Show cu spectatori în casa rivalilor. Real Madrid – Barcelona 0-4: Suarez, Iniesta și Neymar s-au distrat cu apărarea lui Benitez. VIDEO Golurile aplaudate și de fanii „galacticilor”

Show cu spectatori în casa rivalilor. Real Madrid - Barcelona 0-4: Suarez, Iniesta și Neymar s-au distrat cu apărarea lui Benitez. VIDEO Golurile aplaudate și de fanii
  • Publicat:
  • Actualizat:

Primul El Clasico al sezonului a avut un deznodământ total neșteptat: Barcelona s-a impus, chiar pe Santiago Bernabeu, cu 4-0, grație dublei lui Suarez și golurilor înscrise de Neymar și Iniesta.

Așteptat cu interes de toată lumea, care a gravitat zile bune în jurul accidentării lui Messi și prezenței acestuia pe teren, El Clasico a avut cam ce are de fiecare dată: goluri multe, intrări dure și cartonașe roșii. De data aceasta a avut și o echipă într-o zi de grație, Barcelona lui Suarez, Neymar și Iniesta.

VIDEO – VEZI AICI TOATE GOLURILE DIN EL CLASICO ȘI REZUMATUL MECIULUI

Show-ul oaspeților a început devreme, în minutul 11, când exteriorul lui Suarez s-a oprit în plasa laterală a porții lui Keylor Navas. Pe finalul reprizei, Iniesta a ieșit pentru prima dată în evidență, cu o pasă genială pentru Neymar. Lăsat singur cu portarul, brazilianul nu a ratat și a finalizat așa cum o face de obicei. Repriza a doua a început cu o perioadă bună a Realului, dar tot Barca a marcat, prin Iniesta, căruia Neymar i-a întors serviciul: deviere cu călcâiul și șut în vinclu al căpitanului catalanilor. Cu Messi intrat pe teren în minutul 57, băieții lui Luis Enrique au stat la cutie, au pândit momentul propice, iar acesta a venit în minutul 74, când Suarez a scăpat singur cu Navas și l-a evitat elegant, cu o scăriță de efect. 4-0 și cărțile erau făcute! 

Pe final, Bravo i-a blocat incredibil pe Benzema și Ronaldo, iar Munir a ratat șansa de a face 5-0. Așa s-a scris istoria unui Clasico în care o singură echipă a existat pe teren, care s-a terminat cu fanii Realului aplaudându-i pe adversari, așa cum o făceau și în urmă cu 10 ani, când starul se numea Ronaldinho.


Real Madrid – Barcelona 0-4 (Suarez 11, 74, Neymar 39, Iniesta 53)

  • Real Madrid: Keylor Navas – Danilo, Varane,   Ramos, Marcelo (   Carvajal 59) – Kroos, Modric,   James Rodriguez (   Isco 56) – Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo
  • Barcelona: Bravo –   Dani Alves, Pique, Mascherano (Mathieu 28), Alba – Rakitic (Messi 57), Busquets, Iniesta (Munir 77) – S. Roberto, Suárez, Neymar

21:03 Putea fi și mai rău, dar Munir a ratat o ocazie imensă, în minutul 89, după o centrare din stânga a lui Neymar. Imediat, Ronaldo a avut o ocazie mare, dar Bravo a respins din nou incredibil!


20:58 Ne apropiem de finalul meciului, iar Realul încearcă din răsputeri să înscrie măcar golul de onoare. Benzema a reluat cu capul din centrul careului, dar Bravo a fost din nou atent. Chiar dacă are un avans de patru goluri, Barcelona ține mult de minge, iar frustrarea se vede din plin la jucătorii Realului. Isco îl lovește pe Neymar și vede cartonașul roșu direct.


20:51 GOOOOOOOL BARCELONA! Din nou, fotbaliștii catalani sunt prea rapizi pentru defensiva Realului. Alba joacă rolul mijlocașului ofensiv, pasează pentru Suarez care scapă singur cu Keylor Navas și finalizează cu o scăriță de efect. E 4-0 în minutul 77.


20:42 Messi are prima șansă de a înscrie, la șapte minute de la intrarea pe teren. Primește o minge de la Neymar, șutează cu stângul din careu, dar Varane se opune. Realul răspunde imediat, prin Ronaldo, care e lăsat singur cu portarul de o pasă bună a lui Bale, dar Bravo are o intervenție genială și scorul rămâne 0-3.


