nevoie de un singur gol marcat în poarta lui Howard.


19:59 E lesne de înțeles motivul pentru care Adidas a anunțat, într-un comunicat de presă, că va discuta cu reprezentanții lui Luis Suarez în vederea rezilierii contractului de sponsorizare. Poza de mai jos spune totul.


19:53 În acest moment, Germania și SUA merg mai departe, însă totul se poate schimba în repriza secundă. Dacă nemții vor prelua conducerea, americanii pierd calificarea doar dacă Portugalia bate cu 4-0 sau Ghana cu 2-1. În cazul Portugaliei, orice gol marcat de nemți le „acordă” un gol care trebuie marcat pentru a se califica.


19:46 Prima repriză a celor două partide se încheie simultan, în aproape aceeași secundă. Joachim Low, udat din cap până în picioare de ploaie, pare nemulțumit, însă rezultatul e excelent pentru ambele echipe, care merg braț la braț în optimile de finală.


19:42 E clar că Portugalia a identificat flancurile ghaneze drept punctul slab al echipei africane și încearcă să dea lovitură după lovitură în acest mod. Deocamdată, lusitanii au încercat 14 centrări în careul lui Dauda, dintre care au fost completate 3.


19:40 Autogolul lui Boye a fost al patrulea de la acest Mondial, după cele ale lui Marcelo (în meciul cu Croația), Valladares (în meciul cu Franța) și Kolasinac (în meciul cu Argentina). Recordul all-time la o Cupă Mondială e de 6, în 1998.


19:34 Egalul dintre Germania și Statele Unite, scor 0-0, le califică pe ambele echipe în acest moment în faza optimilor. Așadar, golul Portugaliei nu contează deocamdată. Pentru că Portugalia – golaveraj 3-6 – e departe chiar și de golaverajul Statelor Unite, 4-3, având nevoie de alte trei goluri în cazul în care nemții bat la limită.


19:32 GOOOOOOOOOOOOOOOL PORTUGALIAAAAA!!! (BOYE 31 – AUT.). În urmă cu câteva ore, John Boye era surprins de fotografii aflați în apropierea cantonamentului Ghanei de la Brasilia pupând cei 100.000 de dolari primiți de la Federația ghaneză drept bonus de participare la Cupa Mondială. La ora meciului, Boye se gândea, probabil, tot la bani. Pentru că în minutul 31, el deschide scorul pentru Portugalia, marcând cu un autogol imparabil în fața lui Dauda.


19:30 O fază de atac a americanilor e oprită de arbitrul Ravșan Irmatov, care acționează ca un scut în fața lui Jermaine Jones. Mijlocașul american cade la pământ după un contact cu arbitrul uzbec, însă poate continua partida fără probleme.


19:25 Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a mărit cu o oră pauza de masă a tuturor angajaților din acest stat, pentru ca aceștia să poată vedea meciul contra Germaniei.


19:22 Comentariu picant al fostului jucător al lui Liverpool, Mark Lawrenson, despre freza lui Kyle Beckerman, mijlocașul Statelor Unite. „Dacă nu vedeam că joacă fotbal la Cupa Mondială, aș fi zis că e un vagabond.


19:19 ȘANSĂ‚ URIAȘĂ‚ PENTRU RONALDO! Starul lui Real Madrid reia cu capul din 6 metri, însă Dauda e pe fază și reușește să pareze.


19:12 Luăm o pauză de la cele două meciuri pentru a vă împărtăși o fotografie surprinsă în cantonamentul Uruguayului, în momentul în care Luis Suarez își lua rămas bun de la coechipierii săi, în urma suspendării de nouă meciuri internaționale primite de la FIFA.


19:11 Primele impresii ale meciului Germania – SUA sunt clare: nemții joacă, deocamdată, la victorie, încercând să marcheze încă din primele minute. Germania are o rată de reușită a paselor de 97%, în timp ce americanii au completat doar șapte pase. Graficul de mai jos e edificator.


19:07 Portugalia începe mai bine și are deja prima ocazie. E o bară a lui Ronaldo, care încearcă un șut-centrare, care îl depășește pe Dauda, însă lovește transversala porții ghaneze!


19:05 Startul e destul de liniștit. Poate prea liniștit pentru zecile de mii de fani americani care au ieșit pe străzile din Chicago și alte orașe mari pentru a urmări împreună partida cu Germania.


19:01 Ronaldo s-a afișat deja cu noua sa tunsoare. Este a treia tunsoare în cel de-al treilea meci de la acest Mondial pentru superstarul lui Real Madrid, care nu are decât două goluri la Cupa Mondială în carieră.


