Infografie cu accidentările lui Messi. Cine e responsabil şi de ce nu mai scapă de probleme musculare? Pep ştie răspunsul!

11 nov 2013 15558 afişări Comentează şi tu Campionate Externe
Infografie cu accidentările lui Messi. Cine e responsabil şi de ce nu mai scapă  de probleme musculare? Pep ştie răspunsul!

Lionel Messi a suferit a 19-a accidentare din carieră în partida cu Betis şi a fost înlocuit cu Iniesta în minutul 20. Argentinianul va lipsi două luni de pe gazon

Bicepsul femural este cel mai de temut adversar al lui Messi. Asta pentru că argentinianul este la 8-a accidentare la acest muşchi. Fie că a fost vorba de piciorul stâng sau de cel drept, cvadruplul Balon de Aur trece printr-o perioadă foarte grea în cariera sa. De la începutul sezonului până în acest moment, Messi a suferit a 4-a accidentare.

Pep a avut grijă de el

Prima dată când Leo Messi a suferit o întindere a bicepsului femural a fost în 2006, într-un meci contra lui Atletico Madrid. La acea vreme, starul Barcelonei avea doar 19 ani, dar ulterior problemele sale medicale aveau să se repete. Tot în 2006 a suferit o ruptură de 5 centimetri la acelaşi muşchi de la piciorul drept, accidentare care l-a ţinut în afara gazonului 79 de zile. A urmat sezonul 2007-2008, când Messi a suferit două astfel de accidentări, dar la piciorul stâng. Oficialii Barcelonei erau în alertă şi au încercat să găsească o soluţie pentru a rezolva această problemă.

La începutul sezonului 2008-2009, Guardiola a fost numit antrenor principal, iar unul dintre obiectivele sale a fost să îl ferească pe Messi de accidentări. Drept urmare, Pep a adus în staff-ul său doi oameni, Lorenzo Buonaventura şi Juanjo Brau. Primul este un preparator fizic, iar al doilea un kinetoterapeut, responsabil cu recuperarea argentinianului după accidentări, care şi-au dedicat munca pentru a-l avea tot timpul la randament maxim pe Balonul de Aur. În plus, Guardiola a intervenit în mod direct asupra alimentaţiei pe care o avea Messi. Legumele şi peştele au luat locul fripturilor şi a pizzei, alimentele preferate ale argentinianului în primii ani ai carierei. Drept urmare, în 219 meciuri pe care le-a jucat pentru Barcelona cu Guardiola antrenor, Leo Messi nu a avut nicio problemă musculară.  Doar mici contuzii care l-au ţinut în afara gazonului câteva zile. Odată cu plecarea lui Guardiola, Buonaventura şi Brau şi-au făcut bagajele. Primul este în staff-ul lui Bayern, în timp ce al doilea a fost lăsat liber la începutul acestui an. Problemele au început să reapară şi situaţia devine una alarmantă pentru oficialii clubului catalan.

 
 
 
infografie: Costin Grigoraş
 
Are un program foarte încărcat
 
Un alt motiv pentru care problemele musculare recidivează în cazul lui Messi este că jucătorul nu apucă niciodată să se recupereze complet. În această vară, argentinianul a fost nevoit să călătorească 90 de mii de kilometri, având 17 zboruri, către Argentina, Ecuador, Peru, Columbia, Statele Unite ale Americii sau Senegal. Multe dintre acestea au fost simple acţiuni de marketing pe care promotorii lui Messi le-au organizat în vacanţa fotbalistului. Astfel, din cauza oboselii pe care a acumulat-o, fotbalistul a fost predispus ca problemele musculare să recidiveze. “Leo trebuie să se oprească. Am avut de-a face cu o astfel de accidentare şi este foarte greu să revii pentru că dacă nu te recuperezi în totalite este mult mai greu”, a spus Fabregas despre accidentarea colegului său.
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.