Pantilimon a scos un penalty, dar a fost înfrânt: City – United 2-3!** „Cetățenii”, la un pas de o revenire incredibilă

Pantilimon a scos un penalty, dar a fost înfrânt: City - United 2-3!**
  • Publicat:
  • Actualizat:

Pantilimon a fost titular în cel mai important meci al orașului Manchester. Derby-ul dintre City și United s-a disputat în Cupa Anglie (FA Cup), iar „Diavolii” s-au impus la limită, cu emoții.

Trupa lui Ferguson a avut un avantaj solid la pauză, după „dubla” lui Rooney și execuția incredibilă a lui Welbeck. La niciunul dintre cele trei goluri, Pantilimon nu a avut nicio vină, ba mai mult, românul a reușit să se opună în primă fază penalty-ului executat de Rooney, la golul trei al lui United. Mai trebuie spus că Manchester United a avut doar patru șuturi pe poartă în primele 45 de minute, dar trei dintre ele au modificat tabela. De asemenea, e de precizat că din minutul 11 gazdele au jucat în inferioritate numerică, Kompany fiind eliminat.

După pauză, „Cetățenii” au revenit în meci nu suficient însă pentru a duce meciul la rejucare. Kolarov și Aguero au marcat, dar nu a fost de ajuns pentru a egala.

Scholes a revenit

Paul Scholes a decis să revină în activitate și a fost introdus pe teren în minutul 59, dar mijlocașul s-a remarcat doar prin câteva pase greșite, una din ele conducând și la golul marcat de Aguero.

În vârstă de 37 de ani, format la Manchester United, mijlocașul a decis să se retragă la finalul sezonului trecut, după ce a jucat 676 de meciuri cu ManUtd, a câștigat 10 titluri de campion al Angliei, de două ori Liga Campionilor și de trei ori Cupa Angliei.

El va face parte din lot până la finalul sezonului.


Min 90+4 Final de meci

Min 90+4 Pantilimon reia cu capul din careu la ultima fază a meciului. United linilștește faza și se impune în derby

Min 90+3 Manchester City ratează o mare ocazie în minutele de prelungiri

Min 64 Aguero înscrie și City revine în meci. Totul a pornit de la o pasă greșită a lui Scholes

Min 59 Intră Scholes în locul lui Nani. Scholes a revenit ieri asupra deciziei de retragere și revine pe teren

Min 52 Rooney trage milimetric pe lângă colțul lung

Min 48 Kolarov reduce din diferență dintr-o lovitură liberă executată impecabil

Min 46 Start în repriza a doua


Min 45+2 S-a încheiat prima parte

Min 45+1 Welbeck trece și el pe lângă a doua reușită din acest meci

Min 42 Rooney trage slab, pe centrul porții, Panti reține lejer. Acesta este primul șut al lui United pe spațiul porții care nu contează și pe tabelă

Min 40 Rooney execută penalty-ul, Pantilimon scoate incredibil, dar balonul ricoșează la Rooney care înscrie cu capul

Min 39 Welbeck obține o lovitură de la 11 metri

Min 30 Welbeck reia spectaculos, din întoarcere, pe colțul lung. Pantilimon vede târziu balonul și nu poate interveni

Min 27 Aguero țintește plasa laterală cu un vole pe colțul scurt

Min 24 – David Silva trage puțin pe lângă poarta „diavolilor”

Min 14 – Aguero trage periculos din afara careului, dar Lindegaard respinge în corner

Min 11 – Speranțele gazdelor de calificare suferă o lovitură uriașă! Belgianul Kompany este eliminat direct de arbitrul Child, pentu o intrare cu ambele picioare la Nani. Totuși, decizia centralului pare exagerată, deoarece fundașul lui City a atins mingea înaintea contactului cu adversarul său.

Min 8 – Rooney deschide scorul cu o lovitură de cap spectaculoasă din 11 metri, care atinge transversala înainte să-l bată pe Pantilimon! Centrarea a venit de la Valencia, de pe partea dreaptă

Min 1 Partida a început! Prima posesie aparține cetățenilor, care pasează balonul fără probleme în primele două minute de joc


UPDATE 14:55 Cu doar câteva minute înainte de startul partidei, fanii lui City s-au delectat cu toate golurile marcate de favoriții lor în victoria cu 6-1 de pe Old Trafford din toamna trecută! Acestea au fost afișate pe tabela electronică a stadionului și au fost întâmpinate cu ropote de aplauze din partea gazdelor. În tribune este și David Beckham, care a venit pe stadion să-și susțină fosta echipa

UPDATE 14:45 Fanii au luat cu asalt stadionul lui Manchester City, iar fanii gazdelor se pregătesc pentru show-ul cu „diavolii”. Echipele au ieșit la încălzire, iar Pantilimon a fost aplaudat la scenă deschisă de suporterii trupei lui Roberto Mancini. Meciul de astăzi are o însemnătate specială pentru „cetățenii” David Silva și Stefan Savic. Spaniolul împlinește 26 de ani în ziua partidei cu United, iar Savic își serbează cea de-a 21-a aniversare.


Echipele de start:

Manchester City (4-2-3-1): Pantilimon – Richards, Kompany, Lescott, Kolarov – A. Johnson, de Jong – Milner, Silva, Nasri – Aguero

Rezerve: Hart, Clichy, Zabaleta, Savic, Hargreaves, Razak, Suarez

Manchester United (4-4-2): Lindegaard – Smalling, Jones, Ferdinand, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Nani – Rooney, Welbeck

Rezerve: De Gea, Rafael, Evans, Anderson, Park, Hernandez, Scholes


„Vecinii gălăgioși”, cum au fost numiți cei de la City de către Sir Alex, în urmă cu doi ani, amenință tot mai mult supremația lui United. Nu doar în campionatul Angliei, unde au trei puncte avans, ci și în cupe. Duminică, pentru a treia oară în ultimele trei sezoane, United și City se întâlnesc într-o competiție eliminatorie. Avantajul e de partea „cetățenilor”, cu un moral excelent după ultimele rezultate directe.

Două echipe decimate de accidentări și de Cupa Africii, față în față la un nou derby. Două rivale care se intersectează însă mai des decât de obicei, în ultima vreme. Mai des decât ar fi vrut Ferguson, cel care în 2009 nu-și făcea prea multe probleme din cauza rivalilor locali. Lucrurile s-au mai schimbat, după miliardul de lire investit de șeici.

„Trebuie să ne obișnuim cu City”

La începutul lui 2010, City și United s-au întâlnit în semifinalele Cupei Ligii (într-o dublă manșă tranșată de „diavoli”), iar anul trecut în semifinalele Cupei Angliei, cu un succes al „cetățenilor”. Care au și câștigat ulterior trofeul (primul pentru City după Cupa Ligii din 1976), însă potul cel mare, campionatul, a fost al lui United. A urmat Supercupa (cucerită de „Diavoli”) și marea răzbunare a lui City, 6-1 în octombrie, chiar pe „Old Trafford”, în campionat!

„Am jucat cu ei în semifinale anul trecut și cu un an înainte. Ambele echipe suntem în Europa League, iar acum ne întâlnim în Cupa Angliei. Trebuie să ne obișnuim cu faptul că City se luptă cu noi pentru multe competiții”, a declarat Sir Alex Ferguson. Conștient însă că trebuie să-și revitalizeze elevii rapid, pentru a evita o contraperformanță istorică. United vine pe „Etihad Stadium” cu două eșecuri consecutive în spate. Din 2001, „Diavolii” n-au mai legat trei înfrângeri.

161 de derby-uri s-au disputat până acum între cele două rivale. United a câștigat 67, City 44, iar 50 de partide s-au încheiat la egalitate

Ultimele cinci întâlniri United vs City
Data Scor Competiția
19.01.2010 City – United 2-1 semifinale Cupa Ligii
27.01.2010 United – City 3-1 semifinale Cupa Ligii
16.04.2011 City – United 1-0 semifinale Cupa Angliei
7.08.2011 City – United 2-3 Supercupa Angliei
23.10.2011 United – City 1-6 Premier League

A revenit Henry

Thierry Henry va îmbrăca din nou tricoul lui Arsenal. De ieri, împrumutul pe două luni de la New York Red Bulls s-a oficializat, după ce au fost depășite și ultimele probleme legate de asigurarea de sănătate și cartea verde a atacantului francez. Henry (34 de ani), golgheterul all-time al „tunarilor” (226 de goluri în 370 de partide), s-a declarat extrem de emoționat la revenirea în culorile lui Arsenal. Asta la câteva săptămâni după ce o statuie (foto mic) care îl reprezintă a fost ridicată în fața arenei „Emirates”! „Când am părăsit acest club, am plâns. Am plâns și la dezvelirea statuii. Iar eu nu sunt un tip obișnuit să facă aceste lucruri. Se zice că dragostea e oarbă, așa că era dificil pentru mine să spun «nu» lui Arsenal”, a mărturisit Henry, care e eligibil pentru partida cu Leeds, de luni (21:45, Digi Sport1), din turul III al Cupei Angliei.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…