Un jucător se plânge că Ghana pierde foarte multe talente din cauza agenţilor falşi. Fotbaliştii sunt duşi în Thailanda, unde ajung să se prostitueze pentru a supravieţui

14 aug 2014 8246 afişări Campionate Externe
Un jucător se plânge că Ghana pierde foarte multe talente din cauza agenţilor falşi. Fotbaliştii sunt duşi în Thailanda, unde ajung să se prostitueze pentru a supravieţui

În fotbalul ghanez se întâmplă un fenomen mai puţin obişnuit, care duce la irosirea multor talente. Tinerii jucători sunt păcăliţi de agenţi falşi cu transferuri în Thailanda, însă când ajung acolo sunt nevoiţi să apeleze la localnice pentru a-şi câştiga existenţa.

Povestea a fost prezentată de ghanasoccernet.com şi este spusă de Isaac Nii Kwei, un mijlocaş trecut printr-o asemenea experienţă. Acesta susţine că mulţi jucători ghanezi sunt nevoiţi să se culce pe bani cu femei thailandeze pentru a supravieţui. Aceştia sunt atraşi în Thailanda de agenţi falşi, iar când ajung în ţara asiatică îşi dau seama că promisiunile nu au niciun fel de acoperire.

Începe astfel lupta pentru supravieţuire într-o ţară aflată la mii de kilometri distanţă de Ghana. Unii acceptă propunerile thailandezelor de face sex pe bani, alţii intră în lumea traficanţilor de droguri. Nii Kwei, care este legitimat la Ayutthaya FC, spune că femeile din Thailanda au un apetit sexual uriaş, iar fotbaliştii renunţă la meseria lor în schimbul banilor proveniţi din prostituţie:

"Este primul meu sezon în Thailanda, după ce un agent m-a adus aici. Mi-a oferit o groază de promisiuni, dar când am ajuns aici mi-am dat seama că sunt goale, aşa că a trebuit să mă zbat ca să supravieţuiesc. Viaţa nu este uşoară acum, joc pentru echipă doar dacă este un loc sigur, deoarece permisul de muncă mi-a expirat. Mulţi fotbalişti comit ilegalităţi pentru a supravieţui, iar unii dintre ei sunt ghanezi. Nu se pot întoarce acasă deoarece nu au bani. Unii au ajuns să facă trafic de droguri, în timp ce alţii trăiesc cu femeile locale.

Aceste femei sunt înnebunite după sex, aşa că trebuie să le satisfaci în fiecare zi înainte de a ajunge să te ajute. Am ajuns în această situaţie mizerabilă doar din cauza fotbalului. Jucători ca  Abdul Samed ‘Okocha’ şi Stephen Offei sunt aici şi n-au echipă şi mă doare să văd câţi jucători talentaţi au ajuns în această situaţie. Îi sfătuiesc pe tineri să nu se grăbească să plece din Ghana ca să joace în Asia. Trebuie să fie siguri că documentele sunt în regulă pentru a preveni frustrările
", a declarat Isaac Nii Kwei, conform ghanasoccernet.com.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.