Pedeapsă redusă pentru Antonio Giraudo în cazul Calciopoli

5 dec 2012 125 afişări Comentează şi tu Campionate Externe
Pedeapsă redusă pentru Antonio Giraudo în cazul Calciopoli

Fostul administrator delegat al clubului Juventus Torino, Antonio Giraudo, condamnat la trei ani de închisoare de Tribunalul Penal din Napoli în cadrul procesului Calciopoli, privind scandalul meciurilor trucate din Italia, a primit o reducere a pedepsei, informează Gazzetta dello Sport.

În urma apelului, pedeapsa lui Giraudo a fost redusă la un an şi opt luni. Procurorul general a decis să schimbe încadrarea lui Antonio Giraudo din "fraudă sportivă" în "asociere la fraudă sportivă".

Alte trei persoane implicate în acest caz şi care primiseră condamnări, foştii arbitri Tiziano Pieri (doi ani şi patru luni) şi Paolo Dondarini (doi ani), şi fostul preşedinte al sindicatului arbitrilor, Tullio Lanese (doi ani), au fost achitaţi.

În primăvara anului 2006, înregistrările mai multor mii de convorbiri telefonice au arătat că numeroşi conducători de club, precum şi oficiali ai federaţiei italiene şi persoane însărcinate cu delegarea arbitrilor au participat la manipularea a zeci de meciuri, mai ales în favoarea clubului Juventus Torino.

Pe baza dosarului "Calciopoli" au fost acordate sancţiuni în plan sportiv, în 2006. Juventus Torino a fost retrogradată în Serie B cu nouă puncte penalizare, în timp ce Fiorentina, Reggina, AC Milan şi Lazio Roma au rămas în Serie A, dar cu 15, 11, opt şi, respectiv, trei puncte de penalizare.

Mediafax

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.