Presa din Rusia susţine că Rinat Ahmetov vrea să cumpere clubul Vojvodina

26 feb 2015 26375 afişări Campionate Externe
Presa din Rusia susţine că Rinat Ahmetov vrea să cumpere clubul Vojvodina


Rinat Ahmetov ar putea cumpăra încă un club de fotbal. Presa din Rusia susţine că patronul lui Şahtior Doneţk şi-ar dori sa investească la FK Vojvodina.

Miliardarul ucrainea investe la Şahtior încă din 1995, dar în curând şi-ar putea extinde influenţa şi în Serbia. Publicaţia Sport Express susţine că Ahmetov vrea să cumpere clubul Vojvodina, locul 3 în liga sârbă. Acesta ar mai fi râvnit de omul de afaceri sârb Milan Mandaric, dar şi de o companie din Franţa.

Există totuşi o problemă. Vojvodina nu va avea voie să joace în cupele europene, cât timp în actele clubului Ahmetov ca figura ca patron. UEFA interzice ca două sau mai multe cluburi care joacă în competiţiile europene să aibă acelaşi patron sau acţionar majoritar.

Rinat Ahmetov are o avere de aproximativ 15 miliarde de dolari, dar afacerile sale au avut de suferit din cauza conflictului din estul Ucrainei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.