20:32 Oare cum o fi să ai un dezavantaj de trei goluri pe teren propriu în fața marii rivale, iar omul care să pregătește să intre pe teren să fie chiar Leo Messi? Vedeți mai jos cam cum ne-am simți noi :). Argentinianul intră în locul lui Rakitic, în minutul 57, și are la dispoziție mai mult de o jumătate de oră pentru a-și pune amprenta asupra jocului. La Real au ieșit James și Marcelo, înlocuiți de Isco și Carvajal.


20:29 GOOOOL BARCELONA! Scorul capătă proporții și am asistat la un nou gol de generic, în stilul Barcelona. Iniesta paseză pentru Neymar, brazilianul deviază cu câlcâiul, îi prinde pe picior greșit pe Sergio Ramos și Marcelo, iar căpitanul catalanilor șutează direct în vinclul porții lui Navas. E o capodoperă, un gol care desăvârșește superioritatea Barcelonei.


20:25 Leo Messi stă liniștit pe bancă. O statistică, însă, îi neliniștește pe fanii Realului: superstarul argentinian a marcat în 11 dintre ultimele 13 meciuri pe care le-a început ca rezervă. Între timp, Luis Enrique l-a scos la încălzire, ceea ce înseamnă că sunt șanse mari să-l vedem pe teren în următoarele minute.


20:22 Logic, Realul începe tare. Marcelo scapă în flancul stâng, intră în careu, are trei opțiuni de pasă, dar preferă șutul și nimerește doar plasa laterală. E reacția pe care o așteptam de la elevii lui Rafa Benitez. Imediat, James șutează de la 20 de metri, iar Bravo respinge cu greu în corner.


20:20 S-a reluat meciul. Aceasta este faza golului lui Neymar, la care Realul a cerut ofsaid. La limită.


20:03 S-a terminat prima repriză, după 45 de minute în care Barcelona a fost echipa mai bună, lucru care se vede din plin și pe tabelă. Nu înainte ca Suarez și Neymar să creeze o nouă fază spectaculoasă, terminată cu reluarea uruguayanului, respinsă de pe linia porții de Marcelo. Rafa Benitez are 15 minute la dispoziție pentru a-și trezi fotbaliștii.


19:58 GOOOOOOOOOL BARCELONA! Iniesta pasează printre Danilo și Modric, îl găsește pe Neymar, iar brazilianul, plecat de la limita ofsaid-ului, îl învinge și el pe Keylor Navas. Dominarea Barcelonei se vede acum și mai clar pe tabelă. Au trecut 40 de minute și Realul nu a avut o ocazie cu adevărat clară.


19:54 Real încearcă să pună presiune, dar Barca nu are probleme în a se apăra. Modric centrează din partea dreaptă, Mathieu ă pe lângă minge, dar același lucru îl face și Benzema, singur în fața porții. Meciul e dur, ca mai toate întâlnirile din ultimii ani: multe faulturi, multe lovituri fără balon. Și două cartonașe galbene, pentru James Rodriguez și Dani Alves.


19:45 Accidentat, Mascherano e schimbat cu Mathieu, ceea ce înseamnă că avem trei francezi pe teren. În primul sfert al meciului Barca a fost echipa mai bună și mai prezentă în jumătatea adversă. De remarcat jocul lui Sergi Roberto, care pare surpriza lui Luis Enrique în această seară. Realul? O singură situație periculoasă, la un șut din afara careului al lui James, reținut de Claudio Bravo.


19:34 Pentru că Real – Barca și City – Liverpool se joacă de la aceeași oră, televiziunile au găsit soluția pentru ca telespectatorii să poată urmări în paralel ambele derby-uri. La noi, LPF a programat meciurile de sâmbătă de la 16:30 și 21:15, astfel încât fanii români ai fotbalului să poată vedea fiecare mișcare a lui Ronaldo sau Suarez. Că tot vorbim despre uruguayan, să spunem că a ajuns la 11 goluri și trei pase decisive în ultimele 10 meciuri. Încă un motiv pentru care nu ar trebui să lipsească de pe lista finală a Balonului de Aur.


19:28 GOOOOL BARCELONA! A început spectacolul pe care-l așteptam. Rakitic a bătut repede o lovitură liberă din terenul advers, defensiva Realului a fost surprinsă de incursiunea lui Sergi Roberto, care l-a lăsat pe Suarez singur cu Keylor Navas. Uruguayanul a ales o execuție complicată, dar mingea trimisă de el cu exteriorul piciorului drept la colțul lung nu i-a dat nicio șansă goalkeeper-ului costarican. E 1-0 pentru Barca, iar mingea e acum în terenul Realului.


19:24 Trec primele minute ale meciului, iar singurele evenimente notabile ar fi un fault tare al lui Sergio Ramos asupra lui Suarez și o ocazie bună a lui Neymar, care a șutat în tribună o minge așezată excelent de același Suarez. Barca vrea posesia, Real încearcă atacuri rapide, cel puțin așa se desfășoară jocul în start.


19:17 A început meciul, iar acesta este drapelul Franței, și-a găsit locul în una dintre peluzele de pe Bernabeu. Karim Benzema și Raphael Varane sunt singurii francezi de pe teren, în lipsa lui Mathieu.


19:13 Așa arată Santiago Bernabeu în aceste momente. Stadionul e o mare albă. În câteva momente, după momentul de reculegere în memoria victimelor atentatelor din Franța, va începe partida.


19:00 Asta se întâmplă, însă, la porțile stadionului. Accesul se face greu, pentru că fiecare spectator e controlat minuțios și legitimat înainte de a-i fi permis accesul în arenă.


18:47 În mileniul al treilea, doar alte două meciuri Real – Barca s-au jucat fără ca Xavi sau Casillas să fie pe teren. Mai jos, statisticile celor doi în derby.


18:29 În orele în care orașul Bruxelles e paralizat de amenințările teroriste, Real – Barca nu se poate juca decât în condiții foarte stricte de securitate. Fanii sunt nevoiți să vină la meci cu două ore înaintea startului și nu mai puțin de 2.500 de soldați vor fi prezenți în stadion. De asemenea, înaintea meciului va fi intonat imnul Franței, iar peluza fanilor Realului va fi acoperită de un drapel al țării afectate de atentatele teroriste de săptămâna trecută.


18:23 Avem echipele de start. Așa cum era anunțat, Messi va lua loc pe banca de rezerve a Barcelonei. De la Real Madrid  se află în primul 11 James Rodriguez și Benzema, cei care erau cu semnul întrebării înaintea partidei. 


18:15 Bună seara! Sunt Cristian Voicu și vă invit ca în orele care urmează să urmărim înpreună, în format LIVE BLOG, cel mai important meci de fotbal al ultimilor ani. Mai e o oră până începe El Clasico, o oră până când toate predicțiile și așteptările fanilor vor trece în plan secund, iar jucătorii vor avea cuvântul. Pentru că am vorbit despre jucători, iată-i pe James și Marcelo sosind pe Santiago Bernabeu. În curând vom avea și echipele de start.


Real Madrid și Barcelona se întâlnesc, sâmbătă, de la 19:15, pe Santiago Bernabeu, în cel mai așteptat meci al sezonului pentru fanii de pretutindent. O partidă a orgoliilor, spectaculoasă prin definiție. De-a lungul timpului, El Clasico a oferit momente și jucători de legendă. În lunga istorie, cu precădere în mileniul al treilea, când Real și Barca s-au transformat în „galactici” și „extratereștri”, absolut fiecare duel, fie că era vorba despre un meci de La Liga, Copa del Rey sau o semifinală de Liga Campionilor, a fost așteptat cu aceeași nerăbdare.

  • Bacelona și Real Madrid se întâlnesc sâmbătă pentru a 231-a oară într-un meci oficial în toate competițiile. 92 de victorii a obținut Real Madrid, 48 de meciuri s-au terminat la egalitate, iar Barcelona are 90 de victorii. 763 de goluri au fost marcate de-a lungul istoriei El Clasico.

Messi e în lot, dar va juca argentinianul din primul minut?

Catalanii au primit vineri seară o veste excelentă, după ce staff-ul medical al grupării blaugrana l-a declarat pe starul argentinian Leo Messi apt pentru meciul cu marea rivală. Publicațiile catalane El Mundo Deportivo și Sport susțin că însă că este posibil ca argentinianul să nu fie forțat din primul minut, urmând să intre pe teren doar dacă situația o cere.

Accidentat la ligamantele genunchiului pe 26 septembrie, în meciul cu Las Palmas, Messi nu a mai jucat în ultimele două luni, însă are șanse mari să o facă în „El Clasico”, fiind selecat de Luis Enrique în lotul de 18 jucători pentru meciul de pe Santiago Bernabeu. Vestea vine după ce, la prânz, tehnicianul Barcelonei lăsase să se înțeleagă că nu își face mari speranțe că Messi va putea fi folosit: „Știm că nu va fi apt 100%. Vine după o accidentare și totul va depinde de cum se simte el. E important însă pentru noi că a revenit la antrenamente”, declara Enrique într-o conferință de presă.

Un alt jucător cu probleme înainte de partida cu Real Madrid, mijlocașul Ivan Rakitic, a fost și el refăcut în timp util, fiind de asemenea selectat în lotul de 18 fotbaliști. Printre absenți se vor număra fundașul Marc Bartra și Rafinha, care e accidentat pentru o perioadă mai lungă.

9 meciuri a ratat Messi după accidentarea suferită în septembrie, Barcelona câștigând șapte dintre meciuri, grație formei excelente prinsă de celelalte staruri ale catalanilor, brazilianul Neymar și uruguayanul Luis Suarez

Lotul Barcelonei pentru meciul cu Real Madrid

  • Portari: Marc-Andre ter Stegen, Claudio Bravo
  • Fundași: Gerard Piqué, Thomas Vermaelen, Jeremy Mathieu, Javier Mascherano, Jordi Alba, Dani Alves, Adriano
  • Mijlocași: Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Sergi Roberto
  • Atacanți: Luis Suárez, Lionel Messi, Neymar, Munir, Sandro

ProSport vă prezintă câteva dintre coordonatele care fac din El Clasico unul dintre cele mai importante meciuri ale fotbalului mondial

2-1, cel mai întâlnit scor în duelurile dintre „galactici” și „extratereștri”

În istoria de 230 de meciuri, confruntarea dintre cele două superechipe ale lumii a avut și un scor favorit. Cele mai multe meciuri jucate între cei doi granzi ai Spaniei s-au terminat cu scorul de 2-1. Chiar și ultima dintre aceste confruntări, cea de sezonul trecut, de pe Camp Nou, s-a terminat 2-1 pentru Barcelona, după ce Mathieu și Suarez marcau pentru Barcelona, respectiv Ronaldo pentru Real Madrid. Acest scor s-a înregistrat de nu mai puțin de 29 de ori, doar în meciurile de campionat.

Messi, cel mai bun pasator și marcator din Clasico

Superstarul argentinian este golgheterul absolut al acestui meci de tradiție. 21 de goluri a marcat Messi, cel care a depășit recordul lui Di Stefano, pe 24 martie 2014, când a reușit al doilea hat-trick într-un El Clasico. Cei doi se aflau la egalitate, ambii câte 18 goluri. Tot căpitanul naționalei „Pumelor” deține și recordul celor mai multe pase decisive: 13.

Primul meci fără Xavi și Casillas

Va fi primul El Clasico din acest secol fără Xavi și Casillas. În ultimii 15 ani, cei doi spanioli au fost oameni cheie în angrenajul acestui meci de tradiție. De această dată, cei doi nu vor mai fi pe teren, iar fanii din întreaga lume le vor simți lipsa. Jucători legendar pentru Real Madrid și Barcelona, cei doi jucători au plecat în această vară de la echipele la care au scris istorie. Casillas joacă acum în Portugalia, la FC Porto, iar Xavi a ajuns în Qatar, la Al-Sadd.

Va fi primul duel între doi antrenori spanioli, din sezonul 2008-2009 încoace

Meciul de sâmbătă va fi primul între doi tehnicieni de origine spaniolă. Rafa Benitez și Luis Enrique conduc destinele celor mai puternice formații din Spania. Ultimu sezon când El Clasico a avut pe banca celor două formații antrenori spanioli s-a înregistrat în 2008-2009, când Pep Guardiola și Juande Ramos erau antrenorii celor două echipe. Juande Ramos a fost adus pentru a-l înlocui pe Bernd Schuster. În acel sezon, Barcelona se impunea în ambele meciuri cu rivala, scor 8-2 la general.

Messi, primul hat-trick ca profesionist chiar în meciul cu Real Madrid

Superstarul argentinian reușea prima „triplă” din cariera de fotbalist profesionist, chiar într-un meci împotriva celor de la Real Madrid. Confruntarea s-a disputat pe Camp Nou, în fața a 98.000 de spectatori, iar Messi a reușit să își salveze echipa de la înfrângere. 3-3 a fost scorul final. Leo Messi a egalat de fiecare dată când echipa sa era condusă, ultimul gol fiind dat chiar în minutul 90. În vârstă de 20 de ani la acea vreme, Messi reușea prima mare performanță dintr-o carieră plină de momente frumoase pentru „decar”.


articol publicat de Andrei Pal

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele