Situaţie incredibilă la Bayern. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva după un sezon pur şi simplu perfect. Şefii au anunţat deja măsuri radicale

5 feb 2014 9560 afişări Campionate Externe
Situaţie incredibilă la Bayern. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva după un sezon pur şi simplu perfect. Şefii au anunţat deja măsuri radicale
  • Bayern Munchen a fost în sezonul trecut cea mai bună echipă din lume însă, paradoxal, scaunele goale au început să apară pe Allianz Arena. Motivul? Ultimele două sezoane au produs o suprasaturaţie în rândul fanilor, iar abonaţii nu mai asistă la toate partidele.

O echipă plină de staruri, un antrenor extrem de bine cotat, un stadion de cinci stele şi rezultate impresionante. Toate aceste elemente îmbinate par a fi reţeta perfectă pentru atragerea suporterilor. Nu întotdeauna însă. În acest sezon, pe Allianz Arena au început să apară scaune goale, deşi echipa are în continuare rezultate. Tocmai aici este însă problema. Fanii care au abonamente - deci teoretic cei mai fideli - s-au obişnuit cu victoriile şi lipsa imprevizibilului îi îndepărtează de stadion.

Oficialii celui mai puternic club din Germania caută deja soluţii pentru remedierea situaţiei, scrie Bild. Una dintre ele îi vizează pe cei aproximativ 38.000 de abonaţi. Aceştia vor fi obligaţi din sezonul următor să vină la cel puţin 8 partide disputate pe teren propriu, altfel riscă să-şi piardă locul în anul care urmează. Cardurile nu pot fi folosite de alţi fani. Conform Bild, abonaţii au fost deja informaţi cu privire la acest lucru.

În prezent, există plătitori de abonamente care ocolesc partidele cu o miză mai slabă. Cum locurile sunt rezervate, conducerea nu poate scoate la vânzare bilete pentru aceste scaune, care rămân astfel goale. Asta se traduce şi prin încasări mai mici din bilete. Oficialii lui Bayern vor astfel să aibă o situaţie clară a celor care vin sau nu pe stadion, iar locurile lăsate libere să fie ocupate de cei care doresc să cumpere bilete, dar nu găsesc.

În acest sezon, Bayern Munchen este pe locul 2 în topul audienţelor pe stadioane, după Borussia Dortmund. Campioana Germaniei a vândut în medie 71.014 bilete pe meci, la o capacitate a stadionului de 71.127 de locuri. Comparativ, Borussia a avut o prezenţă medie de 80.536 de spectatori pe meci, în timp ce arena Signal Iduna Park poate găzdui 80.645 de fani.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.