19:00 Start în cele două meciuri! Vom afla în mai puțin de două ore care sunt echipele calificate din Grupa G în optimile de finală ale Mondialului. Ploaia cade puternic la Recife, vom vedea cum va afecta vremea jocul celor două echipe.


18:51 În timp ce colegii lor se pregătesc pentru meciul contra Portugaliei, Kevin Prince Boateng și Sulley Muntari, excluși din lotul Ghanei, și-au postat o poză pe Instagram cu descrierea „Prieteni pe viață, nu credeți toate zvonurile”.


18:44 Echipa Statelor Unite nu s-a impus niciodată în fața Germaniei, având un bilanț de 3 egaluri și 6 eșecuri în fața nemților. Cele două echipe s-au mai întâlnit în istoria Cupei Mondiale de doar două ori, ambele meciuri încheindu-se cu victorii ale Germaniei.


18:36 „Biscotto” este termenul italian care descrie un „blat” – un meci aranjat. Presa internațională se așteaptă ca în această seară, în meciul dintre Germania și SUA să existe un aranjament, un egal care să ducă ambele echipe în optimile de finală. Pentru că ambele echipe au patru puncte, iar un egal le-ar califica pe amandouă, indiferent de rezultatul din meciul Ghana – Portugalia.


18:30 Producătorul italian de paste Barilla a dat lovitura cu o imagine senzațională postată pe contul de Twitter. „Bentornati a casa” (n.r. – Bine ați revenit), e mesajul care însoțește o imagine cu 11 paste, simbolizând cei 11 jucători italieni. Una dintre penne este, însă, Chiellini, care apare cu o mușcătură în colț, aluzie clară la duelul dintre fundașul lui Juventus și Luis Suarez.


18:22 Paul Kelso, corespondent Sky News în Brazilia, anunță pe Twitter că președintele Federației uruguayene, Wilmar Valdez, va face apel la decizia privind suspendarea lui Luis Suarez. „Este o decizie mult prea dură, iar dovezile nu au fost suficient de bune”, a spus Valdez.


18:18 Îngrijorat de calitatea terenului de la Recife, Joachim Low a inspectat arena, protejându-se de ploaie cu o umbrelă. Selecționerul Germaniei a părut mulțumit, deși gazonul e îmbibat cu apă.


18:04 După scandalul în care au fost implicați Kevin Prince Boateng și Sulley Muntari, cei doi fiind excluși din lotul Ghanei, africanii trimit în teren o echipă cu destule modificări. Rabiu și Badu sunt în centrul liniei de mijloc, în timp ce benzile sunt „ocupate” de Atsu și Ayew. În schimb, Portugalia trimite în teren modulul deja obișnuit 4-3-3, cu Nani, Eder și Ronaldo în față.


18:00 În ciuda ploii care a căzut la Recife și continuă să cadă, meciul SUA – Germania se joacă! Din prima echipă a germanilor dispar Khedira și Gotze, înlocuiți de Schweinsteiger și Podolski. Modulul nemților rămâne 4-3-3, în timp ce americanii vor juca în 4-2-3-1, cu Dempsey vârf împins.


17:47 Vicky Davila, jurnalistă din Uruguay prezentă în Brazilia, spune că delegația uruguayană a fost atât de surprinsă de decizia FIFA, încât amenință să nu se prezinte la optimea de finală contra Columbiei, care va avea loc sâmbătă, de la ora 23:00, pe stadionul „Maracana”.


17:42 Tabloidul „The Sun” nu se dezminte, iar după decizia pe care FIFA a luat-o în cazul Suarez a postat pe Twitter unul dintre cele mai amuzante mesaje de la acest Mondial! „Câte luni, Luis?”, este întrebarea însoțită de o poză cu Suarez arătând patru degete.


17:38 Liverpool a anunțat că își va înștiința avocații privind speța lui Suarez și că va analiza decizia FIFA pentru a face apel. Va fi interesant de văzut ce va decide clubul englez, mai ales că Suarez va lipsi patru luni, timp în care ar trebui să primească un salariu de circa 3 milioane de lire.


17:26 Întrebările privind posibilitatea unui transfer al lui Suarez la o altă echipă au fost lămurite de FIFA. Forul internațional susține că jucătorul poate semna cu orice altă echipă, iar Tenfield, o televiziune uruguayană, susține că Suarez a spus deja „da” ofertei Barcelonei.


17:18 Anunțul oficial al FIFA privind suspendarea lui Suarez poate fi citit mai jos, tradus integral din limba engleză:

Comisia de Disciplină a FIFA a ajuns la o decizie în ceea ce îl privește pe Luis Suarez, cel care a fost implicat într-un incident la meciul Italia – Uruguay, de la Campionatul Mondial, jucat pe 24 iunie 2014:

Comisia de Disciplină decide că:

– Jucătorul Luis Suarez a încălcat art. 48 par. 1, lit. d din Codul Disciplinar FIFA (asalt) și art. 57 din același cod (comportament nesportiv vizavi de alt jucător)

– Jucătorul Luis Suarez va fi suspendat în următoarele nouă meciuri oficiale. Primul meci al suspendării sale va fi chiar următorul meci de la Campionatul Mondial al echipei sale, Columbia – Uruguay, de pe 28 iunie. Suspendarea pentru celelalte meciuri va fi orice eventual meci al Uruguayului la Campionatul Mondial și/sau orice meci oficial al echipei reprezentative, în concordanță cu art 38 par 2a) din Codul Disciplinar al FIFA

– Jucătorului Luis Suarez i se interzice să ia parte la orice acțiune privind fotbalul (adminstrativ, sport sau altceva) pentru o perioadă de patru luni în concordanță cu art 22 al Codului Disciplinar FIFA.

– Lui Luis Suarez nu i se va permite accesul pe orice stadion pe perioada suspendării, în concordanță cu art 21, și nici pe stadioanele unde va juca reprezentativa Uruguayului în cele nouă meciuri în care este suspendat

– Jucătorul Luis Suarez trebuie să plătească o amendă de 100.000 CHF (n.r – franci elvețieni)

Decizia a fost înmânată jucătorului și Federației Uruguayene de Fotbal

„Asemenea comportament nu poate fi tolerat pe niciun teren de fotbal, cu atât mai puțin la Campionatul Mondial, unde milioane de ochi privesc starurile de pe teren. Comisia de Disciplină a luat în considerare toți factorii din acest caz și gradul de vinovăție al domnului Suarez. Decizia intră în vigoare imediat ce este comunicată oficial”, a spus Claudio Sulser, președintele Comisiei de Disciplină de la FIFA.


17:15 Suspendarea lui Suarez presupune și faptul că atacantul uruguayan va rata Copa America din 2015, un turneu în care Uruguay intră drept campioană en-titre.


17:08 Cele nouă etape de suspendare în meciurile internaționale vin doar în partidele oficiale, Suarez putând juca în „amicalele” Uruguayului, după ce cele patru luni de suspendare din orice activitate fotbalistică expiră. Interesant e că Suarez a primit 34 de etape de suspendare în ultimii patru ani, deși nu a primit niciun cartonaș roșu!


17:05 În urma acestei decizii, Suarez va lipsi în primele nouă meciuri din Premier League și în primele trei meciuri din Liga Campionilor. Cel mai probabil, primul meci al uruguayanului în următorul sezon va fi cel cu Newcastle, din prima ligă engleză, programat pe1 noiembrie.


17:00 Merită menționat însă și faptul că decizia nu e definitivă! FIFA a permis apelul în această speță, însă acesta nu va fi judecat până la finalul Cupei Mondiale. În traducere, Cupa Mondială s-a încheiat pentru atacantul uruguayan!


16:54 Mai mult, decizia FIFA precizează că Suarez are interzis de a intra pe orice stadion în această perioadă! Atacantul lui Liverpool a primit și o amendă de 100.000 de franci elvețieni.


16:51 E OFICIAL! Luis Suarez a primit o suspendare de nouă meciuri internaționale din partea FIFA pentru mușcătura aplicată lui Giorgio Chiellini. Potrivit Eurosport, Suarez a primit și o suspendare de patru luni din orice activitate fotbalistică, ceea ce înseamnă ca va reveni pe teren doar la începutul lunii noiembrie!


16:45 Surse ale Federației uruguayene susțin că au aflat pedeapsa pe care Luis Suarez o va primi în urma mușcăturii aplicate lui Chiellini. E vorba despre o suspendare de nouă meciuri internaționale și o suspendare de patru luni din întreaga activitate fotbalistică.


16:37 Cotidianul argentinian „Clarin” confirmă temerile suporterilor argentinieni: Sergio Aguero nu va mai juca la Cupa Mondială din cauza unei probleme musculare, pe care a suferit-o în meciul cu Nigeria, de ieri.


 

INTRĂ‚ AICI PENTRU A VEDEA PRIMA PARTE A LIVE BLOGULUI ACESTEI ZILE

